Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 10:05 9 640 4

Рецепта на деня: Домашен диетичен хляб

  • хляб-
  • диетичен-
  • пълнозърнест хляб-
  • семена-
  • какво да сготвя

Пухкав и много вкусен

Рецепта на деня: Домашен диетичен хляб - 1
Снимка: Shutterstock

Този диетичен хляб се приготвя по лесен начин и освен това не ви е нужно много време за неговата направа. Хлябът, който предлага zdrave.ws, е много вкусен, диетичен и подходящ за пълноценен начин на живот, без излишни вредни съставки.

Необходими продукти:

500 гр пълнозърнесто брашно

½ ч.л. сол

1 ч.л.захар

1 опаковка суха мая (на dr.Oetker от 7г.).

1 с.л. зехтин

320 мл хладка вода

30 грама микс от различни семена (тиквени, белени слънчогледови, ленено семе)

1 ч.л. сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Намажете съда за печене с олио. Брашното се слага в купа. Прави се кладенче и се прибавя сол, захар, мая и зехтин. След това трябва да се налее хладката вода и да се замеси меко тесто.

Плотът се поръсва с малко от брашното, след което се поставя топката тесто отгоре му. Трябва да месите, като през това време постепенно се прибавят семената. Те се размесват в тестото.

Не бива да се прибавя допълнително брашно към тестото. Преди да прехвърлите тестото си във формата за печене, задължително го оформете по дължина и след това го покрийте с прозрачно кухненско фолио.

Фурната се загрява на 50 градуса и тестото се слага, за да втаса в нея. Нужен е един час, за да може да удвои обема си. Фурната се загрява на 220 градуса, поръсва се със сусам и изпичате хляба за 40 мин. до готовност.

Изваждате от фурната и от формата за печене. Покривате с кухненска кърпа, за да се задуши леко. Нарязвате, когато е изстинал напълно.

Вашият хляб ще бъде много пухкав и вкусен. Няма нищо сложно в направата на тази рецепта за диетичен хляб – опитайте и му се насладете.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забавлявам хипопотами и всякакви старици

    1 1 Отговор
    Нямам хлебопекрна, ко ше еде детту...?!
  • 2 Към заглавието

    2 1 Отговор
    Ако бяхте написали "здравословен, пълнозърнест" хляб, щеше да е по –достоверно, защото диетата е режим на хранене, а не рецепта за отслабване, та при някои заболявания се препоръчва само бял хляб. Образовайте се!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Куку е баба ти

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си старо куку":

    Много добре го прочетох, та моля обърни внимание на "диетичен" и се върни към предния ми коментар, ако можеш да осмислиш написаното.