Last news in Fakti

6 Май, 2020 09:30 5 003 4

6 стъпки как да си направите домашно СПА

  • спа-
  • домашно-
  • маска за лице-
  • маска за коса-
  • у дома

Пълна програма за разкрасяване у дома

6 стъпки как да си направите домашно СПА - 1
Снимка: Shutterstock

Спа процедурите са една от най-използваните услуги в света на красотата. Освен че са съобразени изцяло с изпитани методи за релаксация и успокоение, този тип услуги са едни от най-ефективните средства при грижата за цялото тяло. За съжаление, малцина са късметлиите, които могат да си позволят да отделят както толкова време, така и средства.

Az-jenata.bg предлага примерна програма, с която да си дадете необходимата доза спокойствие и грижа със спа процедури у дома.

Стъпка 1

Разрежете един портокал на две половини, които да използвате като естествен скраб. За целта разтъркайте най-грубите части от вашето тяло – колената, лактите и петите. По този начин ефикасно ще хидратирате най-сухата и груба кожа, като ще премахнете мъртвия слой клетки.

Стъпка 2

Почистете лицето като подобрите кръвообращението. За целта в голяма купа смесете една чаша брашно от нахут, 1/2 ч. л. куркума, 2 супени лъжици горчица, смачкани пресни листа кориандър, 3 супени лъжици розова вода, 1 чаша портокалов сок и 1/2 чаша вода. Разбъркайте добре получената смес и разнесете из цялото лице и тяло. Изплакнете обилно с топла вода.

Стъпка 3

Почистете цялото тяло. Една от най-често използваните съставки в спа центровете е кафето. Използвайте го като естествен скраб, с който да премахнете замърсяванията и мъртвата кожа от тялото.

Стъпка 4

Погрижете се за зоната около очите. В тази част на лицето кожата е най-чувствителна и тънка. Умората и стресът почти веднага се изразяват в тъмни кръгове, които лесно можете да премахнете с предварително изстудени супени лъжици, които да поставите на проблемното място за 10 минути.

Друг вариант, който да използвате са чаени торбички. Естествените билки имат успокояващо действие и мигновен ефект.

Стъпка 5

Маникюр. Красивите нокти са една от най-важните части в домашната спа програма. Задайте формата, премахнете кожичките и лакирайте в любимия си нюанс.

Стъпка 6

Подсилете косата. За целта използвайте хидратираща маска, която е най-добре да поставите след 3-тата стъпка, за да дадете повече време на съставките да подействат. След като завършите програмата със спа процедури, хидратирайте всяка една от зоните със съответния продукт – крем за лице, лосион за тяло и кристали за коса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приятелски съвет

    2 1 Отговор
    Да не забравите после да се цопнете във ваната,вдигайки кракча и да си я пличкате поне 15 минути.
  • 2 боцмана

    1 0 Отговор
    Непрекъснато си правя вечер домашно СПЯ!
  • 3 Лорчето, ценител на хубавото...!

    1 0 Отговор
    Домашно спа, изисква цял етаж от къща с една дума, доста пространство, това не е некой, да те намаже с олио или с шампоан от един лев или медико идеал.... имам си истинската представа какво е...! Друго нещо, стара жена с млад мъж, не се получава доброто Спа, загуба на време или извратеност, в такъв случай по добре сам, доста добри спа масажисти има..!
  • 4 Само ваната да не е ръждясала

    1 1 Отговор
    Или,,мухлясала,,като самия собственик ..!(Де тез приятели,в тез ,,вълчи,,времена,борещи са кокал,не толкова за Спа...!