Last news in Fakti

30 Декември, 2019 18:01 18 787 49

Хитлер унищожил цяло село, за да скрие своя срамна тайна

  • дьолерсхайм-
  • хитлер-
  • австрия-
  • тайна-
  • адолф хитлер-
  • разрушил

Над 2000 местни жители били изселени насила, а къщите им били разрушени от бомбардировачи

Хитлер унищожил цяло село, за да скрие своя срамна тайна - 1
Снимки: shutterstock

На около стотина километра северозападно от Виена се намира малко селце, наречено Дьолерсхайм. Преди 80 години това австрийско село е било заличено от картата от един германски диктатор с пословични малки мустчки, в опит да потуши слуховете за произхода на семейството си.

Точно в Дьолерсхайм през 1873 година жена на име Мария Шиклгрубер ражда извънбрачно дете. Това дете е Алоис Шиклгрубер – бащата на Адолф Хитлер.

Самоличността на мъжа, който направил бебе на 42-годишната неомъжена слугиня, не била посочена в кръщелното свидетелство, издадено от местната църква.

По-късно, когато Алоис бил на 5, майка му се омъжила за Йохан Георг Хайдлер и Алоис взел неговото фамилно име. По незнайни причини в австрийските регистри Алоис е записан с фамилията Хитлер.

От момента, в който Хитлер излиза на световната политическа сцена, историците се опитват да разкрият мистерията около произхода му. Това е важен въпрос, тъй като самият Хитлер твърдял, че е от чист арийски произход.

Сред няколкото мъже, които са сочени за биологични бащи на Алоис, историкът Вернер Масер изтъква Йохан Непомък Хайдлер – брат на Йохан Георг Хайдлер, който е отгледал Хитлер и му завещал немалка част от спестяванията си.

Според Масер, Непомък бил женен фермер, който имал извънбрачна афера, а след това уредил неженения си брат Георг да се ожени за Мария. Така Непомък щял да участва в отглеждането на сина си Алоис без да разстройва съпругата си.

Друга недоказана теория твърди, че бащата на Алоис е евреин на име Леополд Франкенбергер. Неговото семейство наело Мария като готвачка в дома им в Грац.

Тази теория се отхвърля от историците, защото по времето, когато Мария забременяла, в Грац нямало евреи.

Точно тези слухове, обаче, хвърляли Хитлер в истерична ярост.

„Хората трябва да знаят кой съм. Трябва да знаят откъде идвам“, казвал той.

През 1931 година Хитлер наредил на СС да проучат слуховете, свързани с предците му, и не намерил никакви доказателства, че сред тях има евреи. След това поръчал на специалист по изготвянето на родословни дървета да изготви голяма илюстрована схема, показваща произхода му, която той публикувал в книгата „Родословието на фюрера“ (“Die Ahnentafel des Fuehrers”) през 1937 година.

Хитлер унищожил цяло село, за да скрие своя срамна тайна

В нея пише, че Хитлер има безупречно арийско потекло.

Това не му било достатъчно, обаче, и той решил – поне така се твърди, да унищожи цялото село Дьолерсхайм, където невярващите продължавали да ходят и да ровят.

Скоро след нахлуването в Австрия Фюрерът наредил Дьолерсхайм, заедно с още няколко съседни села, да бъдат евакуирани, за да може там да бъде разположен голям военен тренировъчен лагер. Над 2000 местни жители били насила изселени, а къщите им били бомбардирани по време на учения.

След края на Втората световна война тренировъчният лагер бил превзет от Червената армия и остава затворена зона и до ден-днешен. В наши дни той е под управлението на австрийските въоръжени сили.

От 1981 година главният площад, руините на енорийската църква „Свети Петър и Павел“ и заобикалящите я гробища са отворени за посетители.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срамна тайна

    109 15 Отговор
    А Перник, какво са направили, че ги унищожават ?

    Коментиран от #2, #5, #6, #17, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ушев долен бандит на пастет

    80 7 Отговор
    Само гледайте каква пропаганда се точи срещу Хитлер. От най-големите расисти и диктатори на съвремието, в което живеем!
  • 4 срамна тайна

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    "мислиш" ли главанак ??
  • 5 нервен ( разбивача на тролове )

    34 29 Отговор

    До коментар #1 от "срамна тайна":

    Какво са направили ли ? Отговори ли си задаваш или? И от кога тия селяци се интересуват има ли няма ли вода ?? Нито се къпят нито си разреждат ракията с нея !! Бас държа че повечето даже не са разбрали че са на режим

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 град Козлодуй

    11 56 Отговор
    ХИТЛЕР Е БИЛ ЛУД ШИЗОФРЕНИК ИВ УЙКИ ПЕДИЯТА ГО ПИШЕ

    Коментиран от #24

  • 8 Еразъм

    23 9 Отговор
    Непомук е широко разпространена ЧЕШКА фамилия, а тогава Чехия не е била самостоятелна държава, а е била в състава на Австро-Унгарската империя. Излиза, че Хитлер е имал доста славянска кръв.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Козар от Перник

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "Скоро и други градове😂😂😂":

    Ще си докараме вода от Алпите. Много ще има да копате това селяните. Ще върнем трудовата повинност.
  • 11 Въшо

    54 1 Отговор
    Само не разбрах какво е унищожил. Човекът е одържавил земя и е направил военен полигон, който се ползва и днес. Трябва ли да обвиняваме някой, че крие тайна, като прави язовир и водата залива селото. Половината Лозенец в София е заселен с хора от Пасарел, който остава в чашата на язовира. Тия каква тайна крият ? Цялата статия е чиста манипулация.

