Last news in Fakti

19 Март, 2020 14:29 2 839 6

В немския Биг Брадър чак сега научиха за пандемията

  • биг брадър-
  • пандемия-
  • covid-19-
  • коронавирус-
  • германия-
  • в неведение

Участниците изпаднаха в шок, някои се разплакаха

В немския Биг Брадър чак сега научиха за пандемията - 1

Коронавирусът COVID-19 се разпространява с невероятна бързина. Той вече е почти на всеки континент, постави на колене глобалната икономика и преобърна ежедневието на милиони, дори милиарди хора по света. Довчера обаче, имаше една група хора, намиращи се в сърцето на Европа, които все още не бяха научили за пандемията, която преобрази света. "Късметлиите" са участниците в германския "Биг Брадър".

Те са следени от зоркото око на камерите от 10 февруари, когато по-голямата част от болните бяха концентрирани главно в Китай. Но през времето, в което те бяха изолирани от света, вирусът стигна Европа, а водещите на предаването им съобщиха новината едва вчера и то на живо по телевизията, пише днес.бг.

"Болестта COVID-19 се разпросрани по целия свят и достигна Европа", каза зад защитно стъкло водещият, а на участниците бяха показани клипове от безлюдните улици в Италия и Германия. Разбира се, участниците останаха шокирани. Някои мълчаха, други започнаха да плачат.

В немския Биг Брадър чак сега научиха за пандемията

Една от състезателките, 26-годишната Мишел, сподели, че тъй като работи като медицинска сестра, а новината я кара да се притеснява за родителите си. Една от съперничките ѝ, която си изкарва прехраната като барман, пък изяви страха си, как това ще се отрази на икономиката.

Заради шока, продуцентите на шоуто увериха, че участниците ще получат възможност да разговарят с психолог. След като новината им беше съобщена, те видяха и съобщения от близките си, които ги молеха да не напускат къщата, тъй като "не изпускат нищо, защото всичко е затворено" и "това е най-доброто място за карантина".

През последните няколко седмици, докато болестта настъпваше, "Биг Брадър" продължаваше напълно нормално, но за зрителите у дома бе някак странно да виждат състезателите толкова близки във времето на социална изолация.

Случаите на заболели в региона, в който се снима шоуто, вече са над 8000, а Германия затвори граници със съседни държави, както и някои магазини, които не са от обществена важност. През това време участниците в "Биг Брадър" си говореха за съвсем банални неща, като връзки, сексуални интереси и домашни кавги.

Много медии в Германия, както и обществото се възмути, че информацията за коронавируса се спестява на участниците. Продуцентът на шоуто първо защити решението си те да бъдат държани в неведение, ала няколко дни по-късно, в официално съобщение, заяви, че "Биг Брадър" винаги е възнамерявал да каже на участниците, ако нещо извънредно се случи.

Съвсем наскоро за епидемията научиха и участниците в "Биг Брадър" в Италия и Австрия, а тези в Канада бяха информирани едва, когато забелязаха, че публиката от залата липсва, когато някой бива изгонен от къщата.

Въпреки че в немската версия на шоуто на 9 март влязоха нови участници, продуцентите са им заръчали да не казват нищо на онези, които не знаят за епидемията. Те уверяват, че всички нови участници са тествани за коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ги изплющят

    18 0 Отговор
    Спешно българския Биг Брадър да се отвори и да набутат вътре всички политици да ги пазят под карантина, а драгите зрители да видят наживо, как се усвоява държава !
  • 2 Новина

    3 0 Отговор
    от преди 3 дена ФакМи
  • 3 Бат Вале Волуяк

    5 2 Отговор
    Третата фалшиво руса от ляво на дясно да дойде да ми поплачи на рамото за короната, ще я утеша с малко кокслапинг в муцуната!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Валери Божинов

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Вале Волуяк":

    Аз искам тая под нея с цомбите

    Коментиран от #6

  • 6 Бат Вале Волуяк

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Валери Божинов":

    За това животно само една изненадваща забивка в гърлото докато започне да се дави от короната!