Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 00:30 11 003 48

Как да спечелите доверието на партньора си след изневяра

  • изневяра-
  • доверие-
  • джен ман-
  • връзка-
  • партньори

Най-добрата формула за една двойка се съдържа в четирите стадия на извинението

Как да спечелите доверието на партньора си след изневяра - 1
Снимка: Shutterstock

Изневярата е едно от най-тежките престъпления в една връзка. Според експерти обаче, случаят невинаги трябва да завършва пагубно за връзката, пише tialoto.bg. Те смятат, че една изневяра дори може да заздрави отношенията между влюбените.

Джен Ман, която е автор на книгата „The Relationship Fix“, споделя пред Insider, че основната причина за кръшкането, е липсата на комуникация и сексуалната дисфункция. „Много от хората забравят колко важно е да създаваш, поддържаш и да се грижиш за връзката си“, казва тя.

Но все пак, ако един от двамата се изкуши от забраненото, това невинаги трябва да означава край на взаимоотношенията. Ман споделя, че това понякога става причина за създаването на по-силна връзка между двама души. Това обаче се случва само при онези, които са достатъчно силни, за да погледнат и към себе си и да намерят причините, довели до изневярата.

Ман предлага един метод, който може да ви помогне да се съвземете след изневяра и да помислите за заздравяване на отношенията. Според нея, най-добрата формула за една двойка се съдържа в четирите стадия на извинението. Ето кои са те:

1. Извинение

Едно от най-важните неща е истинското извинение. Според Ман, то е много по-голямо от просто „Извинявай“. Тя казва, че съжалението трябва да изразява осъзнаването, че сте наранили някого и обещанието, че това няма да се повтори.

Също така е важно да разберете, че сте ударили не само по достойнството на човека отсреща, но сте свалили доверието му във вас до минимум. За да успеете отново да накарате той/тя да ви вярва, трябва да изкажете причините, заради които сте изневерили и да предложите решение за в бъдеще.

2. Поемане на отговорност

Това означава да признаете за действията си без да увъртате и да търсите оправдания. Така ще накарате партньора ви да разбере, че изневярата е била нещо, което няма да се повтори и вие разбирате грешката си.

Никога не казвайте, че грешката е в другия, а просто обяснете действията си по начин, по който да не нараните още повече партньора си.

3. Изслушване

Когато човек разбере, че е бил излъган, в него се надига гняв, който трудно бива овладян. Тук обаче няма място за ярост, а двете страни трябва да се изслушат внимателно, за да могат да вземат решения за следващите си действия.

Важно е всеки един от партньорите да изрази своето мнение и да разкаже как изневярата го е накарала да се почувства. Не търсете начин да се скарате, а се стремете към спокойния разговор и излагането на вашите гледни точки.

4. Излекуване

Ако искате да се сдобрите с партньора си, трябва да предприемете действия, с които да избегнете следваща изневяра. Това означава да поговорите за причините, накарали вашия любим да кръшне и било ли е грешка, според него/нея.

Ако това не помогне, може да се насочите към терапевт, който ще ви помогне да изговорите нещата, които на вас ви е трудно да изкажете.

Според Джен Ман, доверието в една връзка след изневяра е променено завинаги, но двойките могат да преминат през този етап успешно, ако са склонни да работят заедно и да си простят.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    12 9 Отговор
    Добър вечер Вени
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лора, внимавай...!!!!

    24 4 Отговор
    Изневярата, според мен е най гадното нещо в една връзка...! Който изневерява, той го прави непрекъснато, не харесвам това нещо в една уж сериозна брачна връзка...! Двама чужди хора, никога не си стават много близки, въпреки деца и други семейни грижи..! Не я приемам изневярата, това е всичко, според мен, но моя партньор си заслужава изневярата от моя страна, поради ред причини...! Не съм с много лица, човек, казах си самата истина отново и затова ме мразят..не ми пука от никой, защото няма такъв достоен човек, от когото да се срамувам за нещо, то пък и няма от какво...!

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слушайте мъдрите, а не Венелина М.

