Last news in Fakti

21 Декември, 2019 12:07 16 103 95

Гневни родители искат спирането на реклама (ВИДЕО)

  • забрана-
  • спиране-
  • реклама-
  • майки-
  • ядосана-
  • гняв

Рекламата на магазини "Джъмбо" натъжава редица родители и децата им

В онлайн пространството тръгна петиция за спиране на коледната реклама на магазини „Джъмбо”, която разплака стотици български семейства заради историята, която разказва. Вместо да е весела и жизнерадостна, тя е тъжна и показва реалността за много семейства преди празниците.

Но това ли е начинът да продаваме играчки, питат майките? Рекламата, в която бащата моряк Христо плаче и обяснява на сина си какво му е купил за Коледа, но няма да успее да си дойде, съкруши много български семейства и не само… Това е истинската Коледа за мнозина, истинската болка, от която някой се опитва да изкара пари. Дали е маркетингов трик и дали работи, не можем да кажем, но много майки са бесни, защото „Джъмбо” вместо да зарадва малчуганите, ги разплака преди празниците.

В групата „Мамите на Бургас” вече тече разгорещена дискусия, пусната е и петиция за спирането на рекламата.

„Седмица преди Коледа, детето ми плаче, защото баща ѝ е на кораб. И не само, че плаче, когато гледа рекламата, ами и като се сети. Чудесно коледно настроение създадоха от Джъмбо”, пише бургаска майка.

„Всеки път ми се насълзяват очите, като я гледам, а си представям дечицата, които няма да са с родителите си на Коледа (няма значение баща или майка). Ужасна е!!!”, добавя друга.

„Мъжът ми също пътува по кораби... Разбирам ви напълно... Сърцето ми се къса, като я пуснат тази „гениална" реклама. Това е пълна гавра! Що за коледно настроение”, възмущава се друга бургаска майка.

Дали родителят е на кораб, дали е в чужбина, или по каквато и да е причина не е при семейството си на Рождество, факт е, че от това страдат най-много децата. Затова бургаските майки започнаха петицията и посъветваха експертите, които са измислили тази реклама, за да продадат повече играчки, да си скъсат дипломите и завинаги да се оттеглят от професията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    111 54 Отговор
    "Гневните" родители по-добре да започнат да си гледат и възпитават децата сами, а не да оставят интернета да го прави! Аз в Ютуб ми се е случвало съвсем детски филми да си пускам, а той да ми пуска реклама за секс играчки и презервативи.

    Коментиран от #3, #23, #33, #94, #95

  • 2 Valio

    128 12 Отговор
    Тя и предишната им реклама беше от тъпа по тъпа.
    По скоро тоя дядо Коледа плашеше децата.
  • 3 Бесния язовец Borislav Popov

    104 22 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Рекламите, които ти се пускат са в зависимост от това какви неща търсиш или гледаш... Щом ти излизат секс играчки....

    Коментиран от #7, #11, #13

  • 4 Ел Греко

    70 47 Отговор
    И между другото да ви кажа-абсолютно същата реклама върви и в Гърция, ама въпреки че там са много повече моряците, никой не протестира по подобен начин...всъщност май всичко опира до социален статус и действителност...

    Коментиран от #48, #67

  • 5 Стоян

    145 14 Отговор
    Аз не пазарувам от Джъмбо. Цялостната му концепция не ми харесва. Трябва да навъртиш два километра, докато отидеш до касата.
    На всичкото отгоре продават пълни боклуци... и то скъпо (в сранение с качеството).
    Има много малки магазинчета, които предлагат добро разнообразие и прилични цени. Защо трябва да си даваме парите на шепа алчни гърци, вместо да се подкрепят българските търговци например.

    Коментиран от #58, #89

  • 6 kkk

    106 10 Отговор
    Като цялло е нужно да се спре магазин Джъмбо. Това е безконтролен канал за пластмаса със съмнително качество и трябват спешни мерки за такива търговци... Но кой съм аз, че да спра хората да си купуват пластмаса с живак и олово за децата...
  • 7 Ал та фанах Атаопънах

    23 10 Отговор

    До коментар #3 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Човек! Аз гледам Пощальонът Пат! От какъв зор си мислят че се интересувам от такива неща?

