Last news in Fakti

27 Октомври, 2019 15:53 34 272 61

Лекарите на Лили Иванова са в шок

  • лекари-
  • лили иванова-
  • рискува-
  • лили иванова-
  • концерт-
  • здраве-
  • лекар-
  • певица-
  • естрада

Певицата прави неразумен ход, който може да ѝ коства здравето

Лекарите на Лили Иванова са в шок - 1
Снимки: БГНЕС

Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава да смайва със завидни амбиции и хъс за работа напук на достолепните си 80 години. В момента Вечната Амбър e под пара заради трите грандиозни концерта, насрочени за 8, 9 и 10 декември в зала 1 на НДК, на които ще изпълни част от вечните си хитове и последните си нови песни.

И докато по-голямата част от нейните колеги не смеят да рискуват с концерт в зала с 12 000 места, Лили била амбицирана за пореден път да натрие носа на всички зложелатели и да докаже, че и на тази възраст може да издържи изтощителния 3-дневен маратон, пише вестник "Уикенд".

Билетите за трите ѝ концерта на цени от 50 до 180 лв. са почти разпродадени, но все още могат да се намерят на по-задни места.

Екипът на естрадната легенда и нейните близки отдавна били свикнали на емоционалните ѝ кризи. Напоследък обаче били обезпокоени за здравето ѝ заради прословутия ѝ професионализъм, граничещ с маниакалност. Самата тя никога не е говорила за здравословните си проблеми. Медиците, които крепят здравето ѝ също пазят лекарска тайна по отношение на нейните болежки.

Макар че няколко пъти бе засичана в различни лечебни заведения, самата Лили твърди, че се радва на чудесно здраве за възрастта си. Единственото, от което се оплаквала доскоро били силните прожектори. Доц. д-р Андрей Андреев от очна клиника „Ден” е медикът, който преди години спасил очите ѝ от ослепяване. Препоръчал ѝ преди всяко качване на сцената да капва в очите си изкуствени сълзи. Докато пее, любимката на няколко поколения българи, винаги държи близо до себе си буркан с липов мед, бутилка с топла минерална вода с малко лимонов сок в нея. Подкрепя се с тях в паузите между песните.

Приближени до Лили твърдят, че на концертите ѝ в зала 1 зад кулисите задължително ще присъства лекар. Подготовката за мащабното събитие изтощило чепатата Лили и напоследък тя се чувствала много отпаднала и изморена. Преди дни посетила лекар, който бил категорично против да се подлага на подобен екстремен маратон.

„Тя е на 80 години, три концерта един след друг по два часа и половина може да се окажат пагубни за нея. Най-вероятно ще ги издържи заради адреналина, но след това последиците за организма ѝ ще са серозни и може би фатални. Тя вече няма тази неизчерпаема енергия”, бил категоричен доктора. Лили обаче изобщо не искала да го чуе и отсякла, че без проблем ще се справи с това тежко предизвикателство. „Ти си играеш на руска рулетка със здравето”, гневно отсякъл именития доктор и затръшнал вратата на кабинета си.

Лекарите на Лили Иванова са в шок
Снимки: БГНЕС

Преди да пробие на голямата сцена като певица, изпълнителката на „Камино” е работила като медицинска сестра и знаела как да се грижи за гласа си и как да се пази от настинки. Тя треперела да не лепне някой вирус, който да срине имунитета ѝ и си наложила пълен покой до декември, но физическото натоварване и стреса покрай подготовката обострили нейни хронични болежки.

Творческият ѝ екип буквално треперел дали крехката певица ще издържи на натоварването в трите поредни вечери. За болните бъбреци на естрадната прима се грижел лично един от най-големите специалисти в бранша - проф. Богов, който е шеф на клиниката по нефрология в Александровска болница. Още в края на миналата година Лили закъсала с бъбреците и потърсила помощта на медицинското светило, а папараци уловиха певицата, докато лично тя носеше подаръци за професора.

