3 Юли, 2019 10:42 12 969 22

Звезда от "Момчето си отива“ 25 г. живее без ток и проси, за да се издържа

  • момчето си отива-
  • актриса-
  • христина русева-
  • нищета-
  • мизерия-
  • проси

Жителите на Сливен познават добре актрисата и ѝ помагат

Звездата от емблематичния български филм "Момчето си отива“ – актрисата Христина Русева, от 25 години живеела без ток, алармират нейни съседи от Сливен. Апартаментът на някогашната красавица бил в ужасяващ вид, а таваните всеки момент щели да се срутят върху главата ѝ.

Входната ѝ врата била изгнила и стояла денонощно отворена, тъй като Христина нямала пари да ремонтира бравата или да си купи катинар. Така в жилището ѝ можел да нахълта всеки. Макар вътре да нямало нито хубави мебели, нито скъпи бижута, пари или техника, било достатъчно някой да я уплаши сериозно, коментират нейни комшии. За хляб и мляко си изкарвала стотинки с просия. Сливналии разказват, че ежедневно може да бъде видяна по центъра на града.

Обичайно изглеждала що-годе прилично – чиста и добре облечена. Не седяла по земята, а подпитвала с тих тон случайни минувачи дали могат да ѝ дадат някакви стотинки. Хората винаги се отзовавали, защото я познавали от години. Сериозна помощ обаче тя отказвала категорично. Не желаела нито да сигнализират социалните, нито да ѝ носят дрехи, мебели и други вещи, нито да я настаняват в старчески дом или друга институция. Нейни приятелки от миналото признават, че преди време имало опити Христина да бъде пратена на лечение, но тя избягала. Въпреки това от социалните отричат подобна информация.

Основният ѝ проблем, който я докарал до просешка тояга, бил алкохолът. Затова понякога познати отказвали да ѝ дават пари, понеже знаели, че си купувала с тях първо пиене, а после храна. От театъра в Сливен, където Христина се върнала да играе след успеха си с ролята на учителката в "Момчето си отива“, още пазели архивите с многобройните представления, в които имала главни роли. Малкият град обаче бързо убил ентусиазма ѝ и тя решила да се премести във Варна.

Там посегнала за пръв път към чашката, но причината така и не се разбрала. Бивши нейни колеги разправят, че било от любов и от разочарование от театралните среди в морската столица. Психиката ѝ не издържала и тя се върнала пак в Сливен. Тогава дошли политическите промени. Никой не ѝ подал ръка и тя дълго време останала безработна, пише Ретро. Въпреки че я познавали като упорита и амбициозна, загубила хъс, а липсата на средства и работа още повече я тласнали към алкохола.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    65 6 Отговор
    скоро и бизнесът в българия ще е на това дередже с тия 196 лева 200 процента поскъпване от 94 лв
  • 2 El chochone

    72 18 Отговор
    ОБЕЩАНО ОТ ГЕРБ! :(

    Коментиран от #4

  • 3 El chochone

    46 58 Отговор
    КОМУНОИДИТЕ ДОКАРАХА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА
  • 4 El chovhone

    37 47 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    ИЗПЪЛНЕНО ОТ БСП
  • 5 Лора

    95 2 Отговор
    От красавица, станала на нищо жената...! Като остарее човек, го подритват като куче..! Да пази Бог...!
  • 6 Гост

    15 80 Отговор
    Какво да се прави- икономика. Не може да изиграеш една единствена роля в някакъв посредствен филм, който е бил хит в годинита на плановете икономика, плановата култура на пропагандата и да очакваш, че ще пребъдеш във времето. Това не е Холивуд, макар че и там големите звезди играят в десетки филми... Къде са сега тия звездички от СОЦ филмчетата и Балкантон? Освен Лили Иванова и Васил Найденов всичките пишман певци се подлагат на Нико Тупарев в брадъра, че да позакърпят изстанелия си бюджет. Защо ли? Защото когато държаварта вече не натрапва посредствената им ерзац продукция се роди истински шоубизнес с истински звезди, а пишман артистите като това на снимката са точно там- където им е мястото- в кофата.

    Коментиран от #8, #19, #22

  • 7 И аз прося

    4 10 Отговор
    За бентли😂😂
  • 8 А ти да влезеш в кофата за боклук...!

