15 Февруари, 2019 11:13 74 106 58

Жените на Ласкин се съдят за апартамента му

  • имот-
  • апартамент-
  • къща-
  • дом-
  • иван ласкин-
  • актьор-
  • алекс сърчаджиева

Бившата съпруга на актьора и Алекс Сърчаджиева влизат в имотен спор

Алек Сърчаджиева влезе в поредна житейска драма. След като на 6 януари, навръх Богоявление, актрисата бе споходена от най-лошото – смъртта на любимия си Иван Ласкин, сега ще трябва да води и съдебна битка за апартамента в столичния кв. "Сухата река", в който двамата живяха и отглеждаха дъщеря си София.

Оказа се, че бившата съпруга на актьора – актрисата Мирослава Гоговска, има намерение да си върне жилището, купено преди двайсетина години по времето, когато още били семейство. Лошото е, че през последните месеци от живота си Ласкин не се сетил да прехвърли дома на Александра по никакъв начин. Затова пред закона Алекс не е наследница на Иван Ласкин, защото те дори нямат брак. Справка с юрист, експерт по семейно право, обаче показва, че имотът няма лесно да се върне обратно в ръцете на Мирослава Гоговска. Причината е, че Мира няма пряко правоприемство върху собствеността на Ласкин, а и не се знае каква част от жилището е изплатила тя, и каква – покойният вече актьор. Въпросът е спорен дори според семейното и наследственото право, коментира пред "Уикенд" столичен адвокат.

Това, което може да помогне на Александра, е фактът, че дъщеря ѝ София е прекалено малка – една на 8, за да бъде оставена без дом, докато щерката от брака му с Мира – Люба, е вече на 22 години. Близки до Алекс разказват, че Ласкин оставил без ясен наследник и няколко банкови сметки, в които имало скромни суми. А и кой би очаквал, че ще си отиде толкова рано.

"Истината е, че през 2006-а Иван брутално изостави Мирослава с дете на ръце, за да свие семейно гнездо с Алекс. Това съсипа бившата му съпруга, която бе принудена да се справя сама с живота без никаква подкрепа от Иван. Затова и сега е така настървена да си отмъсти", коментират запознати с драмата.

Красавицата дотолкова се обидила на мъжа си, че дори не присъствала на погребението. Иван Ласкин бе изпратен в последния си път на 8 януари. Опелото бе в храм "Свети Седмочисленици", а по-късно бе положен в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Преди време изоставената Мирослава изригна с репликата, че Ласкин не е платил и лев издръжка на нея или на дъщеря им Люба.

"Сама съм я отгледала, издържала съм я в училище и в университета", ядоса се Гоговска. Мира разказала пред приятелки, че само за три години благоверният ѝ изпил до стотинка всички пари, получени от продажбата на нейна наследствена гарсониера в центъра на София. Именно зависимостта от чашката покоси Иван Ласкин една на 48 години. Официалната диагноза е тежка чернодробна недостатъчност, причинена от годините алкохолна злоупотреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    98 14 Отговор
    40 дни поне минаха ли?

    Коментиран от #39

  • 2 шуренайко

    106 43 Отговор
    Алекс да духа супата

    Коментиран от #56

  • 3 hmhmhm

    113 15 Отговор
    Ееее , велик беше - кога викаше наздраве!

    Коментиран от #51

  • 4 един

    189 13 Отговор
    Продължаваме да се занимаваме с глупости, не преставаме. Какъвто и да е проблемът, едва ли медиите ще го решат. Истината е, че когато хукна след Александра, Ласкин беше разведен. Не се е развел заради нея. Също така те нямат брак. Ласкин и Александра живееха на семейни начала, само дъщеря им има право на наследството, което Ласкин остави, както и дъщеря му от първия брак. Както и да е, пожелавам на Алекс да излезе с достойнство от поредната отвратителна ситуация в живота си. Първо, с бащата, който даде името си, но никога не установи връзка с прекрасното дете, каквото е Александра. Много съжалявам за нея. Дано занапред не допуска грешки, като тази с Ласкин. Бог да го прости, но се оказа изключително безотговорен и самовлюбен човек. Животът, мила Алекс, не е шега, понякога има отвратителни последици. Казусът е правен, надявам се да се реши според законите на България.

