20 Юли, 2020 09:50 5 545 12

Майката на Стоичков хвърчи по пловдивските улици на нов мотор

  • майка-
  • камата-
  • христо стоичков-
  • мотор-
  • пловдив

Тя се похвали с новата придобивка в социалната мрежа

Леля Пенка – майката на футболната икона Христо Стоичков, продължава да е луда глава, въпреки достолепните си 72 години. "Вече съм рокерка", похвали се пред приятелите си във фейсбук пенсионерката, която от няколко дни хвърчи из улиците на Пловдив с нов мотор.

Майката на Стоичков хвърчи по пловдивските улици на нов мотор

Майката на Камата обаче е разумен шофьор и не се качва на возилото на две колела без специална екипировка. Якето и каската са ѝ винаги подръка, а на младежкия ѝ дух завиждали всички нейни познати в пловдивското село Ясно поле, където тя от години живее. Там Пенка Стоичкова е дори по-популярна и уважавана от легендарния си син и всички родни политици. Ползвала се с голям авторитет и нямало обществен казