Last news in Fakti

26 Август, 2019 17:39 3 186 8

7 навика, които съсипват красотата ви

  • навик-
  • красота-
  • пъпки-
  • акне-
  • бактерии
7 навика, които съсипват красотата ви - 1
Снимка: Shutterstock

Проучване показва, че 7 от всеки 10 американци имат по някой навик, който се отразява негативно на тяхното здраве, красота или дори съкращава живота им. Предвид времето, в което живеем, няма да се изненадаме, ако и в България положението е сходно, пише "Дарик". Ето кои са някои от вредните навици, които по нищо не личи, че ни вредят:

1. Използвате кърпа, за да подсушите лицето си

Кърпата е истински развъдник на бактерии и чудесна предпоставка да се сдобиете с акне. По-добре е да се използват хартиени кърпички или да оставите лицето си да се изсуши само.

2. Използвате мръсни четки

Кога беше последният път, в който измихте четките, с които се гримирате? Те са любим дом на бактерии и микроби, които пренасяме постоянно на лицето си.

3. Хапвате солено

Солта е важен електролит, но когато е в допустими граници - 2300 милиграма на ден. Прекаляването води до ниско кръвно, което от своя страна се отразява зле на кожата ни.

4. Самобръсначки под душа

Изглежда нормално да оставите самобръсначката на мястото, на което я използвате най-често, но влагата ѝ скъсява живота. Затова по-добре я подсушете и приберете в шкаф, след като я използвате.

5. Топли душове

Всички обичат да релаксират под душа, особено след дълъг работен ден, но топлата вода изсушава кожата и изтънява косата.

6. Сресвате косата, докато е мокра

След измиване на косата, порите на скалпа са разширени. Ако сресвате косата си веднага след душ, ще загубите много повече коса, отколкото по принцип.

7. Не сменяте често калъфката на възглавницата

Ако се чудите защо имате пъпки по лицето, отговорът може да е по-близо от очакваното. Сменяйте калъфката на възглавницата на 2-3 дни, за да не рискувате бактериите да направят щети на кожата ви.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Кожарев

    13 3 Отговор
    8. Не се мажете редовно с мъжко мляко! Ако се чудите, защо ви се случва всичко изброено погоре отговорът е защото не се мажете с мъжко мляко! Мажете се редовно и всичко с лицето ви, ще е наред, а за косата най-малкото няма да ви пука, защото ще сте изпълнени с щастие ! Част от него може да поемате и вътрешно за комфорта на целия организъм !
  • 2 Франкенщайн...!

    1 1 Отговор
    Всеки ги е правил тези грешки, дори някой в повече...!
  • 3 J.P.

    8 1 Отговор
    Ежедневен секс за красота и здраве.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Power

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "J.P.":

    Като гледам каква красота си....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оооо с младежи...!

    1 0 Отговор
    Ежедневен, ежесекунден,,секс много добре се отразява..!