Last news in Fakti

12 Януари, 2020 19:06 11 716 26

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

  • храна-
  • ресторант-
  • сервитьори-
  • работници-
  • поръчка

Опитни ресторантьори споделят какво се случва в кухнята зад затворени врати

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога - 1
Снимки: Shutterstock

По-долните редове ще ви накарат сериозно да преосмислите следващото си посещение в ресторант. На платформата на Reddit служителите на американски ресторанти споделиха какво никога няма да пият и да ядат самите те. Те обсъждат нещата, които най-често си поръчват клиентите.

Супа. Тя никога не се охлажда през нощта, а стои в голям контейнер и затова стои леко топла с часове.

Декорации в коктейлни напитки. Лимоните, лайма и портокалите никога не се измиват и буквално в 95% от случаите сервитьорите и барманите ги докосват с ръце без ръкавици. Това е доста притеснително.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

Почти нищо, което не е ниша за този ресторант. В рибен ресторант ли сте? Пицата вероятно ще бъде боклук. Посетихте пицария? Хумусът няма да е същият и т.н.

Трюфелно масло. В него няма никакви трюфели. Миризмата на трюфел в него е синтетична и се прави на базата на петролни продукти. Тези, които го ядат, сервитьорите смятат за нещастници.

Всеки сос от сирене (дип), колкото и готино да звучи, всъщност се състои от 95% масло и извара. Това е половината от дневния прием на калории в малка купа.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

Ако е ресторант с национална кухня: всичко, което не съответства на специализацията. Например, по-голямата част от менюто на децата (пилешки крилца, чийзбургер). Всичко това е просто замразено и купено от супермаркета за всеки случай.

Работя в два ресторанта, пише един от коментаторите и казва следното:

1. Всичко, което се приготвя преди да поръчате. Готовата храна по поръчка е глупост. Тя не е много - и въпреки че всичко с изтекъл срок трябва да бъде изхвърлено, никой не го прави. Просто се готви за обедно меню.

2. Почти всичко. Никой не мие чиниите правилно. Милион пъти върнах чашата обратно, защото върху нея имаше следа от червило. Салатите се правят с голи ръце от хора, които никога не мият ръцете си и се занимават с пари, мръсни съдове, фъстъчено масло - каквото и да е. Масите трябва да се избърсват с дезинфектант, но вместо това се минават с гореща мътна вода. Някои неща изобщо не се мият. Например, пасаторите просто се оставят под поток гореща вода. Никога не съм виждал готвачи да мият ръцете си. Дори водата се сервира топла и гадна - изглежда поносима, само защото в нея се слага лед.

Изводът от историята: яжте вкъщи, а не в ресторанти.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Който яде зло не мисли

    17 16 Отговор
    Ще си хапвам където поискам :)

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доброжелател.

    15 14 Отговор

    До коментар #2 от "Който яде зло не мисли":

    Ами яж ми фуя и хея тогаз както искаш го разбирай.
  • 5 Развъдници на вируси

    27 6 Отговор
    са нашите ресторанти.
  • 6 Бат Бойко

    30 7 Отговор
    Всички читави готвачи заминаха в чужбина. Затова всичките ни ресторанти са за Кошмари в кухнята.
  • 7 Мартин

    18 11 Отговор
    Поредният хленч на разглезените западняци и особено тия от САЩ.
    Направо се чудят за какво да хленчат и какви изфинени навици да си измислят.
    То не гледа, че го тъпчат с ГМО и са заприличали на шопари, тръгнало за немитите ръце на готвача да се разправя.
    Дебилоидна измет.
  • 8 ........

    11 1 Отговор
    То и тука така.Чиниите и чашите не се измиват добре старото месо го овъргалват в марината или билки и хайде на топла точка,специалитет или промоция.Щом почне да мирише месото го връщат в завода за месо и стама на луканка или филе или сарам.Пилушкото "българско"от Бразилия,затова купувам само от месарници или Джиев.И сами да ми мелят каймата
  • 9 филийка с мас

    18 5 Отговор
    Ако Боко кюфтето отиде и хапне сега в ресторант в Перник и оцелее, ще го признаяза корав ха ха
  • 10 Шеф Тюфлек Петров

    12 4 Отговор
    Никога не яжте в ресторанта "Едноръкият готвач" ! Сещате се, как пълни чушки и меси кюфтета :)))
  • 11 соросоидни кърлежи