    Коментиран от #15

  • 12 Eleonora

    32 0 Отговор
    Hiedler се изговаря на немски Хийдлер, а не Хайдлер. Huettler(Hüttler) се изговаря Хютлер. И двете имена са по произношение близки до Хитлер, най- вероятно някой чиновник е объркал буквите...,което се е случвало често в миналото. Под въпрос е дали поради посочената в статията причина е унищожил селцето, тъй като точно там е направено още по времето на Хитлер най-голeмия военен полигон(тогава с името Дьолерсхайм, сега Алентщайг) и милитерна зона, която все още е действаща и се използва за военни учения.

    Коментиран от #13, #41

  • 13 Eleonora

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Eleonora":

    P.S: Непомук, а не Непомък😂....
  • 14 Оцелял от грабежа СДС-арски българин

    11 6 Отговор
    А какво ли ще се пише тук, кога пукяса Сашо(Нереза)или пък ДрагалЪФския гърбат Ай дук?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А стига де!

    46 3 Отговор
    Чел съм всякакви простотии за Хитлер-бил полуевреин,бил с три тестиса,бил с един тестис,бил гей!Гузните за унищожението на бялата раса в Европа се чудят какво да измислят.

    Коментиран от #22

  • 17 Николай

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "срамна тайна":

    През баира пеш се стига за 4-5 часа и като малък Тиквата е ходил до там за да краде и да се специализира за да стане неуловимия крадец на гуми и акомулатори на запад.Неой му е подсказал за Хитлер какво е направил и лу е подшушна че по хуманно е да ги умори без вода.
  • 18 Янко

    16 4 Отговор
    Хитлер е бил пич.ГРЕТА обаче е ненормална.трябваше да се е родила тогава и сега щеше да има тор на нейно име.ТУНБЕРГ смърди на кон и за нищо не става
  • 19 Красив Сиганин

    8 30 Отговор
    Добре ке им пуснаха арабски момци на немците да им пооправят държавицата като им на*бат жените (а и мъжете им, нежните германчета) и създадат ново по - добро, по - мургаво и по - умно поколение. С кеф гледам тоталното унищожение на арийските отпадъци,

    Коментиран от #25, #30

  • 20 Красив Българин

    26 3 Отговор
    За теб незнам ама аз ако знаеш с какъв кеф гледам какво им се случва та чак се разтапям. Когато дойдох преди 16 години на работа имахме една готина германка омъжена обаче разбрах че била палавница. В офиса ни работеха двама холандци и белгиец. И те не я пропуснаха. Дойде време и аз да си поискам обаче не ми даде коврата защото съм бил българин. Заяви ми го точно така. Сега гледам че дъщеря и вече над 22-23 годишна се мъкне из Касел доста месеци с един черен и с надут корем. Не работя вече там но все някой ден ще я видя и ще и честитя зетя. Той оня горе си знае работата

    Коментиран от #26

  • 21 Tи го навра

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Ти пикам в устата мангалец изпръъцан !
  • 22 Boxer 3.0

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "А стига де!":

    Има още една версия : Истнският баща му бил филипински доктор от град Себу. Бил на обучение във Виена, имал връзка с майката на Хитлер. За да избегне срамът, официалният баща го признава за свой син, но не поддържа отношения с него. След Австрия докторът, заминал за Япония и имал връзка с жена, от която се родил Ямамото (генерал в последствие).
    Според някои филипинци, това е причината Германия и Япония да са съюзници през ВСВ и да заравят тонове злато на филипинските острови... И доста си вярват на тая история, при това. Едва ли, не се гордеят, че Хитлер е наполовина филипинец.
    За мен е твърде украсена, клоняща към небивалица, но е факт, че такава версия за произхода на Хитлер съществува с милиони привърженици на филипините.
  • 23 гост

    21 0 Отговор
    Няма значение какъв е бил по произход , а защо не си довърши започнатото ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай уй

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Красив Сиганин":

    ЛАПАЙ!!!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Красив Сиганин

    2 13 Отговор

    До коментар #25 от "Бай уй":

    Обиди ли се? Ти един от онези 100 процентови славянски арийци с баби натискани от турчолята, дето Хитлер ги е наричал белите сигани ли си? Извинявай, че те засегнах, но нямаш нищо, което да лапам.

