Шеф Виктор Ангелов лесно може да впечатли с кулинарен майсторлък, но мнозина се впечатляват най-вече от характера, който стои зад него. Както и от личната философия, с която кулинарният гуру върви напред в живота си вече толкова години. Откакто е водещ на световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen, чийто нов сезон у нас стартира на 26 февруари в ефира на Нова ТВ, той е абсолютен любимец на родните зрители. Дали славата го е променила и на какво държи най-много не само в кухнята, но и извън нея, разбираме лично от Виктор Ангелов в откровен разговор с Анелия Попова от show.blitz.bg.
- Как овладявате емоциите, ако приемем, че готвенето е страст, а страстта - силно чувство, което понякога възпламенява големи пожари?
- Никога не съм се опитвал да овладея чувствата си. По-скоро се стремя да „овладея” рецептата, за да я представя по най-добрия начин. Добри продукти + добра рецепта = съвършено изпълнение.
- Прави впечатление, че винаги сте много взискателен в кухнята, а навярно и извън нея. Все пак – къде е тънката граница в умението хем да я има дисциплината, хем да се запази и усещането за приятелска среда?
- Гаранцията за добър живот във всички аспекти е и изискването – когато човек изисква от гаджето си, от политиците си, от детето си, от подчинените си, от себе си… тогава нещата се случват добре. Спрем ли да го правим – всичко е крах.
- Кога правите компромиси не само в професионален план?
- Правя компромиси с хора, които са неопитни, но не и с тези, които имат претенции. Правя компромиси, докато се обучават, влязат ли гости в ресторанта - компромиси няма.
- Когато сте в домашна обстановка, също ли повишавате така тон, ако нещо не се получава в кухнята?
- Не.
- Какви участници ви се иска да видите в този сезон?
- Динамични, отборни играчи, хора с умения, с визия и с чувство за хумор.
- Кое е най-странното желание, което сте чували от клиент в дългогодишната си практика?
- Да напълня вана със загрято на 40 градуса прясно мляко, да го овкуся с мед и да вдигна 10-сантиметрова пяна… и съм го правил.
- Съпругата ви Наталия също готви прекрасно, но в какво ви превъзхожда в кулинарен аспект?
- Превъзхожда ме със спокойствието, което има, докато приготвя дадена храна.
- Защо сте чакал голямата си любов цели 20 години?
- Защото е стойностна и, надявам се, вечна.
- Имате ли още несбъднати големи мечти?
- В личен план съм постигнал това, което съм мечтал – дори и повече. В професионален план – винаги съм имал амбицията да се справям с предизвикателствата по най-добрия начин. Резултати са следствие на характера ми, на късмет, на стечение на обстоятелства. Мечтите ми са свързани с това да се запази световния мир.
- Звучите досущ като някоя „Мис”, която традиционно говори за световен мир, след като е получила признание...
- Осъзнавам, но мога да го обясня. Като бях малък, всяка вечер преди да заспим, баба ми отправяше молитва да са ѝ здрави децата и да има мир на земята. Аз знам, че да се чувстват добре хората трябва да има преди всичко мир, след това здраве и накрая всичко останало…
- Накрая – ако трябва да представите самия себе си чрез ястие, какво би било то?
- Това е въпрос на настроение. Обичам да готвя фини ястия, но обичам и филия с лютеница и сирене – зависи от компанията, от сезона и най-вече от настроението ми. Не мисля, че трябва да се олицетворявам само с едно ястие.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето
12:17 28.02.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Batushka
12:43 28.02.2019
4 Градинаров
12:46 28.02.2019
5 Гошо
Коментиран от #6, #7
13:31 28.02.2019
6 123456
До коментар #5 от "Гошо":
Много си прав, но за да го разбере този готвач, трябват много обяснения и не си струва. Нека си вземе две шишенца с чиста вода и носи едното по време на работа, а другото да го сложи в къщи пред осветена икона без достъп на хора. Нека после вземе по капка вода от двете шишенца върху стъкло и ги замрази във фризер. После да разгледа структурата на леда и ще му хвръкне шапката като види разликата, а тя ще е очевадна. Изводите да си ги запази за себе си.Коментиран от #21
13:46 28.02.2019
7 Някой
До коментар #5 от "Гошо":
Взе ми думите от устата.14:17 28.02.2019
8 Ангелов е ..
15:38 28.02.2019
9 Бачо
Коментиран от #12
16:08 28.02.2019
10 Ути
16:10 28.02.2019
11 Един
Имах симпатии ... ,а сега след "изцепките" в Hell's-a вече не го броя за човек!
16:13 28.02.2019
12 Дако чикиджията
До коментар #9 от "Бачо":
може да е обикновен готвач,но за сметка на това е огромен паляк17:42 28.02.2019
13 Супа под налягане
20:17 28.02.2019
14 ддд
20:28 28.02.2019
15 Потник
Направо му подувам скулите
20:31 28.02.2019
16 Кънчо
21:05 28.02.2019
17 Бой за гъзолистците
22:07 28.02.2019
18 Дияна
Обичам да има уважение в комуникацията и добър тон,а този ме напряга до макс.
22:37 28.02.2019
19 Директорът на филхармонията
22:42 28.02.2019
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 Бачо
До коментар #6 от "123456":
Ако на мен кресне , с черпака ще го тресна !23:52 28.02.2019
22 Тервел
03:12 01.03.2019
23 Здравомислещ
04:36 01.03.2019
24 bob
19:28 01.03.2019
25 836
22:55 01.03.2019
26 vasik atanasova
СЪБИРА ДЕЦАТА И ТО С ХИЛЯДА ЗОРА И СЕ ПРАВИ ПРЕД ТЯХ
НА МЕНЕ НЕКА ДА МИ СЕ НАПРАВИ
10 Г БЯХ ГЛАВЕН ГОТВАЧ РИБЕН РЕСТОРАНТ
ТАКАВА ГАЗ ЩЕ МУ ДАМ ЧЕ ШОУТО ЩЕ Е ПЪЛНО
17:55 02.03.2019