Last news in Fakti

10 Март, 2019 18:25 15 480 4

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)

  • море-
  • отдръпване на водата-
  • отлив-
  • библейско чудо-
  • корейски остров-
  • остров чиндо-
  • явление-
  • 3-километров път-
  • жълто море-
  • отлив

На един корейски остров това чудо може да бъде наблюдавано няколко пъти в годината

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

За библейската история, в която Моисей разделя Червено море на две и превежда през него вярващите в Обетованата земя, знаят дори онези, които са далече от религията.

Всъщност подобно чудо е възможно. Наистина съществува място, където морските води се отдръпват, за да отворят път насред Жълто море.

На корейския остров Чиндо това явление може да бъде наблюдавано няколко пъти в годината. Морската вода сякаш се разделя и изпод нея се показва 3-километров път, широк 40 метра.

Островът е един от над 3000-те островчета, които се намират край бреговете на Южна Корея. Той е изключително популярен сред туристите от целия свят и това не е чудно защото този силен отлив, виновен за невероятното явление изглежда като истинско чудо и трае около час.

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)
Снимка: Shutterstock

Учените, които са наблюдавали това явление твърдят, че то се случва в този момент, когато Луната, Слънцето и Земята са в една линия, която засилва притеглянето и предизвиква отлив.

Макар и учените да са дали напълно логично обяснение за случващото се, сред местното население има легенда, която придава на всичко това напълно мистичен привкус.

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)

Според преданията Сон Чжин бил изпратен заедно със семейството си да живее на острова, но по пътя до него корабът му претърпял корабокрушение. Независимо от всичко им провървяло и семейството оживяло, успявайки да доплува до остров Чиндо. Всички се заселили в т. нар. селце на тигрите Хуедон.

Потомците на Сон живели на острова 200 години и често опитвали да се преборят с тигрите. Накрая решили да се преместят на съседния остров Модо. Но по време на преместването си забравили да вземат със себе си възрастна жена.

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)

Тя започнала да се моли на морския дракон и той чул думите ѝ. Показал ѝ пътя, през който да мине, но стигайки до половината, тя се уморила и паднала. Семейството ѝ се върнало да я прибере, но тя не издържала на напрежението и починала, благославяйки дракона в последните си думи.

След смъртта ѝ бил построен паметник в нейна чест и подвига от преминаването през морето.

Библейско чудо: Морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеист

    20 8 Отговор
    тоест това си е естествено природно явление а не религиозно чудо простотия и духове и вълшебници
  • 2 Гост

    1 3 Отговор
    Еми нещо такова св получава.
  • 3 Отегчен

    2 4 Отговор
    Чакам А. Урумов да се изходи по въпроса .
  • 4 Ъъъъъъ

    0 1 Отговор
    Нещо се обърках.Защо си мисля че Иисус разделя морето,не Моисей, но може аз да се бъркам .