22 Януари, 2019 10:09 2 352 7

“Плащат ми да работя това, което обичам!” (ВИДЕО)

  • бар академия българия-
  • алекс кратена-
  • барман

Алекс е бивш главен барман на Артизиън в Лондон, който четири поредни години е избиран за номер 1 в класацията World’s 50 Best Bar Awards

“Плащат ми да работя това, което обичам!” (ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Бар Академия България ви среща с професионалисти с дългогодишен опит в сферата на барманството и бар менажирането, за да ви предадат не само опита си, но най-вече страстта към професията.

Да ви покажат, че да си барман е много повече от това да правиш коктейли като Cuba Libre или Sex on the Beach.

Да ви вдъхновят ежедневно да откривате нови територии, вкусове, миксове и коктейли.

Да ви накарат да се почувствате като Христофор Колумб на коктейлите, точно както те се чувстват всеки ден, откривайки нови вариации и интерпретации на любимите си напитки.

Да си барман е професия с много предизвикателства пред себе си. Професия, за която се изискват умения и опит.

Курсовете на Бар Академия България имат една основна цел, а именно да ви подготвят за всички тях и да ви покажат забавната страна на това да бъдеш зад бара.

Защото както е добре известно, работим много, но се забавляваме още повече!

Независимо дали имате опит зад бар или пък точно обратното – нямате никакъв, но пък сте от хората, които винаги са си мечтали някой ден да имат свой собствен бар на брега на морето, Бар Академия България ви осигурява платформа за развитие и мрежа от контакти.

С нашите курсове за начинаещи и напреднали няма невъзможни коктейли.

Веднъж научите ли техниките за миксиране на основните съставки, всеки коктейл е пътешествие и най-вече отношение към по-добрата страна на живота.

Тогава ще разберете, че барманството не е това, което беше и че барманството е начин на живот.

“Плащат ми да работя това, което обичам!”

Алекс Кратена е основател на P(OUR) – организация с нестопанска цел, чиято основна мисия е изследване на нови идеи, обмен на информация и обмен на вдъхновение за развитието на цялата ни индустрия. Алекс е бивш главен барман на Артизиън в Лондон, който четири поредни години е избиран за номер 1 в класацията World’s 50 Best Bar Awards. Личните му постижения включват Най-добър международен барман за 2012 г. в класацията на Tales of the Cocktail и Бар личност на годината за 2013 г. на американското списание Imbibe. През ноември 2015 г. Алекс напуска Артизиън и започва собствен проект заедно със Симоне Капорале, Йорг Майер и Моника Берг, който наричат P(OUR). През 2018 г. сп. Харпърс го включва в Топ 50 на инфлуенсърите и иноваторите, които предлагат качествени напитки в индустрията.

https://www.instagram.com/alex_kratena
www.alexkratena.com

#BarAcademyBulgaria #gamechangers
https://www.baracademy.bg/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вдъхновен

    9 2 Отговор
    Кръчмар е моят татко,/
    кръчмар ще съм и аз./
    Ах, само да порасна,/
    ще видите тогаз.
  • 2 хроно граф

    11 2 Отговор
    Навремето, пример за децата бяха космонавти, пилоти, капитани, архитекти, инженери... Днес - бармани, готвачи, сервитьори... в най-добрия случай, адвокати, финансисти и политици.
  • 3 Японеца

    12 1 Отговор
    Барманството е до време, после идва алкохолизма.
    Криско и Део са били бармани.
  • 4 Гзт

    2 1 Отговор
    Това не е професия по скоро , прилича на хоби.
  • 5 Мишето

    1 2 Отговор
    Алекс ,хубаво е да си Уорлд дъ бест и не си в полезрението на разни отрепки....!Завиждам ти благородно....дерзай в една от любимите ми професии....!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахо

    1 0 Отговор
    Егати "прфесията"ако мога да я нарека така, бъркаш отрови за пияници.