    Коментиран от #37

  • 5 гост

    139 6 Отговор
    Реално дъщерите са наследници и те трябва да го получат, а не жените. Наплаща се и готово. Горките известни личности, лев нямат, за едното жилище се борят. Ами останалите хора как се спрвят с живота? Имам познати които вече трета година се съдят така след смърт на собственик и то кой да получи тавана на къщата където всеки живее на отделен етаж. Това е злоба и ненавист, нещата могат много по-лесно да се решават ако хората са добри, но явно не са.

    Коментиран от #11, #17

  • 6 Bubbles

    53 26 Отговор
    Абе да ви знаете какво знаете кого, човека още не е изстинал тия взели да се калвът за 'партаменти.
    Гнус!
  • 7 И сега

    45 21 Отговор
    Кой ще вземе апартамент я отивай при ало Банов нали го защитаваш ?
  • 8 daa

    36 17 Отговор
    панелката на бившата естествено
  • 9 Иво

    29 6 Отговор
    Жалко е за актьора...съдбата рано или късно връща
  • 10 Додо

    30 5 Отговор
    Има лесно. Някой го купува и на плаща! Само че района е отвратителен!
  • 11 dragula

    38 8 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И то в Сухата река. Срам.
  • 12 Елиа

    63 19 Отговор
    Жилището е придобито по време на брака с Мира. Алекс да не се чуди като е живяла в в в семейното жилище на ванката и мира трябва да напусне апартамента и да наеме квартира докъто се уточнят нещата. НЕКА бъде смела и да остави собствените да решат
    . Мира трябваше да с ванката да решат след развода дали ще го дават под наем или ще го продават. Алекс къде е живяла с майка си и къде са хонорарите от бигбрадър? Алекс трябва да си закупи жилище ако няма наследство от майка си. Това не е житейска драма и тя е предполагала, че рано или късно ще има такъв развой на събитията.
  • 13 Ганю Ганев

    72 19 Отговор
    Големи юристи тука! Нали се е развел с бившата си жена? Би трябвало да са разделили всичко.
  • 14 Гага

    31 2 Отговор
    Не може да няма някакъв спор за имот. Все едно, Алекс няма да отиде на палатка, като баща си. Тя е млада и ще се справи. Това са нещата от живота.
  • 15 Проф.д-р Крум Къцаров ВМА- Хвалипръцко

    9 19 Отговор
    Аз съм голям лъжел,измамник и нищо не става от мен .Благодарение на мен синът ми е голяма работа.Да живее българското здравеопазване.
  • 16 обективен

    64 6 Отговор
    Половината е на първата след развода ако нямат разделност в гражданското. Другата половина е на двете деца като втората жена е настойник на малката защото няма 18. Всички самотни майки ги чака това, защото пред закона са никакви. Трябва да се разберат заради децата.
  • 17 Абе вие нямате ли си пишки да си играете

    27 21 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе вие нямате ли си пишки да си играете/И с малки става/,от какъв зор ви е да се занимавате кой какво ще получи,когато някой е умрял и това дори не ви е роднина.......долни сте като мазе,срамувам сме,че сме индивиди......червеи е думата за вас,в калта ви отива
  • 18 баба Тонка

    76 11 Отговор
    Алекс да си куса попарата, като се е събрала да живее с безотговорен пияница и на всичкото отгоре в жилището, което половината е собственост на бившата му съпруга. Да бивша но съпруга, а Алекс не е била такава. Нали много я е обичал. Това което сам си направи някой, никой не би могъл да му го направи.
  • 19 аман

    40 14 Отговор
    Не я харесвам Алекс, но ми е жал за нея как всички медии от години я разтягат махленски още от историите с баща й. Сега Ласкин.
    Иначе за мен в този спор тя няма място - да ме прощава. Очевидно е, Иван си заа১§ра нещата сега двете жени да се оправят. Пич бе!
  • 20 onq s konq

    30 18 Отговор
    Ееее това жените са злобни животни, помнят лошото и след 15 години...
  • 21 АХАХХАХАХ

    21 9 Отговор
    БИТКАТА НА ТИТАНИТЕЕЕЕ! КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ АПАРТАМЕНТА В СУХАТА РЕКАА???
    §§СИ И Т§*§(КА......
  • 22 Сухата река

