Овчарската салата е традиционно българско ястие и модификация на шопската салата. Приготвя се от нарязани краставици, домати, лук, магданоз, печени или сурови чушки, шунка, сварено яйце, кашкавал, настъргано бяло саламурено сирене и овкусени със сол и олио. Към овчарската салата не е било приемливо да се поставя украса от маслина (или маслини), но след началото на XXI век почти навсякъде я сервират по този начин.
Необходими продукти:
4 домата
1 краставица
3 печени чушки
300 гр. шунка
300 гр. сирене
300 гр. кашкавал
1/2 буркан мариновани гъби
маслини
магданоз
1 глава лук
олио
оцет
сол
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на дребно всички зеленчуци. Разбъркайте ги.
Добавете нарязаната на кубчета шунка, гъбите, настърганите сирене и кашкавал.
Пожелание може да сложите и нарязано на четвъртинки варено яйце.
Подправете със сол, оцет и олио. Украсете с маслини.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 🏅🏅🏅🏅🏅
Коментиран от #2
16:11 18.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Чочо
16:14 18.05.2020
4 пройчо
16:17 18.05.2020
5 Питам си
Коментиран от #8, #11
16:45 18.05.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Чочо
До коментар #5 от "Питам си":
Тази салата без ракия е отровна, внимавайте как ще я консумирате!17:00 18.05.2020
9 Порно
17:14 18.05.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 beast
До коментар #5 от "Питам си":
С тази салата колко ракия ще отиде ..... ПП страхотна рецепта браво , бих добавил и варено яйце за украса !20:59 18.05.2020
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Лора
07:56 19.05.2020