Last news in Fakti

2 Септември, 2019 16:00 13 000 1

Рецепта на деня: Рулца от тиквички с крема сирене и пушена сьомга

  • тиквички-
  • рулца-
  • крема сирене-
  • сьомга-
  • какво да сготвя
Рецепта на деня: Рулца от тиквички с крема сирене и пушена сьомга - 1
Снимка: Shutterstock

Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано настроение, а не отнема повече от 15-20 минути, пише hera.bg. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

2 средно големи тиквички
1 пакетче крема сирене
Клонче мащерка/копър
100 гр пушена сьомга
Лимон/лайм
Кора от лимон/лайм за поръсване
Зехтин, сол, пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на тънки ленти с белачката за краставици. Подправят се със сол, черен пипер и капки зехтин. Пекат се на оребрен тиган, по 30 сек. на страна, за да останат хрупкави. Изберете малки или най-много средни тиквички, за да няма семки в сърцевината.

Крема сиренето се подправя с накълцаната на ситно мащерка /или копър/, черен пипер и няколко капки лайм. При липса на лайм можете и лимон да ползвате, но лаймът дава екзотична свежест на ястието.

Взема се лента тиквичка, намазва се с крема сиренето и отгоре се поставя лента от сьомгата. Завива се на рулце. Готовите рулца се поръсват с кора от лайм и черен пипер по желание.

Предястието да се сервира охладено.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 довечера в 12 и 30

    0 0 Отговор
    Вени, остана ли ти едно парче сладкиш от вчера?