Last news in Fakti

14 Април, 2020 17:27 7 363 12

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън

  • елизабет ii-
  • кейт мидълтън-
  • херцогинята на кеймбридж-
  • кралица елизабет втора-
  • морска болест-
  • пътуване-
  • прилошаване

Когато тръгнат на път и двете страдат

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Кейт Мидълтън се присъедини към семейството на кралица Елизабет II, когато се омъжи за принц Уилям през 2011 година. Оттогава херцогинята на Кеймбридж е направила страшно много пътувания в качеството си на член на кралското семейство в чужбина.

Въпреки че произходът на Кейт не е кралски, има нещо, по което пътуванията ѝ много си приличат с тези на британската кралица.

Когато член на семейството ходи в чужбина, той често посещава най-големите забележителности. За външния наблюдател изглежда, че кралските особи си прекарват страхотно докато им показват културните съкровища на света, пише британският вестник Telegraph.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Човек, близък до кралското семейство обаче, разкрива, че това съвсем не е така. Независимо дали кралицата посещава някоя дестинация или Кейт, често и двете нямат особен контрол върху това какво разглеждат и за колко дълго.

Репортерът на Telegraph Гордън Райнър, който е участвал в 20 кралски пътувания, споделя преживяното в компанията на височайшите особи. Той обяснява, че пътуването често е много забързано и при стриктна програма.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

„Да обикаляш света и да се срещаш с държавни глави и да ти показват културни ценности звучи като един прекрасен живот. Въпреки това не завиждам на кралското семейство.

Техните посещения до световноизвестни места траят по-малко от 40 минути, а е много вероятно повече да не се върнат там“, обяснява Райнър.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

За тези посещения може да е необходимо планиране, отнемащо цели 6 месеца.

Говорител на канадското правителство разкри кои са били най-големите предизвикателства преди посещението на Уилям и Кейт в Канада през 2016 година. Това включва „вземането на мерки всичко да мине гладко, навреме и успешно“.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

„Не е нужно да казвам, че логистиката и техническите детайли са значителни“, добавя той.

Членовете на британското кралско семейство винаги пътуват с голям антураж. Когато Кейт и Уилям посетиха Пакистан миналата година, те бяха придружени от 14 души персонал. Сред тях бяха такива ключови фигури като Саймън Кейс – личният секретар на Уилям, и Катерин Куин, личната секретарка на Кейт.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Освен това херцогът и херцогинята има координатори на програмата за административната и логистичната поддръжка. Кейт пък си има личен фризьор, който се грижи всеки ден тя да изглежда безупречно.

Личен асистент помага на двойката с ежедневната програма и кореспонденцията с вътрешните и външните контакти.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Когато кралицата тръгва на път, едно необичайно нещо е от особена важност. Според Райнър, местоположението на тоалетните и разположението на тоалетната хартия е от огромно значение при посещенията на кралицата.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Той разкрива, че специална „стая за оттегляне“ се обозначава, когато кралицата и съпругът ѝ са на път.

Бивш помощник на семейството му казал: „Домакините прекарват повече време в притеснение относно организиране на тоалетната, отколкото за каквото и да е друго. До такива детайли като в какъв цвят трябва да са кърпите и дали хартията е от подходящата марка“.

Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън
Снимка Архив: EPA/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния софиянец

    10 4 Отговор
    Канада и Пакистан. Какво пък има за гледане там.?
  • 3 шоко

    9 0 Отговор
    Сега дали имат хартия с този вирус?
  • 4 слаботоков

    9 0 Отговор
    Освен това при всяко пътуване носят и по един чувал с памперси за бабата !😀
  • 5 Ох Ох Ох

    14 1 Отговор
    да ги ожалиш, горките! От кралски задължения им оставало малко време за разглеждане на забележителности...Какви ли теми не си изсмуквате от пръстите...
  • 6 Да, а някои

    5 0 Отговор
    от простосмъртните живеят натъпкани по десетина, и всеки който се сети може да тараши хладиници и стаи. На чистотата в тоалетните няма да се спирам. Другата екзотика е да слушаш телефонни разговори и други житейски детайли на поне пет езика и да си винаги на опашка за котлона в кухнята. Днес изперках за пералнята, щото вечера ми пребъркали хладилника. Разбира се не се изживявам като мъченица.
    Като илезем от битовизма за нас обикновенните хора повечето изложби са платени.
  • 7 Клит () ра и е

    2 0 Отговор
    Увиснал до колене
  • 8 въпросче

    7 1 Отговор
    Тежък проблем мъчи кралицата и Кейт Мидълтън. И КАКЪВ Е ТОЗИ ТОЛКОВА ТЕЖЪК ПРОБЛЕМ? Каква е тоалетната хартия в стаята за оттегляне ли?
  • 9 вуйна

    2 0 Отговор
    И аз не им завиждам.Къде по-хубаво е да бачкаш във фабриката или да береш ягоди за 300 паунда на месец!!!
  • 10 Анонимен

    1 0 Отговор
    Как не ви е срам да ни занимавате само с тия англичани!!!!!!! Какво??????Те ли са целия свят????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Роси

    0 0 Отговор
    Не е важна формата на управление, а качеството на управление на тази държава.Англия имат най-качествения живот и стандарт.Красиви домове , луксозни администрации и социални сгради.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.