Last news in Fakti

7 Юли, 2012 13:36 885 0

50 години Джеймс Бонд

  • джеймс бонд-
  • кино-
  • агент 007

В продължение на 50 години той обезкуражи всеки злодей, застанал на пътя му. Той успяваше и прелъстяваше. Това е Бонд. Джеймс Бонд. Специална експозиция, посветена на агент 007, може да се види в Лондон. Поводът е 50-тата годишнина от появяването на екран на най-популярния таен агент в историята.

Точно преди половин век на големия екран изгрява звездата на митичния разузнавач, който побеждава Доктор Но. Във филма Бонд е изпратен в Ямайка, за да разследва смъртта на друг британски агент. Там Агент 007 разкрива заговора на злодея да разруши тестови ракети и успява да предотврати този черен сценария. Първият филм бележи истински успех.

Героят е измислен от писателя Иън Флеминг, а по-късно романи за Джеймс Бонд са писани от Кингсли Амис, Джон Пиърсън, Джон Гарднър и други.

Джеймс Бонд става още по-известен чрез филмовата поредица за него, като в образа му влизат първо Шон Конъри и Роджър Мур, а в наши дни Пиърс Броснан и Даниел Крейг.

В изложбата могат да се видят любопитни подробности от реквизита филмите за агент 007, включително дрехите му, първия чифт бикини, който е свалил, както и автомобилите му. Прочутият Aston Martin DB5 от 1964 година също е в колекцията.

Пред годините Бонд е като магнит за боксофиса. Някои го считат за най-стилния и елегантен филмов персонаж, измислян някога.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА