Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 10:05 10 511 2

Рецепта на деня: Запечен карфиол с кашкавал и бекон

  • карфиол-
  • кашкавал-
  • бекон-
  • на фурна-
  • какво да сготвя
Рецепта на деня: Запечен карфиол с кашкавал и бекон - 1
Снимка: Shutterstock

За любителите на карфиола - този вкусен и полезен зеленчук, предлагаме една рецепта, която няма как да не харесат - в комбинация със сметана и кашкавал, а беконът придава приятен аромат.

Необходими продукти:

500 г карфиол
¼ чаена чаша заквасена сметана
¼ чаша кисело мляко
1 супена лъжица масло
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици бекон на кубчета
1 супена лъжица пресен лук, нарязан
1 чаена лъжичка млян чесън
½ чаена лъжичка черен пипер
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Почистете, разделете на "розички" и бланширайте карфиола. Изсипете го в подходяща тавичка. Към него добавете сметаната, киселото мляко, разтопеното масло и разбъркайте, докато се смесят всички съставки.

Към сместа с карфиола добавете ¾ чаша кашкавал, бекона, лука, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте отново и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Малко преди да е готово поръсете с останалия кашкавал и допечете до готовност.

Ястието е подходящо и като мезе за червено вино.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето, ценител на хубавото...!

    9 2 Отговор
    Супер рецепта, обичам карфиол...!
  • 2 Селянин

    0 1 Отговор
    Много вкусно но да го бяхте приготвили с продукти от преди 30 години. Сега всичко е менте. На здраве.