25 Август, 2019 18:05 8 338 28

Хранителна добавка предизвиква инфаркт

  • липовон мексико-
  • добавка-
  • отслабване

Продуктът се разпространява онлайн

Хранителна добавка предизвиква инфаркт - 1
Снимка: Shutterstock

Инфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема на опасна хранителна добавка. Продуктът се разпространява онлайн и обещава сваляне на килограми в съмнително кратки срокове, сочи разследване на bTV.

Фитнес инструктор, известен в социалните мрежи и в лайфстайл средите, търгува с добавката, без да дава информация, че тя съдържа опасно за здравето вещество, пише actualano.com. Тя може да бъде поръчана от личния сайт на инструктора Ричард Величков, който твърди, че е официален вносител на продукта в България. След интереса на екипа на телевизията по темата, сайтът му за здравословен начин на живот вече е деактивиран. На шишенцето на препарата пише само, че производител е "Липовон Мексико". За дистрибутор и вносител няма абсолютно никаква информация, което, разбира се, е незаконно и дори само заради това продуктът няма право да е на българския пазар. "Освен с фитнес се занимавам и с една добавка за отслабване. Аз съм официален вносител на добавката "Липовон" за България. Като това е една световна добавка, която се произвежда в Мексико", казва самият Ричард Величков.

Търговия с продукта върви във "Фейсбук" и "Инстаграм" страницата му, както и в много онлайн магазини без никакъв контакт за обратна връзка. Архивът на интернет показва, че уеб адресите на мексиканския и българския "Липовон" са създадени на една и съща дата преди 10 години. На адреса на фирмата, която се представя за вносител в българския сайт на "Липовон" се оказва магазин за хидроизолация. Влогърът Любомир Жечев се усъмнява в произхода на продукта и поръчва от 5 различни сайта.

"За първи път на една от опаковките на поръчания продукт имаме посочен разпространител- Фирмата "Виджони комерс". Ако направите бърза проверка в търговския регистър ще видите, че тази фирма изобщо не съществува", разказва Жечев. Според официалната българска страница на добавката тя е смесица от две билки. Истината обаче е, че в нея се съдържа вещество забранено за употреба от Европейската агенция по лекарствата.

"Не е необходимо да минат години, а всичко може да стане в рамките на 1-2 седмици. Миро поръчва вълшебното хапче от Ричард Величков. Страничните ефекти не закъсняват. "Почна да ми става лошо - падаше ми кръвното, нямах сила. Много се изпотявах. Почна да ми става все едно потъвам в земята", разказва той. Не можахме да се свържем по никакъв начин с мистър "София 2018" Ричард Величков. Не отговори на поканите ни за интервю нито по телефон, нито онлайн. Но изтри "ЮТуб" канала си, "Инстаграм" страницата си, както и мексиканският и българският сайт на хранителната добавка, съобщават още от bTV.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечния кмет

    47 1 Отговор
    Значи тая добавка се продава от човек, който е неграмотен и дори не е влизал по химия и биология. Ама те такива са му и клиентите.
  • 2 тоя с магарето

    42 1 Отговор
    Аз се чудя, колко глупав трябва да си за да купуваш разни боклуци от един прост комплексиран селянин....

    Коментиран от #23

  • 3 Mitko

    24 3 Отговор
    Еее най-сетне да се събудите бе народе
  • 4 Ричко жиголото

    19 2 Отговор
    Взема и по 100 лева на час, ама тва е друга тема отделно трябва да се заеме, любчо жечев... Да го разобличи и в тва...
  • 5 Предлагам безплатно отслабване

    21 3 Отговор
    лицеви опори ,бегом по стръмни планини ,плуване и още много други неща и ви гарантирам че ще станете пеперудки .

