Last news in Fakti

3 Декември, 2019 10:59 63 701 46

Аня Пенчева неутешима след смъртта на Ламбо

  • аня пенчева-
  • стефан данаилов-
  • ламбо-
  • смърт-
  • неутешима-
  • актриса-
  • пиеса

Актриса вдъхновила Стефан Данаилов да постави в Народния театър пиесата "Актрисата", която се оказа неговата лебедова песен

Аня Пенчева неутешима след смъртта на Ламбо - 1
Снимки: БГНЕС

Аня Пенчева била много разстроена от смъртта на Стефан Данаилов и избухнала в сълзи, когато научила черната вест за смъртта на актьора. На актрисата дори ѝ се наложило да вземе успокоителни, за да се съвземе от шока и да може да излезе на сцената, за да играе една от своите постановки, пише лупа.бг.

Макар Аня да била наясно, че някогашната ѝ любовна тръпка е с влошено здраве, тя все пак се надявала, че той ще прескочи трапа и отново ще си партнират на сцената в последния им съвместен спектакъл "Актрисата".

Съдбата обаче, реши друго и Стефан Данаилов си тръгна от този свят в нощта на 27 ноември. Пенчева била от първите, на които рано сутринта съобщили, че актьорът е починал. Аня плакала през целия ден и само мълвяла "Миличкият Стефан, защо си отиде!"

В същото време обаче, все още сексапилната актриса се радвала, че успяла да вдъхнови Ламбо да постави в Народния театър пиесата "Актрисата" и да се върне тази година на сцената след дълга пауза. Майор Деянов наистина намери сили да работи и да играе отново в любимия си театър, а освен това за половин година да направи и многобройни турнета из страната. Уви, "Актрисата" се превърна в неговата лебедова песен, но той до последно бе амбициран да играе и реално бе на сцената до септември. Стефан Данаилов планираше да изнася представления и след като падна и претърпя тежка операция по смяна на ставата и дори игра няколко пъти. Ролята му позволяваше това, тъй като той се придвижваше на сцената с моторизирана количка.

Аня Пенчева и Стефан Данаилов подновиха професионалните си отношения през лятото на миналата година, когато в Царево тя му предложи да постави "Актрисата". Това стана, след като според запознати актьорът поискал прошка от колежката си затова, че преди години публично разкри, че в края на 70-те години двамата са били любовници. След смъртта на съпругата си Мария през 2014 г. в серия от интервюта Ламбо намекна, че е имал извънбрачна връзка с 15 години по-младата си колежка. В автобиографията си "Романът на моя живот", излязла в края на 2017-та звездата от "На всеки километър" открито призна, че Аня Пенчева е била единствената жена, която за малко да го разведе.

Крайно неджентълменското и нетактично поведение на Стефан Данаилов буквално шокирало Аня Пенчева, която от години е омъжена за бившия лекоатлет Ивайло Караньотов. Тя била толкова обидена на някогашната си любовна тръпка, че не искала и да чуе за него, камо ли да го види на живо или пък да го срещне в Народния театър, където двамата от десетилетия работеха. През последните три години Пенчева имаше сериозни здравословни проблеми и претърпя няколко операции. Според нейни приятелки болежките ѝ се отключили от стрес и причина за него станал именно Стефан Данаилов.

По-възрастните от арт-гилдията недоумяваха защо някогашният плейбой е решил да се хвали със секс подвизите си от младежките си години на гърба на свои известни колежки, с които е имал вземане-даване. В същото време обаче Стефан Данаилов осъзнал, че е наранил дълбоко Аня Пенчева, която преди две години дори отказа да се появи на едно събитие с него. Това провокирало някогашния разбивач на женски сърца да позвъни на бившата си изгора и да я помоли за прошка. В типичния театрален стил актьорът дори казал на Аня, че ако в този момент бил пред нея щял да падне на колене, надявайки се на снизхождение. Ламбо защитил себе си, казвайки, че не очаквал нещо, което била публична тайна години наред, да нарани толкова дълбоко Пенчева. Неочаквано мъжът на Аня – Ивайло Караньотов проявил солидарност с възрастния любовчия и убедил съпругата си да приеме извиненията.

