Last news in Fakti

23 Декември, 2019 15:09 30 554 25

Участници от "Фермата" направиха нещо изумително

  • фермата-
  • пари-
  • печалба-
  • обединиха се-
  • участници-
  • дарени

Веселка се отказа от парите за детската стая на децата си

Седмица след големия финал на „Фермата: Нов свят“ участниците в сезон 5 посетиха два дома за деца в неравностойно положение, на които дариха сумата от 5 500 лв., събрана през 13-ата седмица от техния престой в шоуто.

Със средствата, които разделиха на две, фермерите закупиха необходимите за Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), гр. Самоков и ЦНСТ, с. Дрен играчки, продукти и материали, които да зарадват децата и да им подарят една уютна и спокойна Коледа.

Предпоследната седмица фермата бе отворена за посещение от известни личности. Освен че внесоха разнообразие в живота на участниците и споделиха много емоции с тях, гостите се приобщиха към каузата на риалити звездите. В стопанството влязоха Асен Блатечки, Владимир Каролев, шампионката Таня Богомилова, ултрамаратонецът Краси Георгиев, Тити Папазов, Катерина Евро, Диана Любенова, Сашо Кадиев и Деси Стоянова, Део и Марина Кискинова, Башар Рахал, Венета Райкова и потомката на Васил Левски - Христина Богданова.

Всички те си купиха от фермерските продукти, произведени от участниците, и дариха средства за избраната от тях кауза. Част от събраните пари участниците взеха решение да отидат за деца, лишени от родителска грижа, а с останалите - да бъде подпомогната Веселка, за да се направи детска стая за трите ѝ деца. След спечелването на голямата награда от 100 000 лв., победителката Веселка се отказа от сумата, която трябваше да бъде отделена за нейните деца в полза на децата, лишени от родителска грижа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това е

    9 22 Отговор
    евтин ПиАр.

    Коментиран от #13

  • 4 Киро

    31 123 Отговор
    Тая циганка не трябваше да спечели.Защо винаги човека, който се изкарва жертва печели?Кой я е карал да ражда три деца?Сама си е виновна за положението в което се намира.

    Коментиран от #7, #8, #25

  • 5 ПЕТКО

    92 3 Отговор
    Направили са добро по празниците за децата. Дано има повече такиви инициативи за всички домове!
  • 6 Ясната

    98 11 Отговор
    Към коментар 4
    Хич не и личи да е циганка, а и тя си спечели всички битки и се отказа от помощта , която фермерите искаха да и дарят за децата в полза на дома за изоставени деца.
  • 7 Пожелавам ти

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    3 деца.
  • 8 хус

    44 4 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    И кое му е лошото да имаш 3 деца?

    Коментиран от #9

  • 9 Киро

    16 67 Отговор

    До коментар #8 от "хус":

    Глупаво е да родиш 3 деца, при положение че знаеш, че не можеш да ги възпиташ и да се грижиш за тях добре.Факт е, че глупавите и неграмотните хора се размножават с бясна скорост.Ясно е, че от див деца няма да станат хора, заради такива родители като този пияница и тази проста селянянка, която няма на какво да научи децата си.

    Коментиран от #14

  • 10 Ехо

    49 8 Отговор
    Абе Киро ти като имаш голяма и злобна уста,защо неспечели ти фермата а.
  • 11 Ха-ха

    14 19 Отговор
    То оставаше и тях да прибере освен всичко. Браво, мноооого голяма жертва е направила. Защо не дари от парите, които спечели?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Eistee

    33 3 Отговор

    До коментар #3 от "Това е":

    Ами не е. Ако беше евтин и ти щеше да можеш да го направиш. Като за скъсаняци. От тези дето седят пред компютъра, папкат, бършат мазни пръстчета в панталоните и се правят на велики в Интернет, защото в реалния живот не всеки път им стигат паричките за цигари и никога за градски транспорт. Когато ти можеш да отделиш от твоите средства 5500 лв. за да ги дариш за благотворителност, тогава бих приел някой малоумник из Интернет да пише в новината за благородната ти постъпка, че това, което си направил от все сърце е "евтин PR". Дотогава май е по-добре само да четеш и по-малко да пишеш.
  • 14 Eistee

