Last news in Fakti

4 Септември, 2012 15:55 1 373 1

Георги Христов взриви Варна, достойно и в Македония

  • георги христов-
  • взриви-
  • варна-
  • македония-
  • концерт

Георги Христов буквално взриви 2000 души в летния театър във Варна, където снощи изнесе поредния си спектакъл от проекта „30 златни”.
От самото начало публика и певец се сляха ведно. Видимо развълнуван от срещата с варненци и тяхното топло посрещане Георги Христов неволно сподели, че за него е важна единствено и само оценката на публиката, която, както тази вечер, пълни залите на концертите му и че не се интересува от мнението на критиците и колегите от музикалния бранш, защото те няма да си купят билет за негов концерт. Той благодари на хората, които са се лишили от нещо друго, но са предпочели неговия спектакъл пред „безплатните” концерти. След това признание запя вечния си хит „Нямам нужда от много приятели”, който веднага бе подет от целия театър.


Шоуто продължи с още хитове и нови песни, които бяха бурно аплодирани и награждавани с цветя. Варненската публика имаше възможността да чуе премиерно от сцената на летния театър в морската столица най-новия музикален шедьовър на Георги Христов – баладата „Още те обичам”, изпепеляващото „Изгарям”, новата дискотечна версия на тоталния хит „Черно и бяло” 2011, изключително успешната интерпретация на песента на вечната Мария Нейкова „Двама”...
 
Рекапитулацията след концерта е: нестихващи аплодисменти, купища цветя, изправени на крака почитатели, 10 биса и гласове от публиката, повтарящи: „Обичаме те, Жоро”, „Уникален си”...

Само ден преди спектакъла си във Варна Георги Христов се завърна от Скопие, където достойно представи България на международен концерт, посветен на 100 години мир на Балканите, организиран и продуциран от турските национални телевизия и радио (TPT).
Нашият певец изпълни блестящо две от емблематичните си песни – „Лале ли си, зюмбюл ли си” и „Мило либе”, за което получи специално поздравление от генералния директор на Турската радио и телевизионна корпорация ТРТ и адмирации от нейния официален композитор и аранжор Хасан Тура, който направи симфоничните аранжименти на двете песни.

В програмата се включиха най-големите звезди от региона (Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Косово, Хърватия, Босна и Албания). Изпълненията на певците бяха съпътствани от симфоничен оркестър, съставен специално за случая, от 60 музиканти от Турция, Македония, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания.
По време на първата репетиция на оркестъра с Георги Христов веднага щом чуха гласа му, музикантите оставиха инструментите си и аплодираха силно нашия певец. Една от участничките в програмата - Есма Реджепова от Македония, каза лично на Георги Христов, че такъв „златен” глас не е чувала от десетилетия и пожела да се запознае с повече негови изпълнения.

Концертът се състоя на 1 септември на най-големия площад в Скопие „Македония”, като бе посетен от над 10 000 души и предаван директно по турската национална телевизия ТРТ – 1 и в останалите балкански страни. БНТ 1 ще го излъчи като пост-продукция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Алексиев

    0 0 Отговор
    Адаша сам се хвали в статията. Нищо лошо, ама това е като с "неостаряващата" Лили Иванова. По-скромно бате го раздавай, че май поименно вече си познаваш феновете, понеже много не останаха