Опитайте рецептата за тази крем - идеалният десерт за всякакви поводи, а и без повод.
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
ЗА КРЕМА
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
60 гр брашно
4 с.л. захар
настъргана лимонова кора
1 пакетче ванилия
ЗА ЯБЪЛКОВАТА ПЛЪНКА
3 ябълки
3 с.л. кафява захар
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. бяло вино
1 с.л. ром
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Сложете ги в тенджерка, добавете 1 с.л. бяло вино, 1 с.л. ром, 1 с.л. лимонов сок, 1 ч..л. канела и 4 с.л. кафява захар. Сложете съда на котлона и гответе, докато ябълките омекнат или около 10 мин. Отстранете от котлона и охладете.
В друга тенджерка излейте прясното мляко, добавете разбитите със захар жълтъци, брашното, ванилията и настърганата лимонова кора. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато кремът се сгъсти. Отдръпнете съда и охладете.
На дъното на тава 22 см застелете хартия за печене. Поставете единия бутер лист. Надупчете дъното с вилица. Изсипете половината от крема, подравнете и отгоре разстелете ябълковата плънка.
Изсипете върху нея останалия крем и подравнете. От другия бутер лист си изрежете капаче, колкото да покрие крема. Поставете го върху него, а краищата на първия лист прегънете на красиви дипли. Намажете тестото с прясно мляко.
По желание може да поръсите крем питата с кристална захар. Изпечете ябълковата бутер крем пита с крем на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Охладете ябълковия сладкиш напълно, преди да нарежете и поднесете с чаша чай или кафе.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Johansson
Коментиран от #4
10:24 16.11.2019
2 Абе аз да си питам
10:37 16.11.2019
3 Хареса му да е жина на Хермес..!
10:42 16.11.2019
4 007
До коментар #1 от "Johansson":
Ха ха ха 😂🤣🤪🤓💣13:11 16.11.2019