    10 2 Отговор
    Не само ресторанти, и вериги с топла/развалена,с изтекъл всякакъв срок храна/ те са баш готвачи на буламачи...винаги съм се чудил на моите познати, как купуват тази рискова храна..но вече не правя забелжки...всеки си избрал пътя на истината...а откровено казано ..нали някой трябва да еде боклуци за да има икономика и развитие.
  • 12 пак ли

    8 3 Отговор
    Нося в офиса приготвена в къщи храна..Комшията все си хвали ,как било полезно да се яде супа и ме кани в заведението наблизо,да пробвам.Като знам какво слагат вътре,какви боклуци...
  • 13 Guru

    17 1 Отговор
    Работил съм в ресторант. Супите бяха замразени на порции във фризер, с изключение на супата от обедното меню, която се приготвяше сутрин. За липсата на хигиена при готвачите не съм съгласен. Кухнята се чистеше два пъти дневно до блясък и още няколко пъти междинно, но не основно. Всички готвачи стояха непрекъснато във кухнята до часовете за почивка или до края на работното време. Не докосваха нищо мръсно с ръце. Точно заради това непрекъснато миене, ръцете на готвачите обичайно са груби.
  • 14 Рошко

    6 1 Отговор
    Затова сигурно краварите са деформирани вече и фабрично
  • 15 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Ама вие какво искате след като в сферата на ресторантьорство то и хотелиерството работят хора хванати от пътя...за да им се плаща по малко , и за това качеството е е равно на количеството заплата от 560 лв..... Да не говорим че и чистачки те принудително работят в кухнята.... Никой не знае какво трябва да прави... По някога работят за трима.... Може ли един дето за първи път влиза в кухня да започне да транжира...... Та той не знае студена обработка, топлинна обработка.... Супите се застроява предварително и си стоят с дни.... Да не бяха си го Нели качествените работници.... Как един готвач в Германия е признат и получава това което тук ще го вземе за няколко месеца..... На всякъде миячка та е миячка и може да мие качествено.... А тук хем да мие хем да пере,,, и в кухнята да я манипулират.... И пр и пр

    Коментиран от #18

  • 16 vasik atanasova

    11 3 Отговор
    10 г бях главен готвач
    знам за какво става въпрос
    като се съберем с приятели и почна да им говоря
    ми казват стига стига че ни се отяде
    и на земята пада и пак се слага в чинии
    риба съм забравял с дни навън от фризера
    обилно с лимон на дървени въглища и съм им е давал
    а месото старото се изкисва в оцет
    и не се хвръля
    развалени яйца съм слагал в паста за панировка
    плесенясал хляб във тостера и айде огън
    а работих в най престижните ресторанти
    само с едно не съм съгласен че готвача не си мие ръцете
    АЗ ПОСТОЯНИ СИ МИЕХ РЪЦЕТЕ
    И НОКИТЕ МИ РАСТЯХА МНОГО БЪРЗО

    Коментиран от #17

  • 17 Бай Гуй

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "vasik atanasova":

    Чушките, чушките как пълнеше кажи.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 то нашите

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    министри Бойко ги хваща по пътищата,че готвачите няма да са от там!
  • 19 vasik atanasova

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Гуй":

    в рибен ресторант калмари пълнихме
    а и кюфтета на гърдите ги въртим
    и с косми ги сервираме
    ама ти не си ли близал слива че ще се възмущаваш
    майтапа на страна
    това което съм писал е истина

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 vasik atanasova

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Stefano":

    ха ха ха
    ха хаха

    така се прави бахур
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Йозеф

    0 6 Отговор
    В трюфелното масло има люспи от истински трюфел, лично съм напълнил няколко кутии в хладилника, с черен летен трюфел и със зимен трюфел. Това е най-удачния начин за запазване на вкуса на трюфелите, когато не се ядат пресни. Замразени не стават, после са меки и не се режат хубаво. Правя уникален омлет с домашни яйца, масло от крава, манатарки и трюфели. Просто трябва да знае човек къде да ровичка...
  • 24 На баби онез работи

    2 0 Отговор
    И хигиена в ресторант ,никаква разлика,но муфтата на ,,беден и пропаднал,, му се вижда като ,мамината гозба -кисело зеле с Кот.косми,помия или мамалига кен...със сланини...!(Доста гадни спомени...!)
  • 25 wayter

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=HJEsNjH3JT8
    Всичко за извращенията с храната, на "гадните" клиенти, както и шеги и закачки от ежедневието в ресторанта.
    И Райан Рейнолдс разбира се!
  • 26 ХЕИ

    1 1 Отговор
    Ако влезете веднъж в кухня на Хепи никога няма да помислите да ядете там. Клиентелата им се привлича от лъскавите сервитьорки и приятната обстановка.