ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Дърпано свинско с бира

Наричано още свинско на конци

Публикувана: 27 Юли, 2019 09:26
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2897
Рецепта на деня: Дърпано свинско с бира
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Една златна рецепта за приготвянето на така нареченото свинско на конци, което се разпада при натиск с вилицата. Идеално месо за похапване като основно, мезе или на сандвичи. Рецептата не е никак трудна, макар да отнема повече време за готвене, но хубавите неща стават бавно.

Необходими продукти:

1 кг парче свинско (врат, плешка)

сол, черен пипер, кайенски пипер (или чили)

дижонска горчица

Уорчестър сос

кафява захар

тъмна бира

олио

За гарниране:

чабата хляб, кисели краставички, люти чушки и още бира

Измивате месото и го подсушавате много хубаво с кухненска хартия. В дълбок тиган, загрявате малко олио и запържвате месото от всички страни до получаването на хубава коричка.

Готовото месо слагате на дъска и обтривате хубаво със сол, черен пипер и кайенски пипер. Количеството на подправките е по желание, като не забравяйте - няма по-безвкусно от безсолното месо, макар че не бива и да прекалявате с нея, съветва lussisworldofartcraft.blogspot.com.Следващата стъпка е една-две супени лъжици уорчестър сос, който също разнасяте по цялата повърхност на месото.

Последно намазвате месото с дижонска горчица, смесена с малко кафява захар.

Така овкусеното месо прехвърляте в дълбока тавичка. В мазнината, в която сте го пържили, слагате малко топла вода и прехвърляте течността при месото. Добавяте и половин бутилка тъмна бира. Течността при месото трябва да е малко по-малко от половината на месото. Покриватe тавичката хубаво с алуминиево фолио, така че вътре месото да се задуши хубаво.

Слагате го във фурната, като първоначално се пече на максимум температура, докато месото заври, а след това намалявате на около 150 градуса и печете около 2-3 часа.

Течността в тавичката трябва да се е изпарила и да е станала на по-гъст сос, а месото да се разпада при натиска с вилица. Тъй като месото се раздърпва на малки парчета и конци, от там идва и неговото име - дърпано.

Ако не е останал много сос в тавата, може да добавите малко топла вода и да разбъркате останалото по дъното. Този сос е идеален за сиропиране на хляба и месото, ако правите сандвичи или за топене на късчетата месо, ако го консумирате директно.

Рецептата ви дава много свобода да създадете любимия си оригинален сандвич, с повече люто, или с кисел вкус като добавите краставички.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Нека позная
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Тоз бургер е заразен с чума. Еми да ви е честито и солено. Дано се задушите и нали се сещате.

Оценка:
-12 +3

тцъ
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Не става, няма прасета.

Оценка:
-2 +12

НЕРЕЗ
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Вени, дърпаш ли свинското като кокошка червей?

Оценка:
-5 +9

Прасетата
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Да ядат свинско...! Не ми вдъхва доверие тази рецепта...!

Оценка:
-5 +3

Уркс
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Точно в този момент само за свинско сме

Оценка:
-1 +7

6
Този коментар е премахнат от модератор
На снимката
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Идва ми да повърна. Затова ли веганите активирали вируса чума за да не могат месоядните да ядат месо?

Оценка:
-0 +6

8
Този коментар е премахнат от модератор
9
Този коментар е премахнат от модератор
10
Този коментар е премахнат от модератор
УЖАС
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Публикувате рецепта, за която е необходимо прясно свинско месо, но в момента свинете ги загробват живи. Рецептата не е лоша, но няма да стане със сотогодишно замразено ГМО с неизвестен произход. Хайде на паша!

Оценка:
-1 +6

12
Този коментар е премахнат от модератор
Дърпан кор...!
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Това е рецептата на деня..!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери