1 Юни, 2019 11:50 3 708 20

Руски и турски медии пускат лъжи за Ванга

  • ванга-
  • предсказания-
  • лъжи-
  • фалшиви новини-
  • трета световна война

Пророчицата никога не е предсказвала, че ще има Трета световна война

Предсказание, че ще избухне Трета световна война на пророчицата Ванга няма. Непоказван досега запис разкрива на бял свят точно думите ѝ. В лентата на сценариста Стоян Петров се чуват ясно думите на Вангелия, че ще има мир.

Години наред най-вече руски и турски медии няколко пъти разпространяват митично предсказание на пророчицата, че ще избухне война.

"Третата световна война ке почне от Сирия." Точно тези думи излязоха преди две години и в няколко английски издания, разказвайки кога как Ванга прави предсказанията си.

"Ванга никога не е казвала, че ще има Трета световна война или че Рим ще стане столица на халифата." Това потвърди и писателката Жени Костадинова, автор на пет книги за Ванга.

"Тя никога не е прогнозирала по години. Тези нейни "пророчества", започващи от 2000 г. и стигащи до 5000 г., тръгнат от сайта на РИА "Новости" преди 6-7 години. Наскоро един турски блог си ги доизмисли и подмени, а в ерата на интернет всеки говори всякакви небивалици. Хората да бъдат внимателни, като четат такива "новини". Ванга е удобна чрез нея да се внушават всевъзможни послания", казва още Жени Костадинова.

Макар да опровергава пророчеството за Трета световна война, новият филм "Човек и феномен" разказва и за други нейни предсказания.

Филмът ясно показва, че Ванга говори за Париж и катедралата Нотр Дам, но не и за изпепеляващ пожар.

Нотр Дам за нея обаче е сакрално място, може би най-важното на света. Цял живот е искала да отиде там, но Държавна сигурност не я пуска да излезе от България. Пред художника Любен Диманов пророчицата разказва как в предишния си живот е била дъщеря на фараонка и как духът на майка ѝ от този живот я вика в Париж, за да се срещнат, пише "България Днес".

Режисьорът на филма Стоян Петров е горд, че е снимал и е получил автентични записи от нейни близки хора в Петрич. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите и получава ценни напътствия от нея.

Това е вече вторият филм, който излиза тази година за Ванга, а се снимат в момента още няколко, както руски сериал, така и български филм. Според фондация "Ванга" големият брой ленти за нея изкривяват личността ѝ. Така например в началото на годината руска продукция я обяви за милионерка, поставяйки въпроса къде са изчезнали нейните пари, в размер на 25 милиона долара по времето на комунизма.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    25 1 Отговор
    Мир трябва да има завинаги и навсякъде!
    Обаче не ''мираж'', а истински мир за всички народи и държави по отделно!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Моите уважения

    17 3 Отговор
    Но нека отличаваме болната от здравата мистика. Ванга уж беше християнка и вярваше в Бога, а сега чета, че била преродена фараонска дъщеря.
  • 4 йайай

    14 2 Отговор
    Ванга ,както и Нострадамос се използват от всички закъсали журналисти и медии,когато трябва да повишат рейтинга и да напълнят джобовете си.Слушатели и читатели винаги има .
  • 5 Екатерина велика и хан Аспарух велики

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Да, независимо религията и расата.
  • 6 Orthodox

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Истински, дълбок, а не повърхностен и нетраен мир е невъзможно да има без Богочовека Христос, не случайно наричан Цар на мира. Защото външният мир (между отделните човеци, държави и всякакви други групи хора) не се постига чрез оръжия, закони или каквото и да е насилие, а произлиза първоначално от човешката душа. Ако го има там, и то при всички хора - ще го има и в света.

    Коментиран от #8

  • 7 майкооо

    7 6 Отговор
    РИА Новости лъжели повече от БСП то бре хора
  • 8 Не!!!

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Orthodox":

    Мирът в душата е съвкупност от успехи в живота, предостатъчно финанси, истински и силни приятели, любов и други удобства!
    Така че секретни общества от хора, които вредят на хората..., заради тях българите са ЗАСТРАШЕН ''ВИД''... !
  • 9 Гъл

    4 3 Отговор
    "...Трета световна вона ли? Аааа, рано е още! Сирия още не е паднала!"
    Вангелия Гущерова, 1991
  • 10 Баба Ванга

    7 12 Отговор
    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Баба Ванга

    4 1 Отговор
    И Константинопол ще стане център за всички християни!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Ернесто Че

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Баба Ванга":

    Какво има толкова константинопол та ко... .гладна кокошка просо сънува.
  • 14 Orthodox

    6 0 Отговор
    "...успехи в живота, предостатъчно финанси, истински и силни приятели, любов и други удобства..." Направо е потресаващо колко си далече от истинското разбиране за мира и щастието на човека - дълбоки и трайни, а не моментни! Всичко, което си изброил, са светски нещя
  • 15 Orthodox

    5 1 Отговор
    ..., материални или в най-добрия случай душевни. Могат да донесат някакво временно чувство на радост или удовлетворение, но не и дълбокото и неизменно чувство на щастие и мир, което идва от близостта на човешкия дух до Бога. Който не го е изпитал, няма как да му се обясни. А Христос е въплътен Бог и затова е казал: "Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава." С Христовия мир в сърцето човек е непоклатимо спокоен и даже радостен независимо от външните условия - даже и сред големи беди, несгоди и страдания, и това не зависи от никакви финанси, приятели, удабства и т. н. Това е небесен мир - нещо съвсем различно от всякакви земни и човешки разбирания.

    Коментиран от #17

  • 16 Русонефил

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Баба Ванга":

    Той и сега е център на православието
  • 17 Един

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Orthodox":

    Здравей,
    Написал си добри думи. Би ли споделил дали ти си усещал Божия мир и според теб неговото идване свързано ли е с чуването на някакъв глас или виждането на Божествената светлина ?

    Коментиран от #18

  • 18 Orthodox

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Един":

    Православен християнин съм по кръщение още от дете, а осъзнато - от тридесетине години (сега съм на 57). И след три десетилетия живот в светата правосланта вяра и Църква все още не мога да кажа, че Христовият мир е постоянно състояние на душата ми - по-скоро съм го усешал в отделни случаи за кратко и сигурно не в пълнота. Все пак съм го "вкусил" и определено е нещо велико. Но придобиването му обикновено е дълъг процес на трудове и борба със страстите, за да може да се очисти сърцето и да стане способно да вмести този небесен мир. Това може да продължи години, десетилетия или даже почти цял човешки живот, но плодът на всичко това си струва. При отделни хора, по Божия промисъл, тези събития могат да се случат внезапно и с такива свърхестествени явления, които споменаваш. Но това са изключения, а за всички други като нас е дългият път на духовни усилия (подпомагани свише), чрез които постепенно се доближаваме до Бога и живота в Него, и така придобиваме и мир, и спасение.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ники

    0 1 Отговор
    Всичко на този свят е временно.