Публична тайна е, че драконовият хранителен режим, на който Лили се подлага от 20 години, е нанесъл непоправими щети върху организма ѝ. Кубратската легенда не консумира нито един хранителен продукт с бял цвят, а от менюто ѝ напълно са изключени въглехидратите. Лили не слагала в устата си яйца, брашно и млечни продукти. Заради ужасяващата диета, благодарение на която легендата тежи едва 40 кила, тя лишавала тялото си от много ценни елементи. Всеизвестен факт е, че с възрастта женските кости изтъняват. Мъчителната остеопороза, която е свързана с изтъняване на костите, отдавна тормозела Лили.

През последните няколко месеца болките ставали нетърпими, затова феновете на певицата едва ли повече ще видят енергичните ѝ подскоци на сцената, които бяха нейна запазена марка. В резултат на строгия си режим, певицата се сдобила не само с остеопороза, но и с анемия, високо кръвно и бъбречни проблеми. За здравето ѝ се грижат най-големите светила в медицината, които обаче не били магьосници. Неслучайно през последните години Иванова публично благодари на лекарите, които полагат усилия да закрепят крехкото ѝ здраве – шефът на Александровска болница доц. д-р Костадин Ангелов и проф. Борис Богов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    161 8 Отговор
    Е па, да е жива и здрава. Ако може все още, нека пее.
  • 2 qwerty

    40 16 Отговор
    Я пак? Зала с 12 000 места? 2800 до към 3200 в зависимост от събитието.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Pompev

    40 24 Отговор
    Хубу де,анемия и високо кръвно на 80 години.Тя ако няма никва болест на 80,от какво ше умре тогава?
  • 6 Голям Слон

    108 9 Отговор
    НДК или Арена Армеец? Мисля за второто ставаше дума някъде из статиите преди. Където и да прави концерти - дълбок поклон пред таланта, професионализма и желанието да работи!
  • 7 Виме

    21 39 Отговор
    Дааа, бе - щяла да плати за лекар зад кулисите, вие побъркахте ли се ?! Тааа надживя комунизма и е по-стисната от разстоянието, между два пласта боя. Дано направи още една сесия за Плейбой, да видите що то "звер и природа"

    Коментиран от #53

  • 8 Путарина

    25 39 Отговор
    губят времето на професорите, колко нормални хора е можел да спаси, докато се занимава с нея
  • 9 Рамбо

    35 60 Отговор
    Баш ми е през у-я за това дърто гюбре !!!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 10 внимание

    18 10 Отговор
    продуктово позициониране!
  • 11 vasik atanasova

    74 12 Отговор
    лили е голяма евала за всичко което направи и продължава
    ако не беше маниакална нямаше да е това което е сега
    да е жива и здрава и нека радва още много българи за напред
    любимка е на няколко поколения българи
  • 12 пенционер

    49 34 Отговор
    Абе аз съм дърт,но не мога да и понасям песните!Предпочитам Металика!

    Коментиран от #38, #59

  • 13 Учуден,ама много

    44 40 Отговор
    Чудя се какъв трябва да ти е софтуера,за да отидеш на концерт на 80годишна бабичка и какво си представяш,когато тя пее!?

    Коментиран от #15, #55

  • 14 Кико

    9 18 Отговор
    Пак е станала девствена!!!
    Обичам те Лили, горното е в кръга на майтап, извини ме. Твой Коко
  • 15 Кико

    64 20 Отговор

    До коментар #13 от "Учуден,ама много":

    Страшно много си ограничен, Лили е икона на шоу бизнеса! Великите композитори сигурно не ги слушаш, защото са стари! Слушай Азис, той ти е роднина и съвременник!
  • 16 Мая

    28 5 Отговор

    До коментар #9 от "Рамбо":

