28 Май, 2020 13:30 3 260 8

Огромна акула плува кротко край хора в Малага (ВИДЕО)

  • акула-
  • баска акула-
  • малага-
  • испания-
  • плува-
  • планктон

Огромната риба е била заснета в непосредствена близост до брега

Огромна акула плува кротко край хора в Малага (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Огромна акула бе заснета да плува спокойно край бреговете на испанския град Малага. 6-метровият хищник се придвижвал невъзмутимо и кротко край къпещи се хора.

Видеото, запечатало „мирното съвместно съществуване” в морето, беше разпространено в социалните мрежи и бързо набра популярност.

От кадрите не става ясно какво е минавало през главите на хората. Но акулата, която според експертите е била дълга около 20 фута, кротко ги заобикаля и се оттегля, без да ги напада.

Кадрите от залива в Малага, са направени от лодка, от която се смята, че плувецът е скочил, за да може да се приближи близо до животното.

Това е третото подобно видео, заснето в рамките на месец, на което се вижда екземпляр от хранещата се с планктон баска акула, която плува в южните води на Испания.

„Не е известно тези акули да атакуват хората, но когато е била забелязана, властите са отправили предупреждение към хората в околността да не се приближават. Това е втората баска акула, забелязана през последните няколко седмици. На 3 май по-малък екземпляр беше видян край плажа в Калахонда", разказва говорител на гражданска защита.

Присъствието му в района е свързано с голямо количество планктон, който в момента цъфти.

Малага се намира на брега на Средиземно море, заобиколен е от планини. Климатът в града е изключително мек, а средната температура е 19 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде си Вазов

    13 0 Отговор
    С Гугъл Транслейт да го бяхте превели по-малко грешки щяхте да имате.
    Пълен ужас:
    Публикувано във факти.бг: 6-метровият хищника се предвижвал невъзмутимо и крокко край къпещи се хора.

    Коментиран от #5

  • 2 1234

    2 8 Отговор
    Това е бяла акула, а тя много обича човешко месце! Значи в Испания си е рисковано, а дали отива в Гърция около Атина ??

    Коментиран от #4

  • 3 Плювньо

    6 1 Отговор
    Атакува само планктон ,така че всички герберасти да внимават !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джудже

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Къде си Вазов":

    Те не са само правописните грешки. "Баска акула", че и при това хищник който се храни с планктон!!! Най-вероятно става въпрос за "basking shark", което е гигантска акула :-)))
  • 6 Ивайло

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "6-метровият хищника се предвижвал невъзмутимо" ... какво, какво?!? От кога китовата акула е хищник бе, драги ми журналисти??? Да, това е китова акула, която подобно на синия кит и мантата (гигантски скат), се храни САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПЛАНКТОН, който се филтрира през хрилете на акулата!!! Китовата акула няма зъби!!! Ама май сте спали в часа по биология, ако въобще сте го посещавали!!! Отделно превода ви е мега неграмотен: 6 - метровият хищника, хахаха!!! Така е, като разчитате само на чичко Гугъл, без да мислите!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А бе

    4 0 Отговор
    Хищник,ама се храни с планктон..?