    23 23 Отговор
    Апартамента в Сухата река си е на Алекс, наследен от майка ѝ, как може да пишете неверни новини
  • 23 Анонимен

    12 12 Отговор
    Милата Алекс. Как приживе не си се усетила... Можехме безплатно, мъчно ми е Алекс и София, може първата да отстъпи, но едва ли мила Александра. Бог да прости Пепа Николова...???
  • 24 Един човек

    23 10 Отговор
    Нито срам, нито грях, нито сърце имате, засрамете се, това ли са ви най-голямите проблеми да се ровите в душите на хората?! Всеки да си погледне сопственито проблеми, оставете хората на мира.Боже, Боже, що за хора???
  • 25 445

    21 4 Отговор
    Брей..... колко много народ се е загрижил,за апартамента.Явно всичко са втасали.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ''ВАЛЕНТИНКА''

    8 5 Отговор
    Да почИва в мир Ласкин!Едно ми е ясно първата му още не го е погребанла дето се вика,ама болката от раздялата се е превърнала в Гняв,Мъст и съм сигурна,че не Й трябва дома-просто да отмъсти на Алекс-ако иска ня кой да мъсти значи сам ще се довърши,Хора не живейте с тая мисъл да отмъстителен, защото покой нямаш ли от бившия цял живот обсебеноста да довършите отмъщение Пак няма да ви излекува от Гнева и Омразата,простете,забравете, и така ще се Освободите психически-и си гледаш живота,а тая е явно такъв социолог, че ме плашат такива жени

    Коментиран от #33

  • 28 Николай Германия

    7 4 Отговор
    Системата ще реши този проблем не ние хората който коментираме за щяло и не щяло просто ужас какъв народ има във България.
  • 29 "ВАЛЕНТИНКА"

    8 6 Отговор
    И АЛЕКС много загуби -обаче Бог я пази и Й дава сили да е жизнена усмихната винаги и да изглежда добре след тези болки тъга загуба-има ангел пазител,и Приятели и имаше Любовта на Ласкин-никой не може да погуби спомените и връзката м/у тяхната любов дори и оная да Й вземе дома,не може да Й отнеме нищо и никой друг,нито душата Й ще ограби бившата,болна да я с тъпче в мъката Й но няма да може
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Кое не е ясно да ви го обЯсним

    22 2 Отговор
    Апартаметът, ако наистина е придобит по време на брака, е 50% на първата му жена и 50% на Ласкин. Ласкин го наследяват законната му съпруга, ако не се е развел, и двете му дъщери. И да се е развел тя пак е собственик на 50% от апартамента, тази част си е нейна и без да го наследява.

    Ако се е развел с Гоговска:
    Тя си е собственик на 50% от жилището, защото заедно са го купили, а дъщеря й, назависимо на колко е, получава още 25 процента. Втората му дъщеря получава още 25 процента.

    Ако е забравил да се разведе с Гоговска:
    Тя си е собственик на 50% от жилището, защото заедно са го купили, после получава още 16,66 процента, защото като негова съпруга го наследява. Първата му дъщеря получава още 16,66 процента, а втората му дъщеря също получава 16,66 процента.

    И в двата случая, ако няма нотариално заверено завещание, което да променя стандартното разпределение на наследството му, Александра не получава нищо, а дъщеря й ще получи 25 или 16,66 процента от жилището.

    Което е нищо.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Крали Марко

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "''ВАЛЕНТИНКА''":

    Моля да ми простите и ми подарете 3-стаен апартамент! Дори и в Подхуене.! Аз ще ви простя и обичам!!!
  • 34 7777

    6 6 Отговор
    Защо досега не е направена делбата с първата му съпруга нали е разведен с нея преди 8-10 години. Значи или имат някакво споразумение или Ласкин и е наплатил 50%. Второ твърде вероятно е жилището да е дарено на Ласкин на времето и затова Мирослава не е получила нищо при развода. В тези два случая на Мирослава не и се полага нищо. Както и на Алекс. единствено двете деца го наследяват съответно по 50%.
  • 35 7777

    4 10 Отговор
    И то един апартамент на едно място в Сухата река сигурно някоя панелка която нищо не струва.

