Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 14:20 3 321 7

Затвор грози едни от най-известните модели в света

  • кендъл дженър-
  • емили ратайковски-
  • бела хадид-
  • хейли болдуин-
  • нарушили закона-
  • федерален закон-
  • измама-
  • fyre festival-
  • финансова измама

Кендъл Дженър, Бела Хадид, Емили Ратайковски и Хийли Болдуин са нарушили федерален закон на САЩ

Затвор грози едни от най-известните модели в света - 1
Снимка: shutterstock

Едни от най-популярните и успешни модели в света могат да влязат в затвора заради измама.

23-годишната Кендъл Дженър, 22-годишната Бела Хадид, 27-годишната Емили Ратайковски и 22-годишната Хийли Болдуин са били част от добре обмислена измама за милиони долари и скоро могат да се изправят пред съда.

Те са били ангажирани в кампанията на фестивала "Фаджар" (Fyre Festiva), който трябваше да се състои на Бахамите, но това така и не стана заради неговия организатор - предприемача Били Макфарланд.

Затвор грози едни от най-известните модели в света

Събитието, така и не се състоя, защото Макфарланд измами инвеститорите за огромната сума от 26 милиона долара. След грандиозния скандал, който избухна заради измамата, Netflix и Hulu направиха документални филми, които позволиха на света да надникне зад кулисите и да разбере какво се е случило с проваления фестивал, който трябваше да е най-грандиозното събитие от подобен род, правено някога.

Затвор грози едни от най-известните модели в света

Оказва се,че Макфарланд, който беше осъден на шест години затвор, е похарчил част от откраднатите пари за хонорари на моделите, които дълго време бяха разследвани от властите, а сега ще се изправят и пред съда.

В историята е замесен и рапърът Джа Рул, вероятно като партньор, но не е ясно дали той самият е жертва на измамата.

Кендъл, Бела, Емили и Хийли са нарушили федералния закон на Съединените щати, тъй като рекламирайки в социалните мрежи, те не са обявили, че става въпрос за платена реклама. Твърди се, че само един от тях го е направил.

Техните хонорари възлизат на около 1,25 милиона долара и ще трябва да обяснят пред съда защо не са спазили законовите разпоредби.

Фестивалът "Фаджар“ трябваше да бъде нещо, което досега не е наблюдавано на Бахамите, но това не се случи. Много заинтересовани хора искаха да го посетят и да си купят билети, включващи луксозно настаняване и храна, концерти на звезди от световната музикална сцена, но вместо това те бяха посрещнати от буря, мокри тенти и сандвичи на мястото. Концертите не се проведоха, както и самият фестивал, а хиляди хора останаха без пари. Билетите бяха продадени само за два дни, а цената на някои бе 250 000 долара.

27-годишният Били Макфарланд в момента е в затвора и ще прекара следващите шест години там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    10 0 Отговор
    "Американската мечта" с неочакван край.
  • 2 Муньос Маймуньос

    4 4 Отговор
    Грози най-грозните с угроза...

    Коментиран от #3

  • 3 Бета Фактор

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Муньос Маймуньос":

    На български се казва "заплашва", а не грози! "Грозить" е на руски.
  • 4 Манаф

    4 1 Отговор
    ПУ за мен с белите бански

    Коментиран от #7

  • 5 Гадината

    2 2 Отговор
    Тия само като ги гледаш са за затвора-за пазарджишкия,3 тата килия,2 етаж при бай ставри.ще има превъзпитание по 5 пъти на ден.
  • 6 Kiler

    0 0 Отговор
    Абе доста хора ще лежат в цивилизован затвор за 26 милиона долара...
  • 7 Чичо Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Манаф":

    колега те три бре...остави и за нас нещо