Last news in Fakti

4 Юли, 2012 21:11 2 164 1

Барбекюто води до поява на бръчки

  • барбекю-
  • бръчки

Лятото е времето на пикниците на открито, печената скара и ледената бира. Но нови изследвания показват, че печеното месо съдържа вещества, които ускоряват процеса на стареене, съобщава БГНЕС.

Печеното шишче, пържола или друго месо съдържат опасни съединения, които ускоряват стареенето на кожата. Това се дължи на гликозилирането в резултат на високата температура, необходима за приготвянето. Това води до намаляване на колагена и еластена в кожата, заради което тя увисва и се набръчква по-скоро.

Разбира се, това не значи, че трябва да се откажем от скарата, но просто трябва да спазваме някои правила. Месото трябва да бъде мариновано, за да избегнете неприятните последици. По време на готвенето използвайте вода или други течности, които намаляват температурата при печене.

Вегетарианците препоръчват пък печенето на зеленчуци на скара и уверяват, че вкусът им не отстъпва на месото минало през барбекю.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    0 0 Отговор
    Вчера по телевизията гледах някакви слонове. Едва сега разбрах защо им е толкова набръчкана кожата.