24 Ноември, 2019 13:49 18 651 24

Нова ужасяваща версия за трагедията в прохода "Дятлов"

  • дятлов-
  • прохода дятлов-
  • мистерия-
  • трагедия-
  • смърт-
  • вирус

Мистериозната смърт на туристите и днес остава без обяснение

Изследовател на мистериозните събития от прохода "Дятлов" Валентин Дегтерев предложи много необичайна версия за смъртта на туристите в планината Северен Урал. Според него не е изключено всички да са били погубени от болест с изключително малък инкубационен период.

На страницата си във Фейсбук той споделя историята, която чул от лекаря Александър Кошевец. Мъжът, който е починал през 2008 г., е присъствал на аутопсията на част от намерените тела на загиналите студенти. Тогава на медиците в моргата е било казано, че трябва да се носят специални костюми, тъй като жертвите са заразени с опасна инфекция. Труповете имали странен цвят и излъчвали радиация. Дрехите на студентите били изпратени за експертиза. Лекарите са открили инфекцията едва след размразяването на телата. Преди това анализите не отчели наличието на вируси.

Нова ужасяваща версия за трагедията в прохода "Дятлов"

При голям студ въпросният вирус не е опасен. Процесът на заболяването е придружен от халюцинации: най-вероятно хората са имали чувство, че някой ги преследва. Поради заболяването тъканите на крайниците им са отказали, а при някои е започнала гангрена.

Дегтерев отбеляза, че това е само една от версиите за случилото се и не разполага със солидни факти, които да докажат теорията му.

Нова ужасяваща версия за трагедията в прохода "Дятлов"

Трагедията, станала обект на разследване, се разиграва в нощта на 2 февруари 1959 г. в Северен Урал. Тогава група от девет туристи - две момичета и седем младежи, сред които и ръководителят Игор Дятлов, загиват при мистериозни обстоятелства. Издирването на групата започва на 16 февруари 1959 г. По-късно се оказва, че част от членовете на групата са загинали от студа, а други - от сериозни и необясними травми. Версиите за причините за трагедията са многобройни - от научни до фантастични, но нито една от тях все още не е успяла да обясни категорично загубата на 9 човешки живота. Проходът, където групата умира, сега се нарича проходът „Дятлов”, а случаят остава неразкрит.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сошол сума

    11 75 Отговор
    Путин побърка народа, хората почнаха да се избиват по планините!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Боздугана

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    МОЖЕ ДА ДУХА, ПРЕКРАСНО.

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Геро

    20 18 Отговор
    Инфекция при минусови температури....
    Според мен, по болшевишки, тогава още на място са заличени всички доказателства, района е отцепен на километри и започват да се появяват разни “учени” със “странни и ужасяващи версии”.
    Нещо като това, как Баба Ванга е говорила какво ли не на всеки втори руснак.
    Там хората обичат конспирациите и живеят с тях.
  • 6 Агент Мълдър

    42 4 Отговор
    Знаете ли ЧЕ??? Случаят е ЗА секретен по принцип!!!!! Ако Страна Агрономная реши да го направи публичен (да разсекрети ВСИЧКИ налични документи) може би ще се разберат много повече неща, Най вероятно как студентите са попаднали в "
    ОБСЕГА на военно изпитание на На" НЕЩО "!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вай вай квай таа реколта

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Барон":

    И така не се пише

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сошол сума

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Барон":

    Ваше Превъзходителство, във френския лицей така ли ви учат да си говорите, на "глупак"?
  • 12 Истината се крие

    20 1 Отговор
    Вирус пък излъчват радияция труповете 😂😂😂😂заразени от вирус на студа обаче на студ вируса не бил опасен😂😂😂😂кажете истината и тя е че това е дело на извънземен летателен обект
  • 13 Обективната истина е, че

    18 4 Отговор
    През този период на ядрено въоръжаване, тези нищо неподозиращи студенти и техния ръководител са станали опитни мишлета на военните, които са изпитали върху тях революционно химическо оръжие тогава, съдържащо плутоний 239, не са имали никакъв шанс, и може би никога няма да се разсекретят протоколите от аутопсията и първоначалните оглед и.

    Коментиран от #15

  • 14 Samoil

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Боздугана":

    Дятлов е името на водача на експедицията,а не проход!

    Коментиран от #18

  • 15 Да бе

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Обективната истина е, че":

    Некои ше ги дири в далечния север че да прави експерименти с тях там......ако е било химическо оръжие щеше да има следи от радияция и хим елементи в околоността около труповете а такова нещо нямааа...за мен това си е чис извънземен експеримент или убииство
  • 16 322

    7 0 Отговор
    Билест ви гони вас коментарите и нема управия докато някой не ви напердале яката, че да се кротните с тази лудост, която ви пречи на трезви оценки за заобикалящия ви свят. Ква е тази лудост и изтрешяване като напишат нещо за руснаците, требва да ви освидетелстват от психиатричната институция!
  • 17 Hellraiser

    12 6 Отговор
    Няма никаква мистерия с този случай, най-вероятно са загинали от лавина

    Коментиран от #21

  • 18 Hellraiser

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Samoil":

    Впоследствие проходът, в който е станала трагедията е наречен на името на водача на експедицията - Дятлов
  • 19 Hellraiser

    12 1 Отговор
    А следите от радиация по някои от загиналите се обясняват с това, че някои от тях са работили в някаква лаборатория за ядрени изледвания или в атомна електроцентрала май беше..
  • 20 Учител по Български

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Вай вай квай таа реколта":

    Сошёл с ума
  • 21 Eistee

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "Hellraiser":

    Тази версия пада веднага, защото двама са намерени по бельо, около малко огнище, на почти 1,5 км от палатката на същата надморска височина, т.е. не са влачени от лавина надолу. Палатката седи там, където са я опънали, само е съдрана, все едно някой е искал да излезе през нея, без да използва входа. Случаят е световно известен и най-вероятно ще си остане неразкрит. Има много любители на мистериите, които са интервюирали участниците в спасителната група, следователя на местно ниво и т.н. Много от данните са изрязани и заличени от властите. Интересно, точно след като тръгват към планината, един от тях - Юрий Ефимович Юдин - казва че кракът го боли и остава в последния им базов лагер - изоставено селище на 2-ри Северен рудник. На него как нищо му няма, а другите са измрели от вирус? От къде са го прихванали? От тайгата?
  • 22 Профан

    6 0 Отговор
    Ама как са се заразили в този студ, след като вируса е безопасен на мразовито?!

    Коментиран от #23

  • 23 Dobrin Brant

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Профан":

    Обикновено отравяне с въглероен оксид от печката в палатката. Следва паника и кратковременна лудост. тия коото пшърви са се осъзнали са потърсили път обратно. Други правят опит да запалят огън. Трети се самонаряняват. Елементарно...

    Коментиран от #24

  • 24 Andji

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Dobrin Brant":

    Печката е била разглобена и не е използвана последната вечер. Видях го в един от филмите в нета.