    Ти сигурно си "Рамбо" на Софито. Сега вече те разбирам.
  • 17 ГОСТ

    44 16 Отговор
    С цялото ми уважение към г-жа Иванова и нейния талант,но не е ли крайно време тя да слезе от сцената и да си гледа старините и здравето.......Не е ли по-добре ,хората да я запомнят такава,каквато е,на върха на славата,който отдавна е преминала,отколкото съвсем да грохне и да стане за посмешище и съжаление на някой свой концерт......
    Не съм чул голямата Тина Търнър,с която са почти наборки,да се изявява на музукална сцена,след като се пенсионира и живее в Швейцария

    Коментиран от #54, #60

  • 18 Ива

    64 9 Отговор
    Прекланям се пред работоспособността,волята и таланта на тази жена!!! Няма други като нея в нашата България и вероятно няма да има скоро.Дълбок поклон!!! Нека бъде жива и здрава поне още 200 години!🍀
  • 19 ОНЯ СЪЩИЯ

    26 6 Отговор
    Лили Иванова

    -НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛЮ......НЕ ВСИЧКО Е ПАРИИИИ.......

    Леля Гошка

    -ООООО........Я МЛЪКНИ.......

    Коментиран от #41

  • 20 Алфа Ромео

    48 8 Отговор
    Мисля че е доста по-здрава от много по-млади хора, голяма е в това което прави, не може да има спор!
  • 21 Загрижен

    55 8 Отговор
    Бог да я пази!
    Дано да има воля и търпение да приключи проектите си до Нова година,а след това със здраве да си харчи хонорара.
    Тя е и от малкото спомоществователи,меценати и благотворители даващи средства за деца,стари хора и бедстващи свои колеги.
    Да е жива и здрава,търпелива и спокойна,достойна за уважение.Артист.

    Коментиран от #28

  • 22 онзи ден

    18 6 Отговор
    писахте, че билетите за концерта почти не се купуват, а сега били останали само за по-задни места.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Георги

    47 10 Отговор
    Уважаема г-жа Лили Иванова, ти си солчицата, която дава вкус на животите ни. Огромна Благодарност! Напред, пък Господ каквото е рекъл. Най-сърдечни поздрави и те прегръщам!
  • 25 Иван

    39 9 Отговор
    Най-великата.
  • 26 Рошко

    11 27 Отговор
    Парички, колкото и да имаш все не стигат, тцтцтц мисли горката да си купува отвъдното
  • 27 Jasmin

    39 5 Отговор
    Както се пее в песента на уважаемата йорданка Христова: ,,Ще продължавам да пея до последния си земен миг. И ако отмина, пак след мен ще има музика, която да звучи." И какво, ако си отиде на сцената, като великият Шаляпин или като неповторимият проф. Вучков, който си отиде от живо предаване? Това им е животът на великите! А лили Иванова - Бог да я закриля и пази! Само той може да определя кой, кога и как щеси тръгне от този свят.

    Коментиран от #30

  • 28 ОЩЕ ПО ЗАГРИЖЕН

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Загрижен":

    Блаженни верующите,защото тяхно е царството небесно.......

    Тя нека нека не се пази сама,пък бая има да почака Господ да я пази......Щото нали знаеш......Бог високо.....Цар далеко......
  • 29 Тодор

    29 3 Отговор
    Мисля си, че изказванията на споменатите лекари, не са цитирани, а свободно и пресилено преразказани. Лили си яде яйца, спортува, силен й е генът и хъсът! Ще си пее и ни радва, докато е Господ решил!

