15 Януари, 2019 11:57 13 245 12

Историята на Хелена, държана 10 години като секс робиня

  • робиня-
  • трафик-
  • секс робиня-
  • трафик на хора-
  • изнасилване-
  • румънка

Жената става жертва на трафиканти на хора преди 10 години

Историята на Хелена, държана 10 години като секс робиня - 1
Снимка: Shutterstock

Жена, подмамена да замине за Великобритания под претекст, че ще работи като модел там, разказа как е попаднала в лапите на трафиканти на хора на Острова. Тя е румънка и е била отведена от страната си преди 10 години. Заплашили ли я, че ако не иска да работи в публичен дом, семейството ѝ ще бъде избито, предава Daily Mail.

Жената, наречена Хелена, била принудена да прави секс с непознати, когато била на 20 и не взимала нищо от печалбата, докато сводниците ѝ взимали всичките 120 паунда на час от клиентите. Разказвайки за истинския кошмар, който преживяла, Хелена разкрива, че всеки ден ѝ давали кокаин докато накрая се пристрастила.

Пред изданието тя разказала как е попаднала в този капан: „Животът ми в Румъния беше труден, но нищо не можеше да се сравни с това, през което преминах в последните 10 години. Беше истински ад“. Когато пристигнала във Великобритания, все още мислейки си, че ще работи като модел, тя позирала за еротични снимки в оскъдно бельо. След това снимките ѝ били пуснати в секс сайт, а когато ѝ казали, че няма работа като модел, получила сметка от 3000 паунда – за апартамента, в който живяла и за самолетния билет.

„Някой, който познаваше семейството ми, ми каза, че съм красива и че мога да пробия в модния свят. Той каза, че няма шанс това да стане в Румъния, но той можел да използва връзките си да ми осигури договор в Англия. Бях само на 20 и не исках да живея бедно и да гледам семейството си бедно, затова грабнах тази възможност. Мислех, че е шанс да започна нов живот“, признава тя.

Хелена била отведена в апартамента от същия човек, а там имало още три момичета. На всички било казано, че трябва да плащат наем от 500 паунда на седмица. Той обаче ги успокоил, че те ще работят толкова много, че няма да имат проблем с плащанията. Тогава започнала и историята ѝ с наркотиците. На втория ден в Обединеното кралство тя отишла на фотосесия, по време на която я накарали да позира по бельо. Когато казала на въпросния мъж, че не се чувства удобно, той ѝ дал хапче, която „да я отпусне“. „Мислех, че се опитва да ми помогне“, разказва Хелена. След като ѝ било казано, че трябва да плати 3000 паунда, снимките ѝ се появили с сайт за проститутки, където имало и цена за нея. Документите ѝ били отнети от хазяина, който щял да ѝ ги върне, когато си плати. Дали ѝ работа като масажистка, но съвсем скоро се оказало, че всъщност трябва да прави секс с мъж, след като ѝ дали бял прах, който отново „да я отпусне“.

„След това се чувствах много зле, защото не беше каквото очаквах. Казах им, че не искам да го правя отново. Тогава те започнаха да ме изнудват. Казаха, че ако не правя каквото ми кажат и не си изплатя дълга, ще убият цялото ми семейство в Румъния“, разказа тя. Давали ѝ още и още кокаин докато не се пристрастила, като през това време дългът ѝ нараснал. В крайна сметка била спасена от клиент англичанин с връзки в подземния свят, който ѝ помогнал и миналата година румънците, които я държали като пленница, я освободили. За съжаление, нейната история не е единствената.

Съществува статистика, според която всяка година около 40% от жените, жертви на трафик във Великобритания, са румънки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месершмит 109

    63 17 Отговор
    98% от момичетата попаднали в трафик си заслужават съдбата като са прости,наивни меркантилни путки търсещи социален и космополитен живот така им се пада "МИ ТО СЯ НЕА ИКОНОМИКА И ДАЙ ДА СТАВАМЕ КУРВИИ"

    Коментиран от #3, #12

  • 2 525

    37 5 Отговор
    красива си и моо пробиеш като модел , хахха , анален модел
  • 3 Както и

    37 0 Отговор

    До коментар #1 от "Месершмит 109":

    100% от (нейните) сводници, наркотрафиканти, наемни убийци и всички "мъжки професии" в подземния свят - един хубав ден осъмват с няколко (може и с няколко десетки) грама олово по-тежки в някоя глуха горичка... Единици са тези, които си отиват по естествен начин.
  • 4 Пацо пойзана

    38 3 Отговор
    Да не дава господ,че на нейно място можеше да са нашите жени и дъщери.никой не знае как ще го завърти живота.
  • 5 Мара

    23 4 Отговор
    Оправданията на една к...а !Тя ли не е знаела какво ще върши в Англия като е заминавала ? Всичките все едни невинни душички!Съде светици !
  • 6 hmhmhm

    10 0 Отговор
    хем манекенка хем масажиска. Ало модел няма лошо. Ами лесно е сега казваш как се казват твойте хора там в Лондон как става работата и тамошната полиция ги затваря. В 21в сме днес комуникацията е голяма и какво като са ти взели личната карта. Сега им разказваш схемата и готово
  • 7 АЛ КУРОПАТКИН

    12 0 Отговор
    от цялата статия разбрах че се оплаква че не са и давали процент от печалбата
  • 8 кастинг въдицата

    7 0 Отговор
    Всички МИС, водят до ВИС, и от там, мърдане няма...
    Гледаш, ги красиви светят, а те, долни проститутки!
  • 9 ИВАН

    6 0 Отговор
    Горките кухи лейки, подмамили ги
  • 10 ЕХА

    1 0 Отговор
    браво.
  • 11 Патето яки

    0 0 Отговор
    Не може да бъде, това е мечтаната демократична Англия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.