ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Маринован чернокоп

Много е вкусен и е страхотно мезе

Публикувана: 12 Юли, 2020 10:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2369
Рецепта на деня: Маринован чернокоп
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Предлагаме на вашето внимание една рецепта за маринован чернокоп по стара рибарска рецепта.

Необходими продукти:

чернокоп - 2 кг

едра морска сол - 500 гр.

черен пипер на зърна - 1 пакетче

оцет - 1 бутилка ябълков

дафинов лист - 3 - 4 листа

олио - 500 мл

бахар - 5 - 6 зърна

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от вътрешностите, главата се отрязва. В тенджера се приготвя саламура от едра морска сол и вода, разбърква се, докато се разтопи солта.

Поставя се рибата в саламурата и се притиска отгоре с чиния, така че да се покрие цялата. Оставя се да престои 24 часа в разтвора, после се отцежда.

В друг съд се смесва оцет и вода в съотношение 1 :1. Добавя се дафинов лист, бахар, черен пипер и се слага на котлона да заври, после сместа се охлажда.

Заливате чернокопа с марината, притиска се и оставяте за 12 часа. Добре е оцетът да е ябълков, защото от друг вид оцет рибата може да промени цвета си. Отцежда се в гевгир. Загрява се 2-3 ч. ч. олио в дълбок съд и се запържва едно кубче хляб.

Оставяте да се охлади леко. Рибата се нарежда плътно в буркани от компот, заливаме със запърженото олио, бахар, черен пипер и дафинов лист.

Затваря се с капачка и съхранява се на хладно. След 3 дни е готова да се сервира с лук и лимон.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
габровец от варна
1 Отговор
Ей сега Козлодуя ще благодари..

Оценка:
-0 +2

пенсионера
2 Отговор
сега няма пресен чернокоп, чак наесен !!

Оценка:
-1 +4

Алтернативна рецепта е
3 Отговор
Цаца, наливна бира и пържени картофи.

Оценка:
-1 +3

Моя благоверен прави
4 Отговор
Такава риба ,но скумрия,а не мога да,се сетя ,чернокоп дали съм яла..!

Коментиран от #5


Оценка:
-1 +1

Е не съм с братчет
5 Отговор

До коментар #4 от "Моя благоверен прави":


Готви човека и доста риби знае,вкл и чернокоп,сега се сетих...!(Яшните ,,роми,, 300г риба ,лоп на. един път...!)

Оценка:
-0 +1

Хрибарчето
6 Отговор
Голяма глупост е за риба да се прави марината с оцет...Най-добрата марината за риба е разбит лимонов сок със зехтин, т.нар'' ладолемоно ''..става много по-вкусно и здравословно.а пък ако в маринатата се добави нарязан на ситно копър и пресована скилидка чесън....що бира пие такава риба.

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Филипо Гранди
Това заяви върховният комисар на ООН за бежанците по повод петицията "С бежанците", която събра над 1,2 милиона подписа и ще бъде представена по време на 71-вото Обща събрание на организацията в Ню Йорк.
Става въпрос за това - да застанем с хора, които са оставили всичко зад себе си, с изключение на техните надежди и мечти."

Още бисери
ТОП 5