    Коментиран от #9, #65

  • 8 Фейсбук

    33 48 Отговор
    Много е шарен Джъмбо, не съм влизал, отвън видях, опасна е моряшката професия, но като се върне бащата на детенцето, ще го претрупа с подаръци, така че аз одобрявам тази реклама...! (щурави хора, бели правят, за една реклама патърдия вдигат, като имате разглезени деца, кой ви е виновен...!)
  • 9 ййй

    30 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ти може да го гледаш, но други хора в домакинството гледат други неща. Тъпо е, знам, но е така направено....
  • 10 Факти

    82 19 Отговор
    И като забранят рекламата и като почнете да ставате щастливи та нема а мое се запрете от щастие. Българска работа все некой му пречи и все друг го спъвал. Купили на 10годишни смартфони и айфони, невръстни с млечни зъбки имат достъп без надзор в интернет и не кодирани ТВ програми, ама наш ганя рекламата му проблемна.
  • 11 Рошко

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Колегата дето те контрира е прав, мн порно гледаш, пий виагра, ама не я търси в гуглето
  • 12 Джак Спароу

    102 6 Отговор
    Явно никой от гневящите се не е разбрал смисъла , да морякът/ гл. механик/ плаче накрая в бараката си, наречена с гръмкото название каюта, или на моряшки език-кабина, кабинет и пр. Всъщност колегата му пробута торбичката да го подсети с картинките, какви играчки е купил. Превода е тъп, такива рейсове от Сингапур до Панама с такива гемии няма, оставяме настрана дребния факт,че в Панама и в Сингапур няма Джъмбо. На фона на гръцко-турска мелодия, таткото циври в кабината, Джъмбо си рекламира стоката, пък малкия вместо да пита татко си кога ще си дойде и че му е мъчно, пита какво му бил купил.... Всеки си носи кръста , как може една простотия чак толкова да ви гневи и натъжава. Да, честно и мен ме вбеси първия път, ама това е положението. Сменяте канала и това е. Едва ли някой ще я свали от екран. Няма нищо обидно, расистко или каквото се сетите. На който му е мъчно, да си седи до жената и детето в къщи.Да ,ама няма денги в БГ, а на гемията спестяваш , мизерстваш , пак заради тях. Същите които се гневят и им е тъжно. ПРосто не я гледайте. И не пазарувайте в ..........сетихте се.

    Коментиран от #77

  • 13 AntiTrol

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Бориславе,
    Знаеш, батьов, "всеки съди за другите по себе си", та и ти така.
  • 14 Rudolf Hess

    40 12 Отговор
    Мразя гърците, каквато и е веригата!
  • 15 ТТТТ

    35 10 Отговор
    И на всичко отгоре е супер скъпо в джъмбо, сигурно работят на 300-400 % печалба
  • 16 Гад

    49 8 Отговор
    Когато я пуснат сменям канала. Едва оня ден разбрах че било реклама на Джъмбо. Гадна е.
  • 17 ханът

    26 15 Отговор
    сем и комисията за защита на потребителите да се сезират и да спрат тая помия! казах!
  • 18 хахаха от моряк

    43 3 Отговор
    Туй на кораба,което е показано е реалноастта от 80-те години на миналия век.Сега има интернет,бря.Верно,че не е евтино като на сушата,минутата е около 1usd по ватсап от мобилния телефон.Освен това вече не се носят подобни подаръци,защото в Булгария има всичко,което се продава по чужбините,пък и от всеки онлайн магазин можеш да си ги поръчаш до у дома!А специално в Джъмбо се продават едни и същи неща откакто има магазини у нас.
  • 19 JPower

    49 8 Отговор
    Вместо да стачкуват срещу правителство, мамите реват на рекламите!!! Кой принуди българите да ходят по чужбина.... Че рекламата е тъпа, спор няма!!!

    Коментиран от #21

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 4 Отговор
    Да-а-а, промивката на мозъците върви успешно! Консуматорска България!
  • 21 Бля бля бля

    18 11 Отговор

    До коментар #19 от "JPower":

    Ей ся като дойдат изборите гласувайте за БСП, и всички ще се върнат от чужбина 😃
  • 22 Сребролюб Мангизлиев

    62 6 Отговор
    Мамите и дечицата плачат за таткото на корабчето, ама като се върне татИ с €врото и доларите - радост. По-добре да плачат за бедните дечица на които мама и тати работят при някой български алчен работодател

    Коментиран от #75

  • 23 РЗС

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Когато приемаш бисквитки и условия по сайтовете, в които влизаш, данните за това какво търсиш се събират и продават на ютуб, фейсбук и прочие, които пускат реклами на продукти, които си търсил ти, жена ти, сестра ти, майка ти или който още ти ползва компа или тела. По подобен начин се манипулира и общественото мнение, но с доста по-сложен софтуер. Ако ти излизат реклами за секс играчки и най-вече кондоми и не си ги търсил ти, може да си минал към групата на рогатия добитък. На мен ми излизат реклами за валутни борси.

