20 Ноември, 2019 12:47 7 330 9

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

  • цеца величкович-
  • аркан-
  • сватба-
  • снимки-
  • ражнатович-
  • хърватия-
  • босна и херцеговина

Говорило се, че стойността на венчавката им надхвърляла половин милион марки

Изминаха 24 години от венчавката на известната сръбска певица Цеца Величкович и Желко Ражнатович. Грандиозното събитие бе обявено за „сватбата на десетилетието“. Възлюбеният на Величкович бе познат и с прякора Аркан. Той бе известен сръбски командир на паравоенното формирование „Тигри“, бизнесмен-патриот и любител на футбола. Редом с това Аркан бе обвиняван за редица военни престъпления в Хърватия и Босна и Херцеговина.

"Блиц" припомня, че Желко Ражнатович бе убит на 15 януари 2000 г. във фоайето на белградския хотел „Интерконтинентал“, където се намирало седалището му. По повод убийството на Аркан се правят различни догадки, като има 2 основни: че е убит заради разчистване на мафиотски сметки или че убийството му е политически мотивирано.

„Ако трябва метафорично да се изобрази това страшно десетилетие за Сърбия, никой по-добре не би го илюстрирал от Аркан. Само оставаше да умре, за да стане легенда“, написа на 20 януари 2004 година списание „НИН“.

Но преди трагичната му смърт бе гръмкото събитие от 19 февруари 1995 година, когато бе приказната му сватба с Цеца. Тези дни се появиха неочаквани детайли около събитието, а освен това изплуваха и непоказвани снимки.

„Цеца се превърна в легенда, а светът получи нова звезда“, това казват медиите в деня на сватбата ѝ с Аркан, която се излъчва на живо по почти всички сръбски телевизии. Щом Аркан тръгнал към родното място на Цеца, за да я вземе за булка, свещеник прочел молитва на всички присъстващи. Младоженцът първоначално бил облечен в черногорска народна носия, докато Цеца била в сръбска носия. След като я извел от родния ѝ дом и я откупил с пари (какъвто обичай има и в България) те се венчали в църква.

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

След това започнало пищното тържество с куп известни личности, невероятна торта и украса, докарана специално от Холандия. Всички били запленени от красотата на Цеца, както и от невероятните ѝ рокли и пищна фигура.

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

Самата Цеца изпяла няколко песни на тържеството.

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

След края на пиршеството младото семейство отишло в дома на Аркан, а там ги чакала майка му Славка Йосифович. Тя дала неочакван подарък на двамата с думите: „Давам ви този златен дукат, който датира от 1700 година. Той бе на прабаба ми, която го има от нейната прабаба. Той ще направи брака ви щастлив и дълготраен”.

Любопитни подробности от сватбата на Цеца и Аркан (СНИМКИ)

Пищната сватба на вече покойния Аркан и все още известната Цеца била изключително скъпа като още по онова време се е говорило, че стойността на венчавката им надхвърляла половин милион марки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забавлявам морафки и жълти хлебарки...

    15 4 Отговор
    Този вид обичай с откупването е само за,, етносите,, дори и булката да не струва и половин грош, а тази история за Цеца и Аркан е доста блудкава, която е интересна само за тях...!
  • 2 Огнян

    9 0 Отговор
    Къде ма върна бе Верче?
  • 3 асссвввв

    14 4 Отговор
    србе на врбе!
  • 4 Гост

    4 16 Отговор
    Понятие си нямам кои са Цеца и Аркан. Но изглежда имат нужда от платена реклама.

    Коментиран от #5

  • 5 Дедо ти

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ако си под 25годишен привърженик на леката дрога няма как да имаш представа!!!!! И при това не само за трзи двамата, представката не работи!!!!!!!!
  • 6 Диди

    7 9 Отговор
    Убиецът Аркан си е намерил майсторът,а Цеца , се преструва че не е знаела за убийствата му.Мястото й е до него....
  • 7 Полицаяц

    0 4 Отговор
    С какво право този обикновен криминалац облича официална сръбска военна униформа...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 General Atif Dudakovic

    1 1 Отговор
    Много смел да избива цивилни невъоръжени но след срещата с нашия 5ти корпус си забрави мерцедеса пух г клас и хукна да бяга през гората към белград