Чушките бюрек са много вкусно и любимо ястие от българската национална кухня. Те са чудесна идея за бърза вечеря. Ето как да ги приготвите.
Необходими продукти:
8 чушки изпечени и обелени
250 грама сирене
4 средно големи яйца 2 за плънката и 2 за панировката
2 с.л. магданоз нарязан на ситно
1-2 с.л. домати настъргани (по желание)
брашно за овалване
галета за овалване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Размачкайте сиренето и яйцата с вилица. По желание прибавете магданоз и доматите. Напълнете печените чушки с направената смес. Брашното и галетата се смесват.
Потопете чушките първо в разбитите яйца, след това ги оваляйте в смесените брашно и галета и отново в яйцата.
Пържете в силно загряна мазнина от двете страни до златисто. Посолете на вкус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Съкратен поради кризата
16:07 16.04.2020
2 баба ти
16:15 16.04.2020
3 NikNay
Коментиран от #7, #8
16:20 16.04.2020
4 Някой си
Коментиран от #6, #11
16:25 16.04.2020
5 Свястната Лора
Коментиран от #10
16:29 16.04.2020
6 Прав си
До коментар #4 от "Някой си":
Нали баче-прав си.Две чушки бюрек за гарнитура на две вратни свински пържоли-па и литър домашно червено винце..ееее айде че се задавих17:06 16.04.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Чревоугодник
До коментар #4 от "Някой си":
Е, че туй е предястие. Не пречи на мръвките05:09 17.04.2020