Last news in Fakti

11 Юни, 2012 13:49 14 055 16

Анаболи убиха 26-годишен варненец

  • анаболи-
  • убиха-
  • варненец

За броени часове 26-годишен варненец почина, след като постъпи в клиниката по токсикология на Военноморска болница с интоксикация от анаболи, съобщи варненският сайт "Петел". Младежът, който бил отдаден на фитнеса, от дълго време взимал стероиди за по-добри резултати от тренировките.

Преди около месец обаче се обърнал за помощ към личния си лекар по повод затруднено дишане. Изследванията показали, че анаболите са отговорни за увеличеното му сърце. В тази връзка била планирана хоспитализация на момчето, но преди да постъпи в болница, той се почувствал изключително зле и постъпил в токсикологията миналата седмица, разказа шефът на клиниката доц. д-р Снежа Златева. В крайна сметка, докато лекарите се борят за живота му, установяват, че той има не само увеличено сърце, но и тромби в белия дроб и краката. Това довело до внезапната смърт на варненеца само часове след постъпването му в клиниката.  „Младежът е взимал стероиди, както през устата на таблетки, така и инжекционно“, коментира доц. Златева. Тя припомни, че през последните няколко месеца няколко спортисти от цял свят са били застигнати от внезапна кончина именно заради прием на анаболи.

„Родителите трябва да внимават, да се интересуват и да възпират децата си от употребата на подобни средства. Трябва да се знае също, че стероиди понякога се съдържат дори в хранителните добавки, разработени за спортисти, така че трябва да се внимава изключително много“, допълни специалистът. Тя посочи, че аутопсията на младежа безспорно е доказала тезата за смърт поради стероиди, но сега се изчакват хистологичните изследвания, които да посочат точно за какъв тип вещества става дума. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зоб до гроб

    7 0 Отговор
    "Дълго време взимал стероиди за по-добри резултати от тренировките"-егати резултата!!!!!!!!!!

  • 2 Грую

    14 0 Отговор
    Абе не ги пийте тези неща бе хора. Аз съм се явявал на състезания, били са ме като магаре и са се мъчили по всевъзможни начини да ме унижат на тема мъжественост и мъжко достойнство , но към тези л..на и през ум не ми е минавало да се докосна. Поне за това си мисля, че мога да дам добър пример. Хората не се раждат равни едни са по-яки, други са по-умни, трети са по-издържливи и все пак природата е единна в своето разнообразие и Вие всичките сте част от него. Не се поддавайте на такива манипулации. Не това е пътят.
  • 3 Онзи

    1 7 Отговор
    пълни глупости !
  • 4 ххх

    6 0 Отговор
    Млад е бил- жалко, много жалко!
  • 5 Иван Белев

    5 1 Отговор
    кофти работа....ама и той на 26 години...къде му е бил акъла...и аз съм пробал такива неща веднъж - 12 седмици система. анабола, наистина страхотни резултати дават за сила и мускулна маса. после за 2 седмици 80% загубих. и питам моя "гуру" - защо така. той ми каза ами след тази система 3 месеца. трябва да си почине организма от тези анаболи. но за да не "спаднеш", продължаваш с други наболи... и аз го питах, нещо може ли да стане лошо? той ми каза, няма проблем - тези първите увреждат черния дроб. но за три месеца е нищо. докато почива черния дроб, взимаш други - те увреждат бъбреците - но рядко... и от тогава - пия само протеин и витамини и спортувам за здраве...
  • 6 ицо

    7 0 Отговор
    тва прай химията,ама младите не слушат!
  • 7 токо

    3 6 Отговор
    всяко нещо предозирано е отровно!!!!!!! Взимаш ли го както трябва няма да имаш проблеми
  • 8 ебльо

    4 0 Отговор
    напълно излишно е да се приемат каквито и да е медикаменти , да наблягат на тренировки и Бабини зъби !
  • 9 кик

    4 2 Отговор
    проблема не е от стероидите а от мястото където са правени и разпространени по веригата.....съмнявам се да е било от коли4естовото а от ка4еството....вижте професионалните културисти..те с години не спират с анаболите а само намаляват коли4еството и минават на потдържащи дози докъто по4иват.....а те ползват наистина ка4ествен стероид..нали ен мислите 4е вземат 4-5 месеца само преди състезание и после спират и изглеждат така???????????вземат огромни дози и много препарати
  • 10 Mom4e

    5 0 Отговор
    Fakt - predoziraneto i napravilnoto priemane vodi do takiva "kraini" rezultati! Tova mislene - dnes 6te vzema dvoino, 4e v4era propusnah e absolutno pogre6no ... Uspehi i budete jivi i zdravi!
  • 11 до кик

    5 0 Отговор
    Не знам колко качествени са на професионалните култористи, но икона в този спорт като Арнолд Шварценегер има 5 съречни операции така, че не говори че са безопасни и нямало проблеми !!!!!!! Стеройдите съсипват и по този въпрос няма две мнения!!!
  • 12 Само ЦСКА

    3 1 Отговор
    Пичове!
    Сливова със салатка и мач- това е формулата.
    Чакам 35 градуса температура и една студена мастика на кристали със снежанка и Англия на финал- това е живота. Какви анаболи, студопори и др.
  • 13 мохито

    1 0 Отговор
    Целта на културиста- "Да превърна на всяка цена и мозъка си в мускул!"
  • 14 papagal

    1 0 Отговор
    vsqka krainost vodi do druga ! har4at kamari pari za da vpe4atlqt nqkoq ili da gi nazna4at bodygard :D izbiite si ot glavite ,4e 6te ste vtori 6varceneger - nqma da spe4elite milioni ot filmi i da imate za smqna na 4erniq drob !!!
  • 15 SHAIBATA

    1 1 Отговор
    интересно ми е,защо не казват колко на ден умират от алкохол,наркотици и цигари,а са се хванали за химията,дозата прави отровата-факт!
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Светла памет на момчето и съболезнования на близките му! Колко млади хора си отидоха последните години- от какво ли не както казва Shaibata! Не стигат болестите и катастрофите по пътищата , а и сами-доброволно започнахме да се затриваме...