    Коментиран от #37

  • 30 Pompev

    12 3 Отговор

    До коментар #27 от "Jasmin":

    Ми да умре на сцената е по добре от колко в съня.Ама не ми се вярва,те пиянки и дрогажи живеят до 70-80 че тя...
  • 31 Иво

    11 11 Отговор
    Гост, ти намери с кого да я сравняваш ! Това си е продукт за нашите ширини - както ,, балканския " рок - нещо като рок, нещо като поп , нещо като шлагер ... нещо като нищо , в крайна сметка. А за концертите и - време си е да престане да се ,, пъне ", малко траги- комично е на тази възраст да се пре-доказва, достойното оттегляне е най- доброто решение. Но това си е неин избор , в последна сметка ! Все пак се чудя кои ходят на такива концерти ?!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    10 13 Отговор
    12000 места х 100 лв средна цена = 1 200 000 по три дена ~ 3 600 000лв ЯКО ААААА иначе е велика певица за това спор няма.
  • 34 Сузанита

    9 8 Отговор
    И аз имам гласови качества...
  • 35 БАЙ КАЛУШ ОТ ЕДРЕНЕ.

    11 17 Отговор
    Голяма локомия е гони баба лили.много алчна зампара и злато жена.тя не се насити.няма го бай тошо дая озапти.обира народа тази змия.ааах да беше бай ТОШО.ЩЕШЕ ДА ВИДИ ЕДНА СОПА.
  • 36 незнайко

    13 0 Отговор
    Точния брой е 3380 . Който е писал статията се е объркал със зала АРЕНА АРМЕЕЦ СОФИЯ ! 12 373 места.
  • 37 коко

    19 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тодор":

    То ако докторите разбираха нещо от здраве, щяха да живеят най-дълго от всички, Тодор 29!! В един руски филм от 1946 година разказваха за 150-годишни кавказци, които се оказаха не само живи, но и здрави, въпреки че никога през живота си не са ходили на лекар и дори не знаят какво е това!!
  • 38 yorval

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "пенционер":

    Ето и един достоен, умен и находчиво действащ ПЕНЦИОНЕР, който много добре знае и намира хубавата ИСТИНА в живота, щото RnR нема да умре, докато всичките ние - хората сме си простосмъртни и това си е
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Оли гърмииииииииии оли гърмиии😂😂😂😂

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Лили иванова лапнала ташака":

    Муахахахахахаха😂😂😂😂😂😂😂
  • 41 ЛЕЛЯ ГОШКА

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Така е драги.....Парите не могат да купят щастие, НО.....могат да ти го донесат........Вервай ми..........
  • 42 Шаран БГ

    10 3 Отговор
    Има промени в гласовите и възможности. Поклон пред всичко , което е сторила за българската музика. Но всеки си е башка луд. Това е нейния живот- напълно отдадена на пътуванията, репетициите, публиката, песента......Щом има публика- нека пее. Макар, че 80 никак не са малко за съвременния човек.."Не всичко е пари, приятелко, не всичко е пари !"" Пей, пей Лили, ах, подлудявай ме не спирай, макар да казват всички ,че някой пеейки умират !! "
  • 43 локомотива

    2 4 Отговор
    Как бе тая само на 80години ли е.
  • 44 Изненадан

    5 11 Отговор
    Какво ни занимавате с тая дърта комунистка?
  • 45 петър

    6 0 Отговор
    На Лили , браво . Ама на журналята .... какви 12000 места в Зала 1 ?
    Ха идете и ги пребройте . Ако не Ви пуснат , обадете ми се , ще Ви съдействам .
  • 46 Kokoto

    5 3 Отговор
    Лилянка да си сяда да д-то, че 80+ не е шега
  • 47 Тъпо

    8 3 Отговор
    Ако беше държала мотика цял живот а не микрофон, нямаше да е в това състояние а с бастуните
  • 48 100

    7 2 Отговор
    Не я мислете вие, тя 2 войни и 3 режима е преживяла. :)
  • 49 АНЕНЕРБЕ

    2 2 Отговор
    Memento mori /помни, че си смъртен/ е шепнел роба на РИМСКИЯ ИМПЕРАТОР по време на триумфалното шествие.

    Лили може да си е помислила , че е е АВГУСТА.

