ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Малинова торта за начинаещи

Това, че е лесна, не значи, че не е вкусна

Публикувана: 4 Август, 2019 09:56
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3840
Рецепта на деня: Малинова торта за начинаещи
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Ето какво да сготвите, за да зарадвате любителите на малинови десерти. Тази торта с малини е възможно най-лесната за приготвяне и е специално за начинаещи кулинари, пише hitrinibg.com. Независимо от това, че рецептата е толкова лесна, това не прави тортата по-малко вкусна.

Необходими продукти:

За блата:

2 яйца

80 гр. захар

1 прахче ванилия

4 супени лъжици брашно

1 супена лъжица олио

Форма с падащо дъно с диаметър 18-20 см. и лист хартия за печене, която да покрие дъното на формата.

За парфето:

400 гр. заквасена сметана или гъсто кисело мляко

10 гр. желатин

4 супени лъжици захар

50-100 гр. малини

50 мл. студена вода

Още: малини за декорация.

Начин на приготвяне:

Започнете от блата, като разбиете яйцата със захарта, докато побелеят и се сгъстят. При непрекъснато разбиване с миксера добавете супената лъжица олио.

Пресейте брашното и на четири пъти го добавете към яйцата като разбърквате на ръка сместа. Прибавете и ванилията. Застелете на дъното на формата лист хартия, изрязана с размера на тавата.

Изсипете тестото и разстелете равномерно. Печете блата в предварително загрята фурна на 170 градуса около 15-20 минути (проверявате готовността с клечка за зъби, защото всяка фурна пече различно).

Пече се на средна скара без вентилатор. Готовия изпечен блат оставяте да се охлади (може и от предния ден да го приготвите като изстинал го прибирате в полиетиленов плик).

Изваждате изстиналия блат от формата като прекарвате нож между стената на тавата и блата. В случай, че блата ви не е равен, го подравнявате с нож. Отстранявате хартията и връщате блата обратно в тавата и я закопчавате.

Парфето приготвяте по следния начин: към сметаната или киселото мляко прибавяте захарта и разбърквате да се разтвори (винаги сметаната или киселото мляко трябва да са със стайна температура при работа).

Желатина накисвате в 50 мл. студена вода и оставяте да набъбне. Малините се намачкват с вилица или леко се пасират/блендират, след което прекарвате полученото пюре през цедка, за да отделите семенцата. Смесвате подсладената сметана или кисело мляко с плодовото пюре и разбърквате много добре.

Разтваряте желатина на водна баня и при непрекъснато разбиване на ниски обороти с миксер го добавяте в млечната или сметанова смес.Наливате сместа върху блата във формата и прибирате за 4 часа в хладилник.

Щом тортата се е стегнала, отново минавате с нож между стената и парфето.Отваряте формата и изваждате тортата. Подреждате отгоре малини или декорирате по друг начин.

Вашата малка торта с малини е готова да бъде поднесена.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Тончо питбула..!
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Гости и аз....! Ще си я направя, да си изям сам аз...! Обичам.сладко,на всяка цена, напоследък и доста други неща...! Количка ще прибавя към всичко това...! Направо от шишето, дано не си покажа таз моята цяла простотия..!

Коментиран от #4


Оценка:
-2 +1

Обичам малина
(гост)

Неутрално
2 Отговор
И поп фолк певицата Малина обичам. Но ягоди мразя. Мразя ягодова торта.

Оценка:
-3 +0

град козлодуй
(гост)

Неутрално
3 Отговор
най ОБИЧАМ МАЛИНАТА ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА

Оценка:
-2 +1

Лорче
(гост)

Неутрално
4 Отговор

До коментар #1 от "Тончо питбула..!":


Рецептата за деня ти е дадена отдавна от психиатър но не си пиеш хапчетата !

Коментиран от #5, #6, #7


Оценка:
-2 +0

5
Този коментар е премахнат от модератор
6
Този коментар е премахнат от модератор
Пий ти
(гост)

Неутрално
7 Отговор

До коментар #4 от "Лорче":


Хапчета...!

Оценка:
-0 +1

Лорче
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Ти си конска муха !!!

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +0

9
Този коментар е премахнат от модератор
Имаш ли...?!
(гост)

Неутрално
10 Отговор

До коментар #8 от "Лорче":


Определение за тебе...?! Може би лицемер...! Ти тортата с мухи ли я ядеш..?!

Коментиран от #11


Оценка:
-0 +0

До 8ми.
(гост)

Неутрално
11 Отговор

До коментар #10 от "Имаш ли...?!":


Той яде паца на която мухата(конска муха) редовно му каца във кухата гЛавА,там е пъло със такива мухи!Та за това и коментарът му е тъкъв.

Оценка:
-0 +0

Хсн
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Не препоръчвам , става безвкусна

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Председателят на БСП Корнелия Нинова с коментар с президентските избори
Ако исках да бъда президент, нямаше да се кандидатирам за председател."

Още бисери