    Коментиран от #31

  • 24 blocker

    18 1 Отговор
    Понеже не ми плащат да гледам тъпите им реклами, не си правя този труд. Също и в интернет.
  • 25 социалки на парцалки

    39 4 Отговор
    Аман от фейсбук мишки "мамите на бургас" дрън, дрън натъжали се били !? Всяка си чопли носа и се чуди, как да е "интересна" в нета и колко лайкчета, ще събере! По тая женска "логика" ми всеки, ще се натъжи от някаква реклама, един че забравил краварката в левия ъгъл друг, че го алармира простатата трети, че не можел да си купи бе ен вето от рекламата и т.н. Ай стига вече с тия глуписти по социалките, "интересни" сте си само на вас си и на шепа мишки, като вас ! Докато организирате спирането на рекламата и Коледа, ще мине, а да не говорим, че с такива "акции" само още повече им повишавате рекламния ефект хаха !
  • 26 Suzuki

    18 2 Отговор
    Още няколко деня и няма да я има тая реклама
  • 27 Усмивката

    15 2 Отговор
    Към щасливите бургаски майки.....не бъдете гневни на Коледа
  • 28 Баба

    18 1 Отговор
    Тези гърци много тъжни бе , в България няма такива работи .
  • 29 Алфа Вълкът

    18 3 Отговор
    Тия правят най-тъпите реклами вече 3-4г подред, направо да ги закриват в България.
  • 30 James

    23 3 Отговор
    Хех, робско мислене. Някой трябва да ти "спре" или "пусне" рекламата. Аз не гледам телевизия от 2013 година. Прекрасно е.

    Коментиран от #72

  • 31 James

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "РЗС":

    А на мен, за криптоборси.

    Коментиран от #39

  • 32 ТСТ

    9 7 Отговор
    Никой не ги е карал зорлем да стават моряци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 драгият зрител

    26 2 Отговор
    Като не им харесва- да не я гледат. Аз, например, не харесвам нито една реклама, досаждат ми и ми губят времето. И така - нека се забранят всички реклами или да се обявят в точно определено време и който иска да ги гледа. Да не ми прекъсват филмите или предаванията!
  • 35 АРЕС

    24 0 Отговор
    Супер тъпа и безмислена реклама.Само ме отблъсква от тези магазини.
  • 36 Загорка

    23 0 Отговор
    Годината е около 1999. Aвтосервиз, VW beetle, младо мемче-монтъорче излиза изпод колата и една мацка му носи табличка с две Загорки. Рекламата гласи: "Какво му трябва на човек, кола, хубава жена и две бири" (нещо такова беше, цитирам по памет). И една адвокатка осъди пивоварната заради сексисткото послание. И тогава и сега, равенство и справедливост няма.

    Коментиран от #55

  • 37 vasik atanasova

    7 7 Отговор
    щом са трогнати толкова хора значи рекламата е гледана и е успешна

    Коментиран от #53

  • 38 Грую

    26 3 Отговор
    Нямам нищ против рекламата, но според мен е крайно неподходяща за Коледа, просто всички детайли ми сочат, че става въпрос за евтино купена турска реклама, нескопосано нагласено за реклама на джъмбо! Загледайте се и ще видите, че всички актьори са със 100% мюсюлмано-арабско-турски произход. Музиката уж коледна, ама преплетена с турско-ориенталски ритми! 100% евтина турска реклама с нагласен за случая български "превод" и добавена една турбичка от джъмбо! Абе такава пошлост скоро не бях виждал!
  • 39 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "James":

    Да не са дилда?
  • 40 Евро реалист

    7 11 Отговор
    Добре , че са жените на моряците, хем готини хем дашни. Че то жените на тираджиите и други гастарбайтери са обикновено тъпи овце , че и грозни при това.

