За любителите на карфиола - този вкусен и полезен зеленчук, предлагаме една рецепта, която няма как да не харесат - в комбинация със сметана и кашкавал, а беконът придава приятен аромат.
Необходими продукти:
500 г карфиол
¼ чаена чаша заквасена сметана
¼ чаша кисело мляко
1 супена лъжица масло
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици бекон на кубчета
1 супена лъжица пресен лук, нарязан
1 чаена лъжичка млян чесън
½ чаена лъжичка черен пипер
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Почистете, разделете на "розички" и бланширайте карфиола. Изсипете го в подходяща тавичка. Към него добавете сметаната, киселото мляко, разтопеното масло и разбъркайте, докато се смесят всички съставки.
Към сместа с карфиола добавете ¾ чаша кашкавал, бекона, лука, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте отново и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Малко преди да е готово поръсете с останалия кашкавал и допечете до готовност.
Ястието е подходящо и като мезе за червено вино.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето, ценител на хубавото...!
11:46 20.11.2019
2 Селянин
21:04 20.11.2019