    42 9 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Кирчо, в коментара ти срещнах следните думи: "глупаво", "глупавите", "неграмотните", "пияница", "проста селянка". Ти познаваш ли тази жена и проследил ли си й живота, че можеш да даваш такива категорични оценки? Поне гледа ли "Фермата"? Защото аз хвърлих око на няколко предавания и доколкото успях да преценя, въпросната дама не е нито глупава, нито проста, да не говорим пък за неграмотна. Я, напиши тук как стигна до тези зашеметяващи изводи, които сподели по-горе, моля те! Защото ако не напишеш аргументирано и обосновано мнение, за мен ще е ясно, че глупавият и неграмотен, прост селяк си ти.

    Коментиран от #15

  • 15 Киро

    15 24 Отговор

    До коментар #14 от "Eistee":

    Гледал съм предаването 3-4 пъти.По нейното елементарно просташко държание мога да определя, че е "проста селянка".По глупавото мислене и речника от 20 думи, които не произнася както трябва мога да определя, ще "глупава".По това че не познава най-великите българи мога да определя, че е "неграмотна".По това, че прави деца без да помисли, че тези деца ще живеят в мизерия мога да определя това действие като "глупаво", и по това, че мъжът и изглежда като пияница и има два зъба и по погледа на пияница мога да определя, че е "пияница".

    Коментиран от #18

  • 16 Крали Марко

    37 3 Отговор
    Да, кирчооо,..ама НЕ ! Победителката не е висока 180 см, не е с мерки и теглилки 120/60/90, няма силиконови подплънки, ботокс, полиуретанова пяна, акрил пълнители и т.н. "Ентелигентни" екстри . Не говори "модерно"- с чуждици, паразитизми и превземки а просто на диалект НЕ Е евролибеековеганлесбоджендъропротестър...и край - за теб БЪЛГАРСКАТА ОБИКНОВЕНА МАЙКА е проста и скучна.Силно те тресе комплексарщината ганьовска!!!.А за непознаването и на прочутите българии - и какво от това? Със сигурност знам повече от теб за някой неща, ти за други и съм "прост гражданин ли" ?НАЙ-ВАЖНО е че спечели нормален (обикновен)човек с нормална ориентация ! Не ти е криФ света и ти на себе си ! Поздрави от мен- простят тираджия гражданин-шоп !
    ..
  • 17 Крали Марко

    2 2 Отговор
    ....а ти на себе си....
  • 18 Eistee

    24 3 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Не съм съгласен. Аз съм гледал горе-долу толкова предавания като теб. НИТО ВЕДНЪЖ не съм я чул да се държи елементарно и просташки. Да, простовато може би, но простовато се родее по-скоро със семпло, ефективно и изчистено, т.е. тя се държи положително. Ако не разбираш, ще ти дам един контра пример: виж коментар #9, ето това е класическо "елементарно просташко държане". Елементарно е, защото много лесно могат да те уловят, че си необективен, а просташко е, защото под прикритието на фалшивата си представа за анонимност в Интернет ставаш груб, прибързано даваш окончателни оценки на база на повърхностни наблюдения и на база на скромните си възможности да си вадиш логични изводи от информация, достигнала до теб по умо-зрителен път, без доказателства, без представителност на количеството и качеството на наблюденията си. Да го кажем така - ти базираш цялата си теза на собствената си неспособност да наблюдаваш, осъзнаваш и оценяваш събития и хора. Това е порочна система, която дава некачествени резултати (виж коментар #9 и #15). За квалификацията "проста селянка" нямам кой знае какво да ти споделя, освен, че това не ми се струва обидно. В контекста на останалата ти агресия сигурно си мислиш, че си хвърлил кал по дамата, но всъщност по-скоро си я поласкал. Да, има хора, които са просто това, което са - един прост Нобелов лауреат, един прост олимпийски шампион, един прост учител, един прост поет, един прост донор на кръв. Всичките са прости. Няма нищо сложно в това
  • 19 Eistee