    Коментиран от #85

  • 41 незнайко

    21 3 Отговор
    Да, тъжно е !!! Рекламата иска да каже, че ако не си купил нищо от чужбина в ДЖЪМБО може да се купи !!! БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ НЯМА ДА Я СПРАТ !!! ТЯ Е ПЛАТЕНА !!! Никой в БЪЛГАРИЯ не се интересува за психиката на децата ни !!!
  • 42 Stone

    14 1 Отговор
    Ако вас това ви натъжава ...
    Според мен са "отепали рибата" защо изглежда на турски сериал , а и според мен детето мисли само какво ще получи а не че баща му не до него
  • 43 4546

    23 0 Отговор
    Уникална тъпня е тая реклама. Вече придолих рефлекс щом започне натискам мутето на дистанционното. Изключително депресираща за всички професии, свързани с продължително отсъствие на родителя.
  • 44 Tate

    13 1 Отговор
    Аз пък си слушам DAFT PUNK на плоча дето си купих днес ,и ми дреме за джъмбо и боклуците дето продават ! Най-добре да си ходят в Анадола или по далече !!
  • 45 Stone

    7 1 Отговор
    Може да не ми пука щото въобще не съм емоционален (само се ядосвам) но за тези хора наистина е гадно
  • 46 Stone

    0 5 Отговор
    Всъщност ми пука за другите
  • 47 Stone

    0 3 Отговор
    Така си е
  • 48 боцмана

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Греко":

    Кой ти каза , че в Гърция моряците са повече? Корабите са повече но на тях плават екипажи от цял свят. На времето плавах с козарите , бяхме 16-18 българи и 4-5 Гъчоля , до един с купени дипломи и сертификати. а това си е наистина гадна реклама за всички моряци и семействата им.
  • 49 Stone

    0 2 Отговор
    За това говоря
  • 50 Митко

    12 6 Отговор
    Вярно, че рекламата е тъжна, но чак пък да я спират. И на нас не ни е лесно да живеем и печелим в БГ. Жените на моряците не се оплакват, че се возят в нови коли, ходят по три пъти в годината на почивка,слагат си екстеншъни,не работят и имат по три имота...........
  • 51 гостенче

    19 1 Отговор
    В последния месец два пъти влизам в Джъмбо и двата пъти тази реклама ме накара бързо да си изляза. Даже на излизане си помислих какво ли им е на служителите да я слушат по цял ден. Много досадна и несполучлива реклама.
  • 52 Ханко от село Осеня

    11 1 Отговор
    Вдигнаха парите на рекламната къща създала тая реклама , нещастници , гасят пожара с бензин
  • 53 Валери Божинов

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "vasik atanasova":

    Ауууу трогнати.Васке ма ,бегом за едно дилдо да се разпробиеш,че хормоните ти бушуват
  • 54 Ангел

    11 1 Отговор
    А да не би рекламата да внушава друго, например аз така го разбирам - че колкото и да работиш, където и по света да работиш плаща ли ти български бизнесмен ВИНАГИ СИ БЕДЕН , не можеш да осигуриш семейството си, не можеш да възпиташ децата си когато ВЕЧНО СИ ОТ ЗАПЛАТА ДО ЗАПЛАТА, а затова ние ядем боклуци, пием ментета, и който ни хване все ни лъже, да не би да има държава която да ни пази от крадците и мошениците , така че сме обречени на МИЗЕРИЯ и след това и децата ни и внуците ни, ДАНО СТАНАТ КРАДЦИ ИЛИ ПОЛИТИЦИ та да се оправят, за мен това внушава рекламата на Джъмбо.
  • 55 Кифли кифли

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "Загорка":

    Помня я тази реклама, звучеше нещо като "Какво му трябва на човек - нова кола, мила жена и една добра бира!". И си прав, че точно така се случи с рекламата, спряха я, защото някакви жени се разбунтуваха, че човекът бил приравнен с мъж, а жената не била човек според рекламата, а някаква вещ... Друг е въпросът, че основният потребител на бира в България винаги е бил мъжът, следователно към тях е насочена тази реклама като целеви пазар. В Чехия има реклама на сладоледи Миша, в която целева аудитория са жените, защото сладолед на клечка ще купят предимно те. Самата реклама е с разсъблечени мускулести мъже, които събират ягоди в щайги и после ги правят на сладолед, а жените щастливо се усмихват... Разликата е в светогледа, чехите не са се оплаква и, че на тях се гледа като на машини за секс, предмети и вибратор с портфейл...
  • 56 Ужас