    ДАЙ БОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ!
  • 50 Anonimen

    2 1 Отговор
    Тия ще бъде последният и концерт това и предзказано !!!!!!
  • 51 Басри Алиев

    3 1 Отговор
    Панаири,панаирииии,малко ли са във ФАКТИ сеирииии.........
  • 52 Възрастен почти стар

    5 3 Отговор
    Само тя си знае, какво и е струвало това творчество през всичките тия години. Колко лишения и други неприятни неща е трябвало да преглътне, за да бъде това което Е. (главнта буква не е случайна)
    Нека пее, щом има публика и щом здравето и го позволява.
    На младежите, които така арогантно я коментират ще кажа:
    Не така момчета и момичета! Сега сте млади и евентуално здрави, но всичко е преходно и никога нищо не се знае. А и ако тази жена, поради възрастта си умре на сцената (недай Боже), то тя е оставила много след себеси. Не е същото като да се праснеш с мАторЯ или да объркаш "хапчето" и да отлетиш на онзи свят, нали?
  • 53 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Виме":

    Хахахаха - благодаря за смешния коментар. Разсмя ме!
  • 54 Е да де

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "ГОСТ":

    Тина Търнър не страда от психотичните мании да и ръкопляскат от публиката, докато Лилето вместо да иде на психиатър тя прави концерти с безумни цени на билетите. Баба ми искаше да ходи, а пенсията 220 лв. и като чу, че билета за отзад е 50 лв. рече:- ,,Аз цел живот работим като вол, а тая па нищо не е работила, пари има, и па се не е наяла,,

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 yorval

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Е да де":

    И тъй като отворихте дума за Баба ТИНА в Швейцарско, наскоро - има нема година и нещо, гледах един актуален филм за нея по ТВ... И в него се показа, че тя - милионерката, съответно е омъжена за 1 немски милионер и както знаете - с близо 20 години по-млад от нея, пее отвреме навреме на определени празнични събирания, поводи и местни празненства съвсем благотворително, т.е. без пари, в един дамски хор от сродни души и това е една видимо безкористна благотворителна КАУЗА. Малко, но от сърце.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тайната на Лили е

    1 0 Отговор
    Тайната на Лили Иванова е, че няма деца, които да са й тровили нервите. Слагайте ми колкото искате минусчета, въобще не ми пука и не се трогвам. Истината е, че децата изсмукват силите на родителите (емоционално, физически, финансово), а има ли по-лоши случаи - когато децата пораснат и станат тотално зли и псуват и бият създателите си ей така, защото са или чисто и просто идиоти по природа или са се били събрали с лоша компания (възпитанието на "улицата"). Няма деца, няма ядове, няма проблеми.
  • 59 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "пенционер":

    БЕ ТЪПАНАР!!!Никой НЕ говори за предпочитания!!!!Става дума за УВАЖЕНИЕ НА ТАЛАНТ!!!ТАЛАНТ!!!И аз ,не я харесвам и РАЗБИРАМ ...но МНОГО Я УВАЖАВАМ И ПОЧИТАМ!!!!!ТЯ е велика ЛИЧНОСТ И ТАЛАНТ!!!!Точка.....
  • 60 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ГОСТ":

    Няма да разбереш понеже си ГОСТ>>>/и то уважаван от мене гост/...НО Те са ДРУГИ Хора...Личности!!!ТЕ умират ако не работят за другите и НЕ държат да получат признания!!!!!ТЕ са ЛИЧНОСТИ!!!...говоря в множествено число защото ТОЗИ въпрос си зададох при гибелта на БЪЛГАРСКИЯТ!!!!алпинист загинал на Еверест!!!!ТЕ са ЛИЧНОСТИ! и ,,живуркането ,,НЕ е техният смисъл на живот!!!!!ТЕ изгарят и СВЕТЯТ!Естествено за този,който има ОЧИ!Защото много гледат но не виждат....слушат но не чуват.....Не ги разбирам,но ги УВАЖАВАМ МНОГО!!!!!ЗНАМ1111 , че те са други,различни от мен, на друго ниво.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.