Last news in Fakti

26 Април, 2019 10:37 3 585 2

Фон дьо тенът: Съкровище в тубичка

  • фон дьо тен-
  • грим-
  • жена-
  • красота

Милиони жени по света водят ежедневна борба с недостатъците по кожата

Фон дьо тенът: Съкровище в тубичка - 1
Снимка: Shutterstock

Акне, неравномерна пигментация, разширени пори и фини линии - това са неприятните, но неизбежни последици от неправилния начин на живот, замърсената околна среда и не на последно място генетичната предразположеност. Ако и вие сте сред необлагодетелстваните и усилията, които полагате не винаги са увенчани с успех, съществуват приятни и ефективни методи за прикриване на досадните несъвършенства.

На помощ тук се отзовава течното съкровище на жените – фон дьо тенът. С негова помощ не само ще прикриете недостатъците, а ще подобрите вида на кожата според функциите на продукта, който сте избрали.

Подготовка за макиажа

Стартирайте с прецизно почистване. Само безупречно чистата повърхност ще гарантира максималния ефект на макиажа. Овлажняващият продукт и основата за грим ще подготвят перфектно кожата за фон дьо тена.

Изборът на фон дьо тен е изключително важен за постигане на желания ефект. Съществуват комбинирани пудрообразни продукти с кремообразна консистенция. Имат висока покривност, заглаждат кожата и издържат дълго.

Течните формули могат да са с леко, въздушно покритие или по-плътни, прикриващи несъвършенствата без неприятния ефект на маска.

Не е желателно да нанасяте продуктите с пръсти. На пазара има голямо разнообразие от подходящи за целта четки и гъбички, с които е не само е по-хигиенично, но и значително по-равномерно. Перфектното разнасяне на фон дьо тена гарантира усещането за съвършен тен на лицето. По желание може да фиксирате с пудра, която ще придаде матов завършек на грима.

Според типа кожа, можете да се насладите на богат избор от любимия на милиони жени продукт:

Матиране

Тези с по-мазна кожа е добре да спрат избора си на матиращ фон дьо тен на водна основа с немазна формула. Продукти от този вид ще изгладят недостатъците и ще премахнат нежелания блясък в т-зоната. Те не само ще намалят себума, но кожата ще придобие здрав и свеж вид. Имат некомедонен ефект, така че не е нужно да се тревожите от неприятни последствия.

Адаптиране

Микрочастиците в адаптивните фон дьо тени спомагат за разпознаване тена на кожата и максимално се сливат с него. Ултра лекото усещане и леката копринена формула го правят изключително приятен за ползване.

Стегната кожа

Някои от продуктите с антиейдж ефект съдържат хиалуронова киселина. Даряват лицето с мекота и свежест, хидратират и обикновено имат слънцезащитен фактор. След употребата им кожата изглежда отпочинала, с избистрен тен. Антиоксидантите я възстановяват и противодействат на стареенето.

Без страх от слънцето

Препоръчително е през цялата година да се използват продукти с UV защита, но през летните месеци е задължително. Това е основно правило за запазване свежия младежки вид на лицето за по-дълго. Ето защо фон дьо тенът, който използвате през топлите дни, задължително трябва да съдържа слънцезащитен фактор. Колкото по-голям, толкова по-добре.

Дълготрайният фон дьо тен също е подходящ избор за горещите летни дни. Той ще се задържи по-дълго върху кожата, а водоустойчивата формула е добро решение, ако сте решили да стигнете до плажа.

Сияещ вид

Озаряващият вариант на безценния продукт притежава сатенено гладка текстура, разкриваща естественото сияние на кожата. Разкрасява благодарение на озаряващи светлината микросфери, осигурявайки естествено покритие.

Натурални съставки

Минералният фон-дьо-тен има прахообразна консистенция и подобно на минералната пудра съставките му са натурални и хипоалергични. Не съдържа талк и консерванти. При него е добре да се използва четка тип кабуки за правилно и равномерно нанасяне. Спомага за изчистване на кожата от малки несъвършенства.

Истинско предизвикателство е да се направи най-удачният избор на фон дьо тен, поради огромния асортимент на козметичния пазар. Но когато успеете да подберете най-подходящия продукт, няма да се разделите със съвършеното лице, което постигате с негова помощ.

Материалът е предоставен от zachoveka.com


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като съм стара

    4 0 Отговор
    Няма да ми помогне, фон дьо тен...!!! Жалко...!!!
  • 2 Радо

    5 1 Отговор
    Фон дьо сперм по-добре изглажда дамската кожа.