По-долните редове ще ви накарат сериозно да преосмислите следващото си посещение в ресторант. На платформата на Reddit служителите на американски ресторанти споделиха какво никога няма да пият и да ядат самите те. Те обсъждат нещата, които най-често си поръчват клиентите.
Супа. Тя никога не се охлажда през нощта, а стои в голям контейнер и затова стои леко топла с часове.
Декорации в коктейлни напитки. Лимоните, лайма и портокалите никога не се измиват и буквално в 95% от случаите сервитьорите и барманите ги докосват с ръце без ръкавици. Това е доста притеснително.
Почти нищо, което не е ниша за този ресторант. В рибен ресторант ли сте? Пицата вероятно ще бъде боклук. Посетихте пицария? Хумусът няма да е същият и т.н.
Трюфелно масло. В него няма никакви трюфели. Миризмата на трюфел в него е синтетична и се прави на базата на петролни продукти. Тези, които го ядат, сервитьорите смятат за нещастници.
Всеки сос от сирене (дип), колкото и готино да звучи, всъщност се състои от 95% масло и извара. Това е половината от дневния прием на калории в малка купа.
Ако е ресторант с национална кухня: всичко, което не съответства на специализацията. Например, по-голямата част от менюто на децата (пилешки крилца, чийзбургер). Всичко това е просто замразено и купено от супермаркета за всеки случай.
Работя в два ресторанта, пише един от коментаторите и казва следното:
1. Всичко, което се приготвя преди да поръчате. Готовата храна по поръчка е глупост. Тя не е много - и въпреки че всичко с изтекъл срок трябва да бъде изхвърлено, никой не го прави. Просто се готви за обедно меню.
2. Почти всичко. Никой не мие чиниите правилно. Милион пъти върнах чашата обратно, защото върху нея имаше следа от червило. Салатите се правят с голи ръце от хора, които никога не мият ръцете си и се занимават с пари, мръсни съдове, фъстъчено масло - каквото и да е. Масите трябва да се избърсват с дезинфектант, но вместо това се минават с гореща мътна вода. Някои неща изобщо не се мият. Например, пасаторите просто се оставят под поток гореща вода. Никога не съм виждал готвачи да мият ръцете си. Дори водата се сервира топла и гадна - изглежда поносима, само защото в нея се слага лед.
Изводът от историята: яжте вкъщи, а не в ресторанти.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Който яде зло не мисли
Коментиран от #4
19:15 12.01.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Доброжелател.
До коментар #2 от "Който яде зло не мисли":
Ами яж ми фуя и хея тогаз както искаш го разбирай.19:20 12.01.2020
5 Развъдници на вируси
19:22 12.01.2020
6 Бат Бойко
19:27 12.01.2020
7 Мартин
Направо се чудят за какво да хленчат и какви изфинени навици да си измислят.
То не гледа, че го тъпчат с ГМО и са заприличали на шопари, тръгнало за немитите ръце на готвача да се разправя.
Дебилоидна измет.
19:32 12.01.2020
8 ........
19:44 12.01.2020
9 филийка с мас
19:47 12.01.2020
10 Шеф Тюфлек Петров
19:57 12.01.2020
11 соросоидни кърлежи
20:00 12.01.2020
12 пак ли
20:04 12.01.2020
13 Guru
20:08 12.01.2020
14 Рошко
20:26 12.01.2020
15 Наблюдател
Коментиран от #18
20:38 12.01.2020
16 vasik atanasova
знам за какво става въпрос
като се съберем с приятели и почна да им говоря
ми казват стига стига че ни се отяде
и на земята пада и пак се слага в чинии
риба съм забравял с дни навън от фризера
обилно с лимон на дървени въглища и съм им е давал
а месото старото се изкисва в оцет
и не се хвръля
развалени яйца съм слагал в паста за панировка
плесенясал хляб във тостера и айде огън
а работих в най престижните ресторанти
само с едно не съм съгласен че готвача не си мие ръцете
АЗ ПОСТОЯНИ СИ МИЕХ РЪЦЕТЕ
И НОКИТЕ МИ РАСТЯХА МНОГО БЪРЗО
Коментиран от #17
20:46 12.01.2020
17 Бай Гуй
До коментар #16 от "vasik atanasova":
Чушките, чушките как пълнеше кажи.Коментиран от #19, #20
21:02 12.01.2020
18 то нашите
До коментар #15 от "Наблюдател":
министри Бойко ги хваща по пътищата,че готвачите няма да са от там!21:07 12.01.2020
19 vasik atanasova
До коментар #17 от "Бай Гуй":
в рибен ресторант калмари пълнихмеа и кюфтета на гърдите ги въртим
и с косми ги сервираме
ама ти не си ли близал слива че ще се възмущаваш
майтапа на страна
това което съм писал е истина
Коментиран от #22
21:12 12.01.2020
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 vasik atanasova
До коментар #20 от "Stefano":
ха ха хаха хаха
така се прави бахур
21:16 12.01.2020
22 Този коментар е премахнат от модератор.
23 Йозеф
21:38 12.01.2020
24 На баби онез работи
00:24 13.01.2020
25 wayter
Всичко за извращенията с храната, на "гадните" клиенти, както и шеги и закачки от ежедневието в ресторанта.
И Райан Рейнолдс разбира се!
12:41 13.01.2020
26 ХЕИ
19:06 13.01.2020