    41 4 Отговор
    "Веднъж изгубеното доверие не може да се върне отново."
    Уилям Шекспир

    Коментиран от #8, #46

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кордо

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Слушайте мъдрите, а не Венелина М.":

    Ти и Шекспир-Мекспир имате много здраве, дебел и твърд кор дълбоко отзад е сериозен аргумент за възстановяване на доверието. Важи както за дамите, както и по време на избори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    16 3 Отговор
    БРАВО!!! Страхотна ценностна система... Как да спечелим доверието на партьора си след предателство.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 град козлодуй

    16 0 Отговор
    както ти се извинят така ти забиват нож в гьрба 1 няма ненаказано добро 2 пьтят кьм ада е осеян с добри намерения
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ОБИЧАМ ДЕСИ САНИТАРКАТА ОТ НЕВРОЛОГИЯТА ГРАД ЛОМ
  • 15 Монинка

    3 19 Отговор
    Аз съм изневерявала но винаги са ми прощавали, обаче ако на мен ми изневерят, не само че няма да простя, но ще му стъжня и живота

    Коментиран от #25

  • 16 Ъгло Шлайф лайф лайф

    11 2 Отговор
    Най-гадно е да не се уважаваш и да изневериш НА СЕБЕ СИ! Като съм гладен- ЯМ! Като съм жаден- ПИЯ! Като ми се клеца и няма, кого - фащам квото има наоколо без мустаци (до 100лв.)! Нито ще си дам сърцето, нито живота- просто ще свърша, защото искам и имам физиологична нужда! Това е положението!

    Коментиран от #24

  • 17 Антон

    19 2 Отговор
    След изневята няма връщане назад! Всеки да е мислил за последствията преди 10-15 -те минути плътски удоволствия!
  • 18 Анонимен

    21 2 Отговор
    Които е изневерил веднъж, ще го направи пак.

    Коментиран от #19

  • 19 Ккк

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Който *
  • 20 Баба Цоцолана

    6 1 Отговор
    Има такива, които не изневеряват на себе...!

    Коментиран от #21

  • 21 Естествено...

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Баба Цоцолана":

    На себе си...!
  • 22 Рошко

    12 0 Отговор
    Изневяра и доверие не се връща никога, остава само клецането
  • 23 Лорче

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лора, внимавай...!!!!":

    Не си пиеш хапчетата !

    Коментиран от #31

  • 24 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ъгло Шлайф лайф лайф":

    Такъв е живота на мастията. Имаш нужда от пари продаваш децата, майка си и баща си. За род и родина да не говорим. Просто достойнството на помиара.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Селянин

    4 0 Отговор
    Между кръшкането и изневярата има голяма разлика и двете понятия не бива да се смесват. Когато аз кръшкам го правя само заради секса. Любовницата ми може да има чувства, но това си е нейн проблем - жена е все пак, малоумно същество. А ако жена ми кръшка си е класическа изневяра. Как да не й простя, като знам какво удоволствие е изпитала нали много я обичам.
  • 28 вес

    7 0 Отговор
    Щастливите мъже са добре лъганите мъже. Стара женска мъдрост

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пожарен шланг

    0 0 Отговор
    Ееех Вени... няма значение колко са си близки двама човека и какви връзки има м/у тях - дори и деца, къщи, туршия!!! Има моменти и при двамата за желание да правят секс с друг (иначе няма да са нормални)!!! Въпроса е вече дали ще минат тази тънка граница м/у флирта и секса с друг/а - тогава започват чувствата и започва да повтаря... и всичко в семейството свършва!!! Та за изневярата - флирт или нещо повече? Аз си мисля Вени, че имаш много лица!
  • 31 Как е младежкия матрял..

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лорче":

    Бабке, ти изневерявала ли си на някого, няма, такава грозотия кой ще живее с нея...?! (Хапчетата са за стари хора, сперматинът е за млади и красиви жени..!?)
  • 32 Има един лаф

    1 1 Отговор
    Една патка мислила, мислила и умряла, не ме интересува един, болен, мозък какво мисли...! Ще се повторя нещо, както и някой, който се мисли за умен, честичко повтаря,, Има разлика, между красив секс и мърсуване(Нима някой счита, някоя баба да си играе. с доста пораснало то дете и това са счита за любов и секс, на това се казва мърсуване)..!,, Педераско шизофренишки истории, които ги има и в къщи, молим не ми ги напомня, че ми се повръща от такива, жалко само за мен(съжалявам хиляди, че влезнах при такива шизофреници, които ми съсипаха най хубавите години, а ти се опитваш да ми ги хвалиш, заради някаква 60 г изкуфяли старица с черен орган, айде нейсе, поне да беше умна, учена, красива, говори, за срами са..!

