ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пукани люти чушлета с мед

Разпалват апетита

Публикувана: 15 Ноември, 2019 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1543
Рецепта на деня: Пукани люти чушлета с мед
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

За любителите на лютото тази рецепта събужда апетита само при споменаването ѝ. Печените люти чушки чудесно допълват всяко класическо българско ястие. Ето как се приготвят:

Необходими продукти:

500 гр. люти чушки - рибки

1 връзка магданоз

1 глава чесън

1 с.л. мед

5 с.л. оцет

4 с.л. олио

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и хубаво подсушете чушлетата. Леко ги надупчете с игла. "Изпукайте" ги на добре загрят грил-тиган от двете страни до готовност, пише az-jenata.bg. Обелете чесъна и нарежете скилидките. Към него добавете измития и нарязан на ситно магданоз. Смесете меда, солта и оцета, разбъркайте добре и накрая добавете мазнината и чесъна. Залейте още топлите чушлета с маринатата и ги оставете за около 1-2 часа, за да поемат хубаво от нея. Подредете ги в чиния и поръсете с пресен магданоз. Може да ги поднесете за прясна консумация веднага или да ги затворите в буркани и стерилизирате за 5-10 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лорчето, ценител на хубавото...!
1 Отговор
Ям ги на закуска с конфитюр, супер рецепта...!

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +8

2
Този коментар е премахнат от модератор
3
Този коментар е премахнат от модератор
4
Този коментар е премахнат от модератор
5
Този коментар е премахнат от модератор
6
Този коментар е премахнат от модератор
7
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.