    Коментиран от #31, #37

  • 29 Все ми е едно

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "срамна тайна":

    Но червеното не е на мода.
  • 30 112

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Красив Сиганин":

    за теб ли казаха че си избягал от нарко комуната , с подвизаващо се име красивия циганин , да не би да ти е домъчняло за дрогата , та си избягал, еи сега идваме да те прибираме на сигорно място , щото на31-ви вечерта да не направиш някоя голяма бела в махлата .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 1234566

    11 0 Отговор
    Не знам как щеше да бъде, ако беше победил Хитлер. Знам обаче,че Меркел щеше да бъде в някой лагер, заедно с всички евродепутати. А американците нямаше да се правят на интересни, а щяха да снабдяват новите земи с месо и жито.Абе всеки си го представя като по-добре от сегашното положение.
  • 33 Красив Сиганин

    0 7 Отговор
    Абе, доста ви депресирах като гледам всичките тук оповръщани живеещи на майките в мазетата си германофили. Ревете тихо, хаха.

    Коментиран от #38

  • 34 Аве Адолф Хайлллл

    13 1 Отговор
    Ха , ха толкова ги е срах от фюрера , че и след смъртта му се чудят как да хвърлят кал по него . А , че именно Адолф Хитлер е първия радетел на обединена Европа на " нациите " , както самия той казва , за това всички евротолерасти и болномозъчни ушанки си мълчат ...... , но затова пък толкова ги е страх от един мъртвец , че забраниха и да се поздравяват хората с гордо вдигната ръка . И защо , ако Хитлер е бил толкова лошичък ,след повече от 70 години от смъртта му , интереса към него и Третия Райх расте със всяка една изминала година , и защо последователите и почитателите му стават все повече ??? Ето над това трябва да се замислят евротолерастите , които скроиха и фалшифицираха историята за Третия Райх и ВСВ. Хайллл....

    Коментиран от #35, #39

  • 35 Щот

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Аве Адолф Хайлллл":

    идиотите стават все повече
  • 36 Назист

    1 1 Отговор
    Гагаузин от Албания е Хюстлер!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай уй

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Красив Сиганин":

    Пак ти казвам,ЛАПАЙ!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Красив Сиганин

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Бай уй":

    То ти, който имаш нужда, не можеш да се направиш красив, другите си тръгнал да правиш. Руснак си бил. Хахаха. От кое гето?
    А аз пак ти казвам, че няма кво да ти лапам. Нямаш нищо в евтините си протрити гащи.

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Анти турчин

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Зайко Байко многознайко":

    Точно казано.
  • 43 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Зайко Байко многознайко":

    Ganz genau,so ist das👍!
  • 44 1873 година

    1 0 Отговор
    Става дума не за 1873 година, а за 1837 година
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Шаран БГ

    1 3 Отговор
    На № 34 " Аве Адолф........" Така е устроен човекът !!Той помни, възхвалява, славослови и величае, най-големите убийци на този свят. Бил той Чингис хан, Ал.Македонски, Римските императори, турските султани, английските и испанските завоеватели на света и убийци или в по-ново време Наполеон, Сталин, Хитлер, Труман или Чърчил. И всичките са били съпътствани от някаква религия, някакво вярване, някаква имагинерна философия, която да ги величае и утвърждава. Бидейки "богоизбрани", всички те са хора с големи амбиции, огромна алчност и жестокост към себеподобните си и притежавайки власт и пари, всеки извършва нещо за т.н. "прогрес" на човечеството. Ако не лично - създават условия за това. Преди всичко се набляга върху средствата за унищожението, убиването на човека и от там и развитие на съпътстващите го знания,техника, наука. Иначе нямаше като как да стигнем до атомното оръжие. Като всеки супер-убиец и Адолф е имал някакви виждания за този свят, проповядвал е някакви идеи. Но нищо не е било в полза на човека като цяло. На отделни групи от хора, на отделни индивиди - да ! И какъв "обединител на Европа " може да бъде един завоевател и изверг, унищожавал човеци като ненужни плевели !?
  • 47 КУРнинов

    3 1 Отговор
    Слава на ФЮРЕРА! Гешката му бе че отвори западен фронт иначе сега в Москва щеше да се говори немски а Путин щеше да е пенсиониран дървосекач в Коми наливащ се с водка денонощно!

    Коментиран от #48

  • 48 ПараЛелеПипе

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "КУРнинов":

    Негова грешка ли е била или на хората, които са били около него? Защото задръстеният ти фюрер е бил тъп, та е дрънкал и дължи всичко, което е постигнал на интелектуалците, които са го съветвали. Грешката им е била, че са започнали война с Русия, а всеки, чел поне малко история, знае какво се случва като започнеш война с Русия.

    Коментиран от #49

  • 49 пипо

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "ПараЛелеПипе":

    Защо и боко не си назначи ,, интелектуалци'' да го съветват.И за това акъл трябва само с ядене не става.