    Коментиран от #33

  • 33 Има и друг лаф

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Има един лаф":

    Една патка мислила, мислила и станала професор!!! Прекалено много се впрегна от тази тема. На никой не му пука кой и защо те е зарязал мила ми Фионче, но явно процесора ти е прекалено слабичък, че си го позволила. Продължавай да си "фръцкаш" задника тука пред младите драскачи и си остани си със здраве

    Коментиран от #36

  • 34 боцмана

    7 0 Отговор
    Единствения начин е да не се научи за изневярата. Научи ли се , все едно да скъсаш новата си дрешка , дори и да я зашиеш , скъсаното си остава и личи.
  • 35 ralpona

    1 1 Отговор
    няма еднократна изневяра, а ако те хванат, най добре го обвини, че той е виновен и те е тласнал към другия
  • 36 Яж ми гъзъ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Има и друг лаф":

    Има само млади драскачи, ама другия път..! Искаш ли да ти кажа още еднонинтересно нещо..?! Геро цяла вечер, мърсувал с Баба, през деня ни лук ял, ни лук мирисала, виждат го хората, ако е симпатичен и казват,, Егати пича и красивия младеж,, - Ето ти примера за другото ти лице,айде дай пример за моето друго лице, аз говоря с факти, истини и това което съм видяла и чула (пак ще повторя, аз не крия, че съм стара дори и набора съм си казвала а и ти си ме виждал, ето как и обичаш да лъжеш, че си млад човек, а обичаш да чукаш грозни, дърти компресори) не ми се,, обяснявай Повече, аз ще изневеря с умен, интелигентен, добре изглеждащ зрял мъж, на мен млади геронтофили не ми трябват с болни мозъци...!само лошо ти пожелавам а бабите..., защото. си лош. и лъжлив човек...!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Венииии

    0 0 Отговор
    Шнеле, шнеле ох ох ох
  • 39 Чума

    0 0 Отговор
    Бе, кой на кого да изневери, бе!? Това е съществения въпрос - той на нея или тя на него! Ако е второто, забрави за връзка повече! Това е възможно само при хора с неопределен пол и имена. Смеска, както при тревопасните и комунизма - овцете и жените са общи. Хищника е моногамно и достойно животно. При хората и животните! Тревопасните и разпасаните - промискуитетните при животните са тези, които пасат трева - овце, кози, муфлони и зебри! Тревопастни и развратни при хората са най вече представителите на художествено - творческата интелигенция - артисти, певици, журналисти, модератори на такива теми по форомите - всички я познавате!
  • 40 Грую

    2 0 Отговор
    То по-добре как да спечелиш доверието на съдията по бракоразводното дело е далеч по-уместния въпрос след изневяра!
  • 41 Бамбино

    1 0 Отговор
    Грозна износена и сбръчкана руса мастия ,кво и вдигате акциите не знам?!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Против

    0 0 Отговор
    1-ви и 2-ри съвет си противоречат. За да се стигне до изневяра има много причини, а стигне ли се до там значи връзката на двамата партньори не е вървяла. Рано или късно всичко това приключва с раздяла, и което е най добрия вариант.
  • 44 Фръцкам се и ми отива..!

    1 1 Отговор
    Завиждайте, защото не съм ковра, ще изневеря с когото си искам и когато си поискам..!
  • 45 Brat

    3 0 Отговор
    Изневяра не се прощава, защото веднъж сторил/а ли е, ще го направи отново и така до безкрай...
    Затова не се заблуждавайте, че щом сте говорили и той/тя се е извинил/а след (поредната) изневяра, няма да ви изневеряват.
    А за приятелство с бившия/та, си имайте едно наум, защото не е възможно в повечето случаи да са просто приятели, защото бившите винаги си мечтаят връзката между техните бивши и настоящи да се разпадне, че пак да си лягат с бившите, та да станат техни настоящи.
  • 46 Brat

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Слушайте мъдрите, а не Венелина М.":

    Съгласен съм с теб.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.