Заварката между Аня и Стефан става в края на 70-те по време на снимките на комедията на Никола Рударов "От нищо нещо". Тогава изгряващата красива актриса е на 20 години и е студентка във ВИТИЗ, Ламбо вече е на върха на славата си и е прехвърлил 35. Майор Деянов обаче си е спечелил славата на плейбой, който непрекъснато се залюбва на снимачната площадка с екранните си партньорки. Така пламва и секс авантюрата между него и младата Аня, която в бъдеще си спечелва славата на голяма изкусителка.

Филмът "От нищо нещо" е заснет в софийското село Трудовец, което се превръща в любовно гнездо на Ламбо и по-младата актриса. Данаилов, който вече близо 15 години е женен за съпругата си Мария, хлътва като ученик по зеленооката студентка. Връзката им продължава няколко години с малки прекъсвания, твърдят в арт средите. Но родните актьори още тогава спазват омерта – проявяват солидарност към влюбените гълъбчета и не позволяват да изтече информация извън гилдията. Затова и всъщност дълго време секс аферата на Ламбо и Аня Пенчева остава тайна дори и за съпругата му Мария, която научава за забежката му неочаквано от случайно подхвърлена реплика по адрес на двамата актьори в нейно присъствие. В началото на 80-те вече бившата манекенка разбира за връзката на мъжа си с Аня и слага край на изневярата. Следват извинения от страна на Ламбо, а в името на неговия авторитет Мария си затваря очите и не иска развод. Данаилов и Пенчева се разделят, но всъщност остават да играят заедно в Народния театър.

През последните месеци от живота си майор Деянов отново поискал прошка от Аня за проявената от него нетактичност и споделил, че иска да си отиде в мир със себе си и с всички свои близки и приятели. Зеленооката чаровница никога не е криела, че има сантимент към Стефан Данаилов и макар романтичната им връзка отдавна да е останала в миналото, тя непрекъснато се интересувала от здравословното му състояние. Когато последния път влязъл на лечение във ВМА Аня денонощно се информирала от близките му и се молела за чудо. В понеделник, когато в Народния театър "Иван Вазов" беше поклонението пред актьора актрисата беше сред първите, които си взеха последно сбогом с Ламбо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НРБ

    106 37 Отговор
    Истината е, че Ламбо иска развод, а не Мария !!! Тогава Мария казала,че ако той я остави ще се хвърли от жилището им и край на кариерата му....тогава той остава в семейното гнездо, но продължават забежките му и Мария ги знае, но за пред обществото всичко е нормално и тя е любимата жена....ха ха ха ха...любима ?????
  • 5 Но...

    151 30 Отговор
    Откачалници, в "От нищо нещо", Стефан играе с Анета Сотирова... За клюки и сензации сте готови и да умрете бе...Манталитет...

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 инфо

    67 24 Отговор
    Другите любовници бяха ли там? Те колко плакаха?

    Коментиран от #14

  • 10 реалист

    38 23 Отговор
    СТИГА РЕКЛАМИ И К......И ИСТОРИИ......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ванеса

    128 32 Отговор
    Как не ви е срам!
    Що за хора сте?
    Злобни,нагли и пошли човекоподобни.
    Нищо човешко няма във вас!
    Оставете Ламбо да почива в мир!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кико

    63 53 Отговор

    До коментар #9 от "инфо":

    И Сашо Диков беше, плака и той горския, чак сега разбрал за рогата си(поне за пред хората). Аня му казвала че това е Партийна поръчка и тя не търпи отказ! Е така де!

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 читател

    95 21 Отговор
    Какво толкова,изживял живота си както му е отредила съдбата.А злобните никога не ще изживеят щастието от любовта.Вечна му памят.
  • 17 ИВАН

    68 23 Отговор
    Трябва да си много ограничено човече, та да не виждаш разликата между комунист и "комунист" ... капиталистическото мислене разруши планетата, и Нострадамус е предсказал, че лявата идея се завръща, но дано няма пак "комунисти"-нагаждачи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мариана

    94 36 Отговор
    Оставете Аня Пенчева .Тя също е в-е-л-и-к-а актриса ...ЗАВИЖДАЙТЕ колкото искате . Стефан Данаилов е докоснат от БОГ..Това е...
  • 20 Анонимен

    59 4 Отговор
    Лека му пръст!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 тюфлек

    45 3 Отговор
    Глупости ...Във филма "От нищо нещо"
    играе НЕ Аня Пенчева, а АНЕТА СОТИРОВА ....

