ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пържено свинско по селски

Лесна домашна вкусотия

Публикувана: 3 Юни, 2020 10:05
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5285
Рецепта на деня: Пържено свинско по селски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Простичко и лесно за приготвяне ястие, от което любителите на мръвките ще си оближат пръстите.

Необходими продукти:

800 гр. свински врат

1 червена чушка

250 гр. гъби

30 мл олио

1 ч.ч. бульон

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парченца с приблизително еднаква големина.

За пърженето използвайте метален или чугунен тиган, тефлоновият в случая не се препоръчва, пише vkusi.me. Загрейте мазнината в тигана и сложете месото да се запържи за 10-15 минути, след това сипете бульона и разбъркайте.

Намалете температурата на котлона и задушавайте месото до изпаряване на течността.

Трябва да остане само на мазнина и да започне да се пържи отново, тогава добавете нарязаните гъби и червената чушка. Гответе до златист цвят на гъбите и месото, накрая поръсете със сол, черен пипер и малко магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лорчето, ценител на хубавото...!
1 Отговор
Обичам пържено свинско, този път съм сериозна, рецептата е чудесна, но пустата му хипертония...!

Оценка:
-1 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5