Опитайте тази рецепта на kulinar.bg и не забравяйте, че е важно рибата да присъства поне еднократно в седмичното меню.
Необходими продукти:
2 котлета от толстолоб (или друга подходяща за грил риба)
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
бял пипер
черен пипер
риган
сол
босилек
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички сухи подправки (черен пипер, бял пипер, сол, риган). Добавете към подправките пресования чесън и зехтин. Разбъркайте добре получената смес.
С тази смес намажете от двете страни рибата. Оставете котлетите да поемат аромата на подправките за 5-10 минути. Междувременно загрейте грил тигана и поставете нарязаните на ивици моркови и лука.
Печете от двете страни за по 2 минути. Премахнете ги от тигана. По същия начин гриловайте и рибата от двете страни.
Загрейте фурната на 200 градуса. Преместете рибата и зеленчуците в огнеупорен съд или тавичка, покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути.
Сервирайте рибата топла. Украсете с листа босилек.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето от красивия град...!
16:07 27.06.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #3
16:10 27.06.2020
3 Бесен Язовец
До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Ей медузо, пекни си попови лъжички намазани с мед щи се ослади точно по твоя вкус ти идват!Коментиран от #4
16:19 27.06.2020
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #3 от "Бесен Язовец":
ПЕКНЕТЕ СИ ГО ВИЕ ГОСПОДИН язовецКоментиран от #8
16:53 27.06.2020
5 цербер
Коментиран от #6
17:19 27.06.2020
6 Българин
До коментар #5 от "цербер":
Точно се чудех оребрения тиган какво общо има с грил. Ама пуста реклама и балами много.17:28 27.06.2020
7 Вении
18:29 27.06.2020
8 ти пак
До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Се довлачиОтивай в дир.бг да пишеш дрънканици
18:29 27.06.2020
9 Ел Греко
14:30 28.06.2020