    Коментиран от #18

  • 6 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    25 4 Отговор
    Невежеството е гибелно! Кой нормален ще седи цял ден на едно място, ще плюска каквото му попадне пред погледа и ще "цъка" по сайтовете за чудотворни препапати. Без извинение–ВСЕ ГЛУПАК И МЪРЗЕЛИВ ИДИОТ!!! А тоя си е за затвора, но ще се отърве минимално, защото не ви е слагал хапчетата в устата. Баш аджамии!
  • 7 Факти

    14 2 Отговор
    Представете си какви власти има щом добавката официално е спряна от БАБХ преди повече от година. И ричи миши тарикатчета, необеспокоявани от контролните органи тровят хората.Значи охлювските властимащи откриха америка след повече от година.

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Прокурора

    5 2 Отговор
    Ще полежи малко, ще ми подухва и ще ми ли е Г точката тва момиче заклещено в мъжко тяло... За Ричард Величков става въпрос... До края на годината очакваите развръзката.
  • 9 До 7

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    В интернет БИО магазините е пълно с опасни за здравето "супер" храни и хранителни добавки. Също продават и опасни сушени плодове и сокове. За жалост никой не ги безпокои и наивниците хем си харчат парите, хем се разболяват
  • 10 Гала от На Кафе

    20 0 Отговор
    Водещата Гала от "На Кафе", кога ще я вкарат в затвора, заради това, че рекламира всякакви опасни за здравето хранителни добави и супер храни?
  • 11 Аз,

    4 18 Отговор
    Липовона действа, аз отслабнах от 108 до 81 кг за 1 година. Пих го 2 пъти по 2 месеца,с 1 месец почивка. Съпругата ми също свали качените след раждане килограми само за 6 месеца. Балдъзата също, и доста други.

    Коментиран от #13

  • 12 Аз,

    3 6 Отговор
    Гарциния камбоджа, и Худия гордони са съставките, всеки може да провери как действат, продават се и по отделно в всички фитнес магазини.

    Коментиран от #14, #15, #19

  • 13 аве жалък,

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Аз,":

    Лъжеш !!!
  • 14 аве жалък,

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аз,":

    Продължаваш да ЛЪЖЕШ !
  • 15 вервай ми

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аз,":

    Вервам ти,вервам ти...
  • 16 Аз,

    1 6 Отговор
    Добре, и защо да лъжа? Така звучи, наистина и аз не бих повярвал. Е никой не карам да вярва, който иска може да се информира. Информация има много. Четете, после коментирайте. А най добре от опит.
  • 17 Ха ха

    3 8 Отговор
    Половин България отслабна с липовон и никой не не получи инфаркт... Ама Жечко май ще получи..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТИЗ

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аз,":

    Глупако АЗ, няма здравословно сваляляне на тегло без физическа активност, умерено хранене и задължителна консултация с лекар( не врачка, шаман или друг тип шарлатанин). Хапчета най–много да те увредят за цял живот(ако не са плацебо и ти помагат на принцип самовнушение) Как ти звучи– 162см/50кг+ тлъстини на определени места и висок холестерол– това е мойта бълдъза ( изглежда като ябълка с набучени клечки за ръце и крака). Нещо да кажеш, освен някоя нова рекламка?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЧНГ

    2 0 Отговор
    Добавката действа , като пукнеш и с разложиш теглото ти намалява и после изчезваш
  • 22 Заинтересован

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Първо":

    Сори! По неизвестни за теб причини няма как да стане нито с мамето ми, нито с татето ми, но все пак, нали си попитал– прощавам ти за наглостта.

    Коментиран от #24

  • 23 Алфа Ромео

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "тоя с магарето":

    Кво се чудиш професор Христов нали ти каза за 80-те %...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    Така наречената,,добавка,, беше много рекламирано официално лекарство преди около 15-16 години.Активното вещество е.....няма да го напиша,щото ще стане реклама.Та въпросното лекарство беше спряно в цял свят именно поради съмнения че може да предизвиква съдови инциденти. Имаше даже няколко случая в света,въпреки че не можа да се докаже със сигурност че са от него.
  • 26 Цецо

    2 0 Отговор
    А прокуратурата самосезирала ли се е вече?
  • 27 Дух към тяло 2 в 1

    0 0 Отговор
    Защо "едни хора" искат да нямам финансова стабилност всеки месец ?
    Защо искат все нещо да не ми е наред ?
    Защо искат да нямам красиво щастие ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.