    42 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Май ще е по добре...! Направи се на умница с дългия коментар, нищо не каза и накрая си показа отново грозното и егоистично лице...! Внимавай какво говориш...!
  • 9 Ивайло

    26 1 Отговор
    Алкохола проваля всичко и всеки!!! Не се ли откаже човек навреме от тая напаст, това го чака!!! Жалко за жената, можела е да води пълноценен живот, а не да тъне в мизерия 25 години!!! Нямала ли е деца, които да я откъснат от тази зависимост и да й помогнат да си стъпи на краката и да започне работа???
  • 10 Любознателната...!

    10 5 Отговор
    Интересно ми е момчето къде е, все пак е главен герой...!?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бл.134 в Зап. парк

    20 2 Отговор
    Това е като за цяла България - отвън - красива , голям растеж , икономиката хвърчи, направо Златен век. Но в дейстителност , зад паравана - алчността на една загиваща държава и един полумъртъв народ .
    Пийте и яжте , като за последно
  • 13 Ицо Багера

    31 1 Отговор
    За сметка на това всякакви Динковци и Николетки тънат в богатство, благодарение на простотията си. Бългериън едишън.
  • 14 чичко

    17 4 Отговор
    Не знам госпожата на колко години е, но да тънеш в мизерия толкова години си е нечовешко. Като е видяла, че не получава роли като актриса, можела е да се занимава с куп други неща. Най-малкото като продавачка. Но това може би е било под достойнството й. Не го разбирам това. Съчувствам й на жената, но всеки сам кове съдбата си.
  • 15 Така е в гордата еврочленка

    4 9 Отговор
    Има ли учудени?
  • 16 Гост

    5 5 Отговор
    Ей таз кво пиче беше, сега на човек не го прилича.....пиянките да внимават!
    Имам и аз няколко съученички ей така от тапотия и от нямане кво да правят се пропиха...
  • 17 И все пак!

    9 3 Отговор
    Помагайте и хора! Не и давайте пари, но дрехи храна, и от кметството да ходят да и чистят! Струва си! Никой от хубаво не посяга към алкохола!
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ ЛАЛАДЖИИ!!!
    Съюзът на артистите в България е организация, правоприемник на регистрирания през 1921 г. Съюз на българските артисти.

    I. ХАРАКТЕР, ЦЕЛИ И СРЕДСТВА

    Чл. 1. Съюзът на артистите в България е самоуправляваща се, творческо- синдикална организация със статут на сдружение по смисъла на чл. 19 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ).

    1.1. Той е независим от политически партии и държавни структури и се ръководи единствено от волята на своите членове при спазване принципите на автономност, професионализъм, прозрачност в работата на ръководните органи и състезателност при избора им, както и мандатност – еднаква за ръководните органи на Съюза, дружествата и гилдиите. Мандатът е четиригодишен.

    1.2. Съюзът на артистите в България е член на Международната федерация на артистите /ФИА/ и асоцииран член на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

    1.3. Той може да членува и в други вътрешни и международни организации, които обединяват физически и юридически лица с цели сходни на неговите.

    Чл. 2. Седалището на Съюза е: гр. София, адресът на управление – гр. София – 1000, Столична община – район Средец, пл. „Народно събрание” № 12.

    Съществуването на Съюза на артистите в България не е ограничено със срок.

    Чл. 3. Цели на Съюза

    3.1. Да работи за утвърждаване на театрално -сценичното изкуство и за издигане на престижа му както в страната, така и извън нея;

    3.2. Да отстоява гражданските
  • 19 don chicho

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да си чул за християнски ценности? Катога ,не! Данебил!
  • 20 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Оставила се е , да я влачи житейския порой. Липса на характер и морални устои. Няма трудови животоподдържащи навици.Възможно е, да няма и близки !Естествено, животът е многобразен и сложен. Още много други причини могат да докарат човека до такова състояние . Но мисля.че това е основното! Стотици възрастни жени с нищожни пенсии и помощи по селата не изправят гръб- по цял ден в градинките. Я домати, я пипер, я зеле, копър и чубрица. Напук на мизерията - весели ,засмени.... От бръчки не разбираш, каква е мимиката ! Но духът и жаждата за живот ги има. Тука - цял живот мързел и всичко наготово - нали сме красиви, нали сме артисти, отпуснала се, като "сладка зелка" -де казваше баба ми...И сега - тъжен залез.....Жалко !

    Коментиран от #21

  • 21 Бабо...!

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Шаран БГ":

    Ти какво копаш...!?
  • 22 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Сега има истински шоубизнес, викаш?! Като капките на арменеца със звезди от световна величина, като Софка, Фики и Азис, нали? Толкова си п0шъл и п0ср€дств€н, че чак ти се чудя, как не са те 06ъхтили някъде.