    Коментиран от #41

  • 36 Кико

    8 4 Отговор
    Страшно страдат. Искат апартамента за да плачат, плачат да им истекът очите там. До лятото да си намерят някои с вила на морето с яхта. За да се чудят къде точно да го оплачат следващия!
  • 37 баба

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Много мили думи. Но жертвите са две, и дъщерите им са две. Кажи нещо и на другата: колко е добра или пък лоша... Изпил е парите и на двете.
  • 38 МЪЖКИ ПРОСТАК

    5 20 Отговор
    УУУУУХХХААААААААААА!!Тааа Сърчаджиева сяка вечер си прая ножжки на нея.Давам 20лв ако дойде у нас за цяла нощ.Направо ше и смуча междукрачието кат руска прахосмукачка Тайфун после ша га дъня право отзаде като накрая резултата ще е скъсан от е.....не дирник и уста пълна с бял крем.На изпроводяк свивам една банкнота от 5лв и ша и га бутна право в кафявата точка.ММУУУУХА ХА ХА ХААА!!

    Коментиран от #47

  • 39 не хранете адвокатите

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Починал 6 януари 2019 .
    Май днес стават 40.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 кико

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "7777":

    Апартамента си е на Алекс, в нова кооперация и Иван няма общо с него. Това е фалшива новина!

    Коментиран от #52

  • 42 stukar

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Запозната":

    А добър ден. Представяш ли си колко хора тук се "осведомяват"за далеч по сериозни работи, като външна и вътрешна политика?
  • 43 Кико

    5 3 Отговор
    Страшно страдат. Искат апартамента за да плачат, плачат да им истекът очите там. До лятото да си намерят някои с вила на морето с яхта. За да се чудят къде точно да го оплачат следващия!
  • 44 Lozen

    5 4 Отговор
    Тая сладурана как е могла да легне до тоя бездарен алкохолик със някакъв си смрадлив апартамент

    Коментиран от #49

  • 45 До 24един човек

    4 4 Отговор
    Браво, единствения смислен Коментар,!!! Засрамете се бе хора!!! Вие сте много праведни!!!
  • 46 Хайл

    7 0 Отговор
    Миме 40 дена минаха,ай да спрем да четем за ласкин...досаждаш вече
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Петър

    15 2 Отговор
    Аз не мога да разбера...защо ни занимавате още с тоя пияница,и не особенно умната му „актриса” Васил Михайлов не я изтърпя и я изгони навремето от тятъра защото не става за артистка а я търпеше заради и енитите и родители. А ,Ласкин цяла България го помнеше с една единствена роля в киното още по Живково време - „Васко да Гама” И от тогава нищо друго или значимо.! Защо пишете още за тия 2-та бе журналисти...?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Сухата река

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "кико":

    И аз го казах вчера, но няма кой да чете, фалшивите новини са по-интересни за съжаление
  • 53 123123

    9 0 Отговор
    Жилището е на Пепа Бог да я прости! 100% на Александра! Аман от простотии! Писна-а-а ми!
  • 54 Христина Илиева

    8 0 Отговор
    Как не Вие срам!?Този апартамент в ,който живееше Ласкин е купен от Пепа-мир на праха й! Така,че престанете с глупостите.Апартамента е на Александра.
  • 55 Нейзвесте

    4 0 Отговор
    Само глупости да се оправят не ги мислете глупачки не си оправили нещата с тоя алкохолик навреме сега се тръшкат
  • 56 Валера

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "шуренайко":

    Не закачай Алекс!
  • 57 Детелинап

    2 0 Отговор
    Апартамента в който живееха и сега живеят Алекс и дъщеря й е на Пепа Николова.Няма нищо общо с Ласкин и бившата му жена.Как се раздухва една напълно невярна история,та чак и "Уикенд" я преписа Миналия сезон в "Черешката на тортата"не си ли спомняте,че Ласкин посрещна името там,като изрично подчерта,че това е апартамент на Пепа. Николова.Престанете да пишете фалшиви и непроверени новини!!!!
  • 58 А апартамента на Пепа Николова

    0 1 Отговор
    Пепа Николова имаше апартамент в Младост 1, блока на ЦК. Но това беше отдавна, може да е продаден.