Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 10:25 14 742 17

Какво става с тялото ни след 7 дни приемане на вода с лимон

  • вода-
  • лимон-
  • тяло-
  • витамин c

Вода, смесена с лимонов сок, помага за понижаване на кръвното налягане и много други неща

Какво става с тялото ни след 7 дни приемане на вода с лимон - 1
Снимка: Shutterstock

Вероятно повечето от вас пият съвсем рядко обикновена пречистена вода с лимон. До какви последствия за организма води обаче употребата на такава проста, но много полезна напитка?

Вижте кои са 7-те неща, които се случват с тялото:

Овлажняване

На първо място, трябва да се отбележи, че лимоновата вода овлажнява човешкото тяло. Необходимо е ежедневно да пиете около 1.5-2 литра пречистена течност дневно.

Свежест

Практиката показва, че пиенето на чаша лимонова вода може да убие дори постоянните миризми на чесън, риба, лук и дори синьо сирене.

Обогатяване на организма с витамин С

Известно е, че в чист вид лимонът е богат източник на витамин С, жизненоважен за поддържане на нормалното състояние на човешкото тяло, както и за премахване на свободните радикали от него, които увреждат нормалните клетки.

Проучванията на медицински специалисти показват, че питейната вода, смесена с лимонов сок, помага за понижаване на кръвното налягане и предотвратява инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

Подобряване на храносмилането

Известно е, че водата с лимон помага при запек. Експерти твърдят, че с ежедневна употреба на вода, разредена с лимон сутрин, човек осигурява на тялото си витамини, а също така допринася за отстраняването на вредните радикали от червата.

Помага да отслабнете

Резултатите от изследванията на специалистите по хранене показват, че редовната консумация на лимонена вода ви помага в борбата с килограмите.

Както експертите обясняват, причината за това е ефектът върху тялото на полифенолите, съдържащи се в състава на лимоновия сок, стимулиращ засилената работа на пикочната система на човешкото тяло.

Предотвратява образуване на камъни в бъбреците

Лекарите казват, че лимонов сок, разреден с чиста вода, значително намалява риска от камъни в бъбреците. Обяснението за това е действието на цитрат, който е част от структурата на лимонената киселина. Проучванията показват, че под влиянието на цитрат може да се разтворят вече образуваните малки камъни.

Здрава кожа

В случай на редовна употреба на лимонов сок, съчетан с пречистена вода, можете да забележите значително подобрение в състоянието на кожата на лицето и тялото. По-специално, витамин С, съдържащ се в напитката, помага за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата, пише zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    18 2 Отговор
    Расте коса и никнат зъби???
  • 2 Академик Неделчев

    9 2 Отговор
    Браво, откриха панацеята, вода с лимони!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лора

    5 6 Отговор
    Да ми стане кисел живота, нища....!!!!!
  • 5 Бяла Жига

    5 1 Отговор
    Вени, защо не спомена, че лимонената киселина потиска сексуалния нагон? Вярно е слабеенето, но едното за сметка на другото. Харесвам те и си мисля, че ти нямаш нужда от такива "експерименти"

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ето го ма

    6 2 Отговор
    Тази на снимка е СТРАХОТНА

    Коментиран от #11

  • 8 ЬЬЬьььььььььььььь

    11 0 Отговор
    Аааа...пишока ще порасне ли?...абе за един приятел питам.....
  • 9 Алфа Ромео

    5 0 Отговор
    Ееее, стига с тоя лимон бе, панацея направо, вярно е че е полезен амааа, едно киви съдържа пет пъти повече витамин С от лимона примерно...

    Коментиран от #12

  • 10 Аптикадир

    4 3 Отговор
    Всеки изминал ден се уголемява издутината отпред !
  • 11 Онзи

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ето го ма":

    Пухкава, късоврата, простовата и гледа като долна ковра... Не е мой тип, пич.
  • 12 Голям прос

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Ромео":

    Не мога да си направя вода с киви. И чай. Много е свежо сутрин след 1.5л вино вечер.
  • 13 ЗайоБайо

    2 2 Отговор
    Туй за двата литра е глупост, трябва да се пие като си жаден и колкото ти се пие. Ако се наливаш, само си нарушаваш електролитния баланс
  • 14 660

    1 0 Отговор
    ЛИМОНА ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРА УМЕРЕНО, ПРЕДОЗИРАНЕ НА ВИТАМИН Ц ПРЕМАХВА ДОБРИЯТ И ЛОШИЯТ ХОЛЕСТЕРОЛ И ВЕНИТЕ СТАВАТ КРЕХКИ И НЕЕЛАСТИЧНИ, УСЕЩА СЕ КАТО ВИСОКО КРЪВНО И Е МНОГО НЕПРИЯТНО, МОЖЕ И ИНФАРКТ ДА ПРИЧИНИ - СПУКВАНЕ НА АРТЕРИЯ. ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНО ПРЕДОЗИРАНЕТО ЗА ХОРА КОИТО ЯДАТ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА МЕСА, СЛАНИНИ И Т.Н - ИСТИНСКИ ДЕБЕЛАНКОВЦИ - 1/3 ОТ МАТЕРИАЛА
  • 15 Дядо Мраз

    4 1 Отговор
    Сигурно някой е внесъл кораб с лимони и сега се чуди, как да ги шитне.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.