Last news in Fakti

26 Август, 2019 10:46 12 820 9

Трикове за отслабване без диета и упражнения

  • отслабване-
  • диета-
  • спорт-
  • упражнения

Пикантната храна повишава горенето на калории

Трикове за отслабване без диета и упражнения - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки, който е водил война с няколко излишни килограма знае, че тя се води не само на един фронт и тренировката във фитнеса е наистина най-лесното нещо. Най-трудно е да се храним правилно, но понякога и това не е достатъчно. Vbox7 представя някои нетрадиционни методи, които може да ви помогнат в неравната битка с наднорменото тегло.

1. Пийте повече вода

Тривиално, но учените са установили, че наистина помага. Даже е установено, че пиенето на половин литър вода увеличава енергоразхода на тялото с 24-30%.

2. Гледайте филми на ужасите

Гледането на страшен филм може да доведе го изгарянето на над 180 kcal. Причината за това е рязкото покачване на пулса и адреналина, който тялото произвежда.

3. Яжте люто

Пикантната храна повишава горенето на калории с до 20%. Причината за това е във веществото капсацин, който гори телесни мазнини и подобрява здравето на сърцето.

4. Изчистете дома си

Тук няма губещи - и домът ви ще е чист, и калории ще изгорите.

5. Вземете си вана

Горещата вода се отразява благоприятно на кръвната захар и то не само в момента на взимането ѝ, но и през следващите 24 часа. В това отношение ваната се отразява по-добре на здравето, отколкото например едночасово каране на колело.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученик

    20 3 Отговор
    А липовона къде е в цялата схема?
  • 2 mom4eto

    19 1 Отговор
    Ето моя съвет 1.СПОРТУВАЙТЕ дори едно ходене в парка с кучето 2.пийте повече ВОДА и 3.не се лишавайте от храна !!!

    Коментиран от #5

  • 3 Франкенщайн...!

    7 2 Отговор
    Вана не искам, че иска доста чистене, за другото съм съгласен...! Жилището ми е малко и чисто, в такъв случай, ще разруша блока...!
  • 4 Ами който няма злобно и старо куче...!?

    6 1 Отговор
    Какво да разхожда...!?

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "mom4eto":

    Добри съвети за поддържане на наличната фигура или за отслабване ако сте с наднормено тегло. Но ако искате да свалите например от 85кг. на 70кг. тогава изброените неща няма да ви свършат работа. Без спорт, който да ти тонизира мускулите и да гориш повече калории отколкото приемаш наден няма как да се получи отслабване. Друг вариант е да преминеш на баластна храна, която да ти дава малко ефективна енергия и така пак енергийния баланс да ти е отрицателен. Спрете месото,консервираните храни и сладкото, яжте чисти храни, сезонни плодове и зеленчуци, увеличете ходенето, карането на велосипед или гимнастиката, след два месеца ще видите резултат.
  • 6 Hhhrr

    3 0 Отговор
    Много обичам хорор, психо и т.н ,ала сега няма да преставам да ги гледам 25/8😂😂😂
  • 7 Мен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ами който няма злобно и старо куче...!?":

    Мен 🤣😂
  • 8 Дедо1

    1 0 Отговор
    Към младите един съвет от деди ---много учети и много ибети
  • 9 С опит

    0 0 Отговор
    Да бе, да. Яжте люто да ви се увеличи слюноотделянето и апетита.