Пробвайте рецептата за това апетитно ястие, което може да се похапва както в летните вечери, така и в студените зимни дни. Има мек и приятен вкус, кадифена текстура и богат аромат.
Необходими продукти:
7 скилидки чесън
1 глава кромид лук
2 с.л. зехтин
100 мл сухо бяло вино
400 мл пилешки бульон
80 мл готварска сметана
1 бр. дафинов лист
клонка прясна мащерка
200 гр. бял хляб
50 гр твърд кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на тънко,чесъна смачкайте с преса. Сгорещете зехтина на среден огън и ги запържете за кратко. Налейте виното и гответе под капак за около 5 минути като бъркате от време на време.
Налейте бульона, сложете дафиновия лист и мащерката. Варете супата около 15-20 минути. След това свалете от котлона, махнете дафиновия лист и добавете предварително натрошения хляб. Разбъркайте, за да поеме течността и пасирайте до гладко.Налейте сметаната и подправете със сол и черен пипер на вкус. Върнете за минута на котлона.
Преди поднасяне поръсете с настърган кашкавал.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 габровец от варна
Коментиран от #3
16:09 17.05.2020
2 Хамбургски мислет
16:14 17.05.2020
3 Порно
До коментар #1 от "габровец от варна":
По въпроса какво ще яде Весето , тук сме единодушни.16:16 17.05.2020
4 Гост
16:36 17.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Лорчето от красивия град...!
17:45 17.05.2020