    Коментиран от #30

  • 25 А сега дее

    32 17 Отговор
    Е няма ли кой да утеши старата лачена чанта?! Една кожена инжекция!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Усмивката

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "s7un7":

    За твое успокоение при заснимането на сериала ,,На всеки километър” ,Стефан Данаилов все още не е бил партиен член.Григор Вачков го придумва да го направи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Една Бг

    28 5 Отговор

    До коментар #5 от "Но...":

    Аня Пенчева също играе във филма "От нищо нещо". Тя е в ролята на съседката. И по време на снимките, пламва любовта им със Стефан Данаилов (светла му памет).

    Коментиран от #33

  • 30 Една Бг

    18 4 Отговор

    До коментар #24 от "тюфлек":

    И Аня Пенчева играе в От нищо нещо. Тя е в ролята на съседката.
  • 31 Петко

    17 3 Отговор
    Поставете злите си езици там където им е мястото! Вие по -добри ли сте ? Какви срамни коментари!
  • 32 Колчо Слепеца

    24 3 Отговор
    Работех в автосервиз и Аня дойде да и оправим колата.Ми баш парче си беше. А за Ламбо - Бог да го прости .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Левски

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "s7un7":

    Не 30 години прехот ами 60 години преход заслужават такива като тебе...
  • 36 Не че ме интересува

    12 0 Отговор
    но само Аня ли плачеше, останалите знайни и незнайни бройки на Ламбо плакаха ли, оставето го човека да почива в мир, не се ровете в живота му.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Праскай наред

    7 1 Отговор
    Била му е някога любовна тръпка!?! Този май не е подбирал , всички на опашка! Явно за това му викат "мастера".
  • 39 Нрб2

    6 5 Отговор
    Факт е обаче, че с Мара Данаилова се разбираха и не се караха както повечето актьорски двойки.Мара беше поела цялото домакинство и той само твореше.Аня го подкокуроса да се връща на сцената миналото лято с Актрисата, където играят любовници.Ами това участие се оказа фатално...
  • 40 Доротея

    3 3 Отговор
    Бе, хубави хора! На това харесване дори малко си е позволил! Други с подобни качества по света и унас не могат да си преброят разводите и връзките! Има и други примери на моногамия като Стоичков и Бербатов! Предимно комунисти и ЦСКА! Не като пишман шефа на БФС, който след САЩ 94 реши, че е голяма звезда и заслужава световна гимнастичка.

    Коментиран от #44

  • 41 Пипи

    5 2 Отговор
    35 заслужаваш40 г.преход през пустинята .А тиПопе какво умееш? "Любимата"му съпруга! Изневерява и с всяка срещната и тя му "простила".Тя си знае,нейна си работа. Ламбо в едно от последните си интервюта няколко пъти каза:"Аз съм добър артист".Това беше истина.Той играеше убедително много роли и в живота .Но масовата публика не разбира кога някой е истински и кога те"работи"
  • 42 Ваня набора

    0 0 Отговор
    Горкия, много го харесвах...!
  • 43 Ева

    2 5 Отговор
    Безспорно Мери няма празно място на главата от рога,ноооо,извинете много ,това все пак Стефан Данаилов,й не бай Кольо от съседния вход.
  • 44 Гьонсурат

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    Защо намесваш спорта бе. Гунди какъв е бил. Ако не знаеш и той член на БКП.
  • 45 мастера

    1 0 Отговор
    Шо тъй, бе ...МИМИТА, А?
  • 46 dalgoto mite

    1 3 Отговор
    nai-nekadarnia artist beshe stefan danailov,ako ne beshe clen na bkp nemashe da go pusnat da vleze v teatara.