Last news in Fakti

11 Май, 2012 08:23 1 484 0

Все повече американки плащат издръжка на бившия си

  • темида-
  • издръжка-
  • американки-
  • съпруг

Тенденциите се промениха в американските бракоразводни съдилища, като все повече жени плащат издръжка на бившия си съпруг, съобщават американски адвокати.

С издигането на жената в кариерата и изпреварването на бившия й по заплата, когато любовта си отиде и бракът се разпадне, тя е принудена да помага за прехраната на бившия си съпруг. И някои дами не са особено доволни, коментира Ройтерс.

Над половината, 56% от адвокатите по бракоразводни дела в САЩ, отчитат увеличаване на издръжката на децата от майката през последните три години, а 47% са забелязали повишаване на броя на жените, плащащи издръжка, съобщава Американската академия на адвокатите по семейно право.

"Това показва, че жените наистина са израснали финансово и в доста случаи те изкарват хляба в много семейства", отбелязва председателят на академията Алтън Абрамовиц. "Стъкленият таван беше пробит и все повече жени поемат финансовата отговорност и също така са натоварени с нея. Този факт показва как обществото ни се е развило през последните няколко години", допълва той.

Макар жените да са израснали в професията, процентът на разводите в САЩ е останал сравнително постоянен. Около половината от браковете в САЩ завършват с развод. От десетилетия равнището на разводите варира между 46% и 53%, уточнява Абрамовиц. Но точно както много мъже са недоволни, че трябва да плащат издръжка на бившата си съпруга, така и жените не са особено доволни от настъпилия обрат, коментира БГНЕС.

"Виждаме жени, които са точно толкова разгневени, колкото и мъжете, може би дори повече, когато се сблъскат с понятието за плащане на съпружеска издръжка на мъжа", казва Абрамовиц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА