15 Юни, 2019 16:17 40 788 9

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

  • билки-
  • ангелика-
  • лечебна пищялка-
  • apxaнгeл mиxaил-
  • здраве-
  • лекува-
  • ангелска билĸa

Това растение има множество лечебни свойства и се използва от векове в народната медицина

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Наричат тази билката "ангелска билĸa" и според една легенда, личнo Apxaнгeл Mиxaил я открил.

Билката Ангелика е известна с многобройните си лечебни свойства, а в народната медицина се смята за панацея, която може да изцери всякаква болежка.

Растението се използва и като лекарство, и като храна и като подправка, заради невероятния си аромат.

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

От растението се използват листата, стъблото, семената и плодовете, но най-вече неговите корени.

В Средновековието Ангеликата е била сред най-често използваните билки и поради честата ѝ употреба, с нейна помощ били излекувани много болни. Именно тогава получава и статута си на панацея.

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

Ангелската билка се препоръчва при проблеми с кожата, тъй като съдържа антиоксиданти и витамини, които помагат за естественото лечение на различни кожни раздразнения и състояния. Освен това прави кожата мека и гладка, поради което се препоръчва за почистване на лице.

За целта смесете две кафени чаши алое вера с 8-10 капки екстракт от корена на ангелската билка. Получената смес използвайте вместо почистващия лосион за лице. Ако имате акне, нанасяйте сместа сутрин и вечер.

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

Тази билка от векове се използва и в китайската медицина, като лек срещу косопад. Причината е в големите количества витамин Е, които съдържа. Тя стимулира циркулацията на кислород в тялото и скалпа, което на свой ред стимулира растежа на косата.

Ангеликата помага и за облекчаване на менструални болки.

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

Тя е добре позната и като лек срещу проблеми с храносмилателния тракт, тъй като подпомага усвояването на храната и действа успокояващо при възпаления.

Билката на Архангел Михаил, която лекува всичко (ВИДЕО)

Ангелската билка се използва още и като успокояващо средство за лечение на хистерия и гърчове, както и като хипотензивно средство за лечение на начален стадий на хипертоничната болест.

Въпреки многобройните си ползи за здравето, преди да започнете да приемате тази билка, е препоръчително да се консултирате с лекар.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    39 7 Отговор
    То вече и ангелската билка няма да помогне на българите!
  • 2 соросоидни кърлежи

    45 2 Отговор
    А срещу кретени които ни управляват последни 30години,дали ще помогне,съмнявам се, тези изроди имат имунитет дори срещу циан калий.

    Коментиран от #3

  • 3 Там билката сме ние

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "соросоидни кърлежи":

    Народът. Колко протести имаше? Колко хора се събраха? Малко. Ония като видят, че им се позволява всичко и се възползват.
  • 4 възмездието

    22 2 Отговор
    Срещу кретените,които ни управляват има две други билки, мноооог ефикасни. Едната е Акаседемшейсетидве , а втората ерпегеседем.
    мнооого ефикасни. Лекуват всякакви проблеми.
  • 5 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Както е билка, така е и най опасният храст - плевел, 9аа останалите...
  • 6 Шаран БГ

    13 3 Отговор
    Чудесно написано ! Архангел Михаил няма ли си други задължения, че тръгнал и билки да дири ? Ако я е намерил той, защо не е " архангелска билка" ? Този треволяк има латинско наименование, а то е : Angelica Arhangelica L. Arhangelica officinalis. Според легендата не е намерена, а е донесена на Земята от Архангел Михаил и с нея са започнали да лекуват чумата. Народните наименования са : благ бъз, стволник, лечебна пищялка, дягиль. У нас по-вече е разпространена горската пищялка - Angelica silvestris L. - сребърната Анджелика. Естествено, че не може да "лекува всичко", но се използва в народната медицина против много болести, в кулинарията е добра подправка / корените са много ароматни, особено на двегодишните растения/ .Във Франция ароматизират алкохолни напитки, в Русия - чай и сладкарски изделия.
  • 7 Бай Шиле

    1 2 Отговор
    А Тома Белев знае ли,че искате да я берете и да бастисвате природата?
  • 8 Анархия ли искате

    2 5 Отговор
    Анархия ли искате с тези протести? Народът си казва думата на избори и не може всички недоволни да свалят законно правителство. Това е опасна спирала която ще ни доведе до пълна анархия.
  • 9 цвцв

    0 1 Отговор
    боко пуска 5,7% от7.7 2019г. билка