Ето какво да сготвите, за да зарадвате любителите на малинови десерти. Тази торта с малини е възможно най-лесната за приготвяне и е специално за начинаещи кулинари, пише hitrinibg.com. Независимо от това, че рецептата е толкова лесна, това не прави тортата по-малко вкусна.
Необходими продукти:
За блата:
2 яйца
80 гр. захар
1 прахче ванилия
4 супени лъжици брашно
1 супена лъжица олио
Форма с падащо дъно с диаметър 18-20 см. и лист хартия за печене, която да покрие дъното на формата.
За парфето:
400 гр. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
10 гр. желатин
4 супени лъжици захар
50-100 гр. малини
50 мл. студена вода
Още: малини за декорация.
Начин на приготвяне:
Започнете от блата, като разбиете яйцата със захарта, докато побелеят и се сгъстят. При непрекъснато разбиване с миксера добавете супената лъжица олио.
Пресейте брашното и на четири пъти го добавете към яйцата като разбърквате на ръка сместа. Прибавете и ванилията. Застелете на дъното на формата лист хартия, изрязана с размера на тавата.
Изсипете тестото и разстелете равномерно. Печете блата в предварително загрята фурна на 170 градуса около 15-20 минути (проверявате готовността с клечка за зъби, защото всяка фурна пече различно).
Пече се на средна скара без вентилатор. Готовия изпечен блат оставяте да се охлади (може и от предния ден да го приготвите като изстинал го прибирате в полиетиленов плик).
Изваждате изстиналия блат от формата като прекарвате нож между стената на тавата и блата. В случай, че блата ви не е равен, го подравнявате с нож. Отстранявате хартията и връщате блата обратно в тавата и я закопчавате.
Парфето приготвяте по следния начин: към сметаната или киселото мляко прибавяте захарта и разбърквате да се разтвори (винаги сметаната или киселото мляко трябва да са със стайна температура при работа).
Желатина накисвате в 50 мл. студена вода и оставяте да набъбне. Малините се намачкват с вилица или леко се пасират/блендират, след което прекарвате полученото пюре през цедка, за да отделите семенцата. Смесвате подсладената сметана или кисело мляко с плодовото пюре и разбърквате много добре.
Разтваряте желатина на водна баня и при непрекъснато разбиване на ниски обороти с миксер го добавяте в млечната или сметанова смес.Наливате сместа върху блата във формата и прибирате за 4 часа в хладилник.
Щом тортата се е стегнала, отново минавате с нож между стената и парфето.Отваряте формата и изваждате тортата. Подреждате отгоре малини или декорирате по друг начин.
Вашата малка торта с малини е готова да бъде поднесена.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тончо питбула..!
Коментиран от #4
10:03 04.08.2019
2 Обичам малина
10:03 04.08.2019
3 град козлодуй
10:15 04.08.2019
4 Лорче
До коментар #1 от "Тончо питбула..!":
Рецептата за деня ти е дадена отдавна от психиатър но не си пиеш хапчетата !Коментиран от #5, #6, #7
12:02 04.08.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Пий ти
До коментар #4 от "Лорче":
Хапчета...!16:29 04.08.2019
8 Лорче
Коментиран от #10
20:28 04.08.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Имаш ли...?!
До коментар #8 от "Лорче":
Определение за тебе...?! Може би лицемер...! Ти тортата с мухи ли я ядеш..?!Коментиран от #11
23:52 04.08.2019
11 До 8ми.
До коментар #10 от "Имаш ли...?!":
Той яде паца на която мухата(конска муха) редовно му каца във кухата гЛавА,там е пъло със такива мухи!Та за това и коментарът му е тъкъв.00:43 05.08.2019
12 Хсн
00:43 06.08.2019