    24 2 Отговор
    ... Няма нищо сложно в това да си добър и дори изключителен в нещо. Сложното е да не те бива в нищо и да лаеш като бясно куче по форумите, за да компенсираш неудовлетвореността от собствената си незначителност. Сложното е да се опитваш да живееш, изгарян от омраза към спечелилите, към по-добрите, към сполучилите, към по-имотните, вместо да се напрегнеш и да станеш като тях. Твърдиш, че имала глупаво мислене. Сега. Хайде заедно да направим една калкулация: тя, с глупавото си мислене спечели "Фермата", а ти все още не си спечелил нищо. Та, кой казваш е по-глупав? Твърдиш, че е неграмотна. Грамотността е относително понятие. Отмина времето на ренесансовите личности, когато човешкото познание е било толкова ограничено, че се е побирало в един, макар и велик, човешки мозък. От поне 70 години е настъпило времето на тясната специализация, което има като страничен ефект профанизирането на личността в области, различни от основното поле на изява. Стивът Хокинг знаеше ли много за Великите българи? А, Айнщайн? Дори Леонардо не е знаел кой знае колко за тях. Неграмотни ли са били според теб? Твърдиш, че дамата имала речник от 20 думи, които не дори не можела да произнесе правилно. Хващаме се, гледаме произволен епизод на "Фермата" и броим. Със сигурност ще изброим много над двадесет и тук идва въпросът: ти нас за балъци ли ни вземаш или себе си за свръх-тарикат, че чак толкова безотговорно лъжеш? Каква всъщност ти е изгодата от това изкривено и тенденциозно представян
  • 20 Eistee

    12 1 Отговор
    ... Със сигурност ще изброим много над двадесет и тук идва въпросът: ти нас за балъци ли ни вземаш или себе си за свръх-тарикат, че чак толкова безотговорно лъжеш? Каква всъщност ти е изгодата от това изкривено и тенденциозно представяне на нещата? Това не може да е само уязвеното бай-ганьовско Его тип "аз съм много повече от тази, а дадоха главната награда на нея". Тук има нещо по-дълбоко. Пари? Отхвърлен любовник? Психично разстройство?
  • 21 гост

    9 2 Отговор
    Докога бТВ ще ни натрапват дъртата чанта и ненормалният и син То не беше корега,то не беше готвене,то не беше шоу програми,журита и прочие.
  • 22 фермер

    5 7 Отговор
    В новият сезон на фермата 6 ще има секс с животни.С дейното участие на иван и андрей.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Евлоги

    10 3 Отговор
    Към Киро. Ти си един хейтър който нищо не е постигнал и смята че другите немогат надали ти имаш изобщо деца. Но като те гледам много добре ще ги възпита ако имаш
  • 25 ддд

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Всеки е свободен да дарява колкото си иска. Много добре са постъпили. Това е човешкото. Отделен е въпросът как хората изпаднали в нужда са стигнали дотам, дали от нещастие или от простотия. Тази Веселка се видя, че е в това положение от простотия, селско момиче, знимава се с пияници и колкото и да е хубаво да имаш 3 деца и то хубавки и здрави като нейните, то имайки малко акъл да не си ляга с боклуци вероятно нямаше стигне дотам. Имам познати на село, които имат пари, повече от тези в града например, но ги изпиват и пропиляват по коли, телефони, черпене из кръчмите и други глупости, така са постоянно в заеми, постоянно реват, че не им стигат парите, а на село се живее много по-евтино спрямо голям град например. Ето, има магазинерки на село със заплата 700лв, защото просто няма хора, които да работят в магазина, а в близкия град плащат по 400лв за същата работа.