    10 2 Отговор
    Рекламата е наистина тъпа и не подходяща
  • 57 mi ta ka

    12 2 Отговор
    Тази рекламата е добре обмислен маркетингов трик за лабилните индивиди, които гледат идиотска, кретенска, облъчващи ума и лумпенизираща българска телевизия.
  • 58 Алфа Ромео

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян":

    И аз спрях да влизам там защото се чувствам като мишка в лабиринт, ако искам не мога да изляза по-бързо принуждават ме да обиколя всичко което е адски тъпо, не мисля че е от полза за тях това.
  • 59 Митко

    12 2 Отговор
    Тая реклама е толкова дълга, че се налага да пускат реклами докато върви.
  • 60 само да кажа

    7 0 Отговор
    моя кабелен оператор ми е пуснал функцията превъртане-голям кеф!Пуснат реклама-вземам дистанционното и нататък.Даже не знам за тази реклама,докато не я видях сега.Ами кофти си е...ама коя реклама е хубава?То по тази телевизия едно и също дават от две години-научих филмите наизуст,предаванията също....а вземат пари за нови филми...
  • 61 Rosrus

    5 1 Отговор
    В такива случаи в белите държави правят Бойкот на фирмата и никой не купува от нея. Така вместо по коледа да направят щури печалби, играчктие ще си останат по скадовете и ще видите , каква друга песен ще се пее. И друго Гневните родители, трябва да са гневни първо на нашите управници, а не да си ги преизбират. Защото те ги изгониха и прокудиха да си търсят прехраната в чужбина.
  • 62 Rosrus

    2 0 Отговор
    В такива случаи в белите държави правят Бойкот на фирмата и никой не купува от нея. Така вместо по коледа да направят щури печалби, играчктие ще си останат по скадовете и ще видите , каква друга песен ще се пее. И друго Гневните родители, трябва да са гневни първо на нашите управници, а не да си ги преизбират. Защото те ги изгониха и прокудиха да си търсят прехраната в чужбина.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 От кочината

    2 0 Отговор
    От както сина на собственика на джъмбо се размаза с онова Порше и взе със себе си майка с дете и приятеля си, взеха да пускат такива гадни реклами.
  • 65 САП

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Това какво гледаш в момента просто няма значение.
    Системата работи с натрупвания на кликовете по рекламите. Най общо гледа на, какво си кликал в последно време. За кликове се броят и автоматичните стартирания на изскачащи страници.
    Една от причините хората да настояват да не се пази и обработва историята на влизанията в страниците от хората е нахалните реклами.
    Част от начините за борба с подобни неща са:
    Забрана на автоматичните изскачащи страници;
    Да не се разрешава на сайтовете да ви следят с цел даване на подходящи реклами(Youtube е на Гогъл и там следенето е тотално и нахално пита постоянно);
    Да се направи отделен акаунт за детето в с родителски защити(но и той нищо не гарантира)
    Отделен компютър за детето с защити(но за да са ефективни трябва всеки ден да проверявате за пробиви алгоритмите не са сигурни на 100%, а и постоянно се търсят начини за заобикалянето им).

    Коментиран от #80

  • 66 някой си някъде

    5 1 Отговор
    наистина е тъжно ,,,,,,,,преминал съм и през това далеч от семейството години наред ,рекламата ще я спрат но истината която представя моряка Христо няма да спре докато не се махне това управление което поттиска народа със непосилни данаци камери санкции и кво ли не
  • 67 някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Греко":

    точно до там опира незнам каде може да се прочете и дали има статистика някъде написана колко Германци са по света пръснати и колко Българи и Румънци всичко идва от тез управляващи които тарикатски пращат хората извън България и господин Борисов се бори за падането на визите за САЩ което няма да стане наместо да остави хората спокойни той и управлението мму ги тормози но това е друга дъъъъъъълга тема
  • 68 Тодор

    4 0 Отговор
    Малкият ми син, веднага сменя канала, като я пуснат. Веднага!
  • 69 Марко

    5 1 Отговор
    Да ти умре магарето с тая реклама
  • 70 ГМО продукт

    7 0 Отговор
    Като гледаш БТВ и НОВА,ще е така.....Само реклами.....
  • 71 Lilia

    7 1 Отговор
    Отвратителна е тази реклама, показва че бащата е принуден да работи като бял раб за нищожна заплата, толкова малка, че не може да купи дори играчки на детето си, въпреки че обикаля света, не вижда чуждестранните градове и трябва да му помагат да излъже дететто си гледайки опаковката на чужда играчка на по-платен моряк.
  • 72 Сребролюб Мангизлиев

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "James":

    Не гледаш телевизия, па се ровиш из новинарските сайтове, още по лошо....
  • 73 Евстати

    5 0 Отговор
    толкова дразнеща реклама, че ми е писнала....дано да е спрат и тез магазини Джъмбо да изчезнат, само боклуци се продават
  • 74 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Моряшката жена е особена жена. Нейната психика е нещо средно между тая на самотната жена и изоставената жена. Никак не им е лесно в живота. Може и да са осигурени финансово от "робите в океана", но всичко ляга на нейните крехки плещи: къща, апартамент, деца, работа, служебна квалификация и т.н. Дори кварталните интриги често им идват в по-вече.Много по-уязвими са от обикновената съпруга, която има до себе си другар в живота. В тая връзка , децата им, растейки де факто почти без баща, израстват по-решителни и самостоятелни, често пъти и по-агресивни. Майката не е слънце "да огрее " всички и всекиго. Трябва да се опитаме да разберем недоволството на тия жени. Но и аз мисля така: като не ти харесва едно предаване , една телевизия -- натискаш копчето и на друга- сега телевизии бол!. Аз въобще като не гледам нито една - имам време за " български език и литература", за разходки в гората, за градинката, гаража и за стотици други полезни и забравени неща.Телевизията е за това- да деформира човешките възприятия по свой тертип !!
  • 75 Правилно

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сребролюб Мангизлиев":

    И аз ще съм за празниците в камиона по Европа , но като си дойда след това ще заведа някъде семейството ми за една седмица на почивка. И това ще го направя само с премията която ми дават за това че бачкам на празниците. И пак ще си изкараме добре и децата ще се радват. По добре така отколкото да съм у дома при тях но да се чудим с жена ми Как да им купим подарък. Тоя филм съм го гледал. Да ходя на работа при някой български чорбаджия който кара кола за 200 бона а на мен да ми дава 800лв заплата и 40лв за коледа. Айде мерси вече няма нужда

    Коментиран от #84

  • 76 Сухопътен

    2 2 Отговор
    Айде, айде! Сякаш не ги знаем жените на моряците как се плющят когато мъжете им ги няма!

    Коментиран от #79, #81

  • 77 Dimirest

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Джак Спароу":

    В живота си на кораб качвал ли си че си се кръстил на пират?Рейсове от Сингапур до Панама дал Господ. Корабът в рекламата е контейнеровоз а не гемия! За мене е обидно как морякът в 21 век говори по микрофона. А самата реклама обида за моряшките семейства!
  • 78 Чичо Тони

    3 0 Отговор
    Защо изобщо гледате тая скапана телевизия??? Освен неверни неща и глупости. Какво интересно дават по нея та я гледате???
  • 79 Е ти какво

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Сухопътен":

    Искаш , ще се плющят ами какво да правят. Ти ако беше млада жена щеше ли да издържиш примерно 9 месеца без секс докато мъжа ти е на рейс. Ами татковците моряци като плющят за по 5-10 долара филипинките какво да кажем
  • 80 Иван Донев

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "САП":

    Системата работи на база търсене от съответния IP адрес. Ако от дадения IP адрес е имало търсене на каквото и да било, то точно това ще излезе след това, защото цялата система на Интернет е създадена да следи всички IP адреси и да записва за всеки един, къде и как влиза и след това да праща и такива реклами и линкове. Може ти самия да не си влизал, но жена ти, децата ти или някой роднина да е влязъл и да е търсил секс играчки, порно сайтове или каквото и да било и след това друг да седне и да му излязат рекламите, защото ползва същия IP адрес. Правенето на други акаунти, нови компютри, родителски защити и какво ли не, няма да работи ако всичко е на един IP адрес. Така че помислете и поговорете вкъщи кой къде е влизал и какво е търсил, за да разберете кой е причината.

    Коментиран от #91

  • 81 Бате Дани

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Сухопътен":

    Знаем ги много добре. На шофьори, на моряци, на всички, които ги няма вкъщи и пътуват или просто не обръщат внимание на жените си.
  • 82 Иван Донев

    4 0 Отговор
    Като цяло рекламата на Джъмбо е много тъжна и не мисля, че е много подходяща. Но пък това пренасищане на децата с подаръци по празниците е много пошло и глупаво. Така не се възпитават деца. От всякъде и за всичко само подаръци. Родителите само за това ли ще работят? Това не е възпитателно! Но пък и хората като цяло нямат право да се сърдя за рекламата. Искаха демокрация и свобода на словото. Сега не им изнася. Така е за жалост. Трябва да има и цензура от СЕМ, но за жалост това е доста нефункционален регулаторен орган, който само струва пари на данъкоплатците.
  • 83 Долу Джъмбо..

    6 0 Отговор
    И аз се подписах в петицията да спре тая проста депресираща реклама..
  • 84 Иван Донев

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Правилно":

    Правилно.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 tttt

    0 0 Отговор
    Рекламите на Джъмбо с всяка година стават все по-безинтересни, но с тази уцелиха в десетката- няма лиша реклама!
    Не разбирам защо се възмущавате от истината? Да тя боли, и с времето още повече ще боли , защото явно децата живеещи по този начин без двама родители не е изключение, а правило. Децата ни ще стават все по-отчуждени, все по комплексирани и все по жестоки едно към друго. И там е ролята на родителя оставен да гледа отрочето да го възпитава, а не да разчита на телевизора или ю тубе, колко майки дават на детето да гледа телефона само и само "да не и досажда
    Майките да вземат да протестират за ниските заплати на (работещите бедни) бащите , а не да се възмущават на реклама по-телевизията.
    "
    В тази връзка като приемем "Истанбулската конвенция" тогава в семейството ще има двама бащи вероятно взаимно заменяеми се- тогава всичко ще се нареди и няма да ви/ни прави впечатление.
    П.С. за трите месеца отсъствие на бащите "добре заплатени" (заплатата около 30хил. лв) няма начин да няма последствия за семейството.
  • 87 123

    1 1 Отговор
    Майките явно са се превърнали в зомбита от телевизията щом и влияе реклама. Телевизията е за идиотти.
  • 88 in4o 4una ot sedemte planini

    0 0 Отговор
    Fakti bg:,,...ve4e te4e razgore6tena diskusia , pusnata e y petitcia za spiraneto na reklamata".Mnogo mayki-besni, za6toto razplakvala mal4uganite. Ima re6enie: Ako si sednal da gleda6 tv -distansionnoto e do teb...E-ako si v kuhniata prez tova vreme, turi im edna mayna y tolkoz.Te, reklamite niama da sprat. Zakonen biznes, koyto osiguriava vazmojnostta na nay-gledanite televizii da manipulirat ob6testvenoto mnenie.Ta...na vaprosa:DOKOGA?.Mnogo bih iskal da dojiveia da vidia slednoto zaglavie:,,V internet y mediite te4e razgore6tena diskusia,pusnata e petitcia za svalianeto na pravitelstvoto" ADMIRATCII ZA KOMENTARITE-SMISLENI Y BEZ TCINIZMI
  • 89 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян":

    Много смотан магазин,вчера съм псувал като хамалин не мога да намеря изхода ,и тъпите им играчки на страшни цени.ДАНО ДА ФАЛИРАТ.
  • 90 BazarBG

    2 0 Отговор
    Сега се сетих ще съдя базар бг, за това че приравняват мъж на вещ и го обявяват за продажба
  • 91 САП

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Иван Донев":

    Повечето наистина се следи IP адреса на потребителя и почти нищо не помага.
    Помага единствено отваряне на много други еднотипни страници (примерно над 100) с цел изменение на статистическите натрупвания в данните за IP адреса. Играчка е но става.
    Писах конкретно Youtube там създаването на акаунт и определени настройки помагат да се поограничат нещата, но не 100%. Може би защото заедно с търсачката е собственост на гугъл.
    Пишеш най-общо за "хигена"(кое как и къде да се отваря) при работа в Интернет, възрастните може да се научат, но иди го обясни на дете под 10 години. Това иска твърде много осъзнатост от тях, която те не притежават. Иначе подобно поведение наистина помага.
    А и не казвай да не им се дава достъп до Интернет на толкова малки деца, на днешно време на практика е невъзможно.
  • 92 111

    1 3 Отговор
    Много комплексирани хора бе!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Аз съм си аз

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Аз ми се е случвало 🤣 Научи се на български и след това се изказвай. 😂
  • 95 Аз съм си аз

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ало, възпитателката! “Аз ми се е случвало..” Възпитай себе си първо и после се излагай. 🤣 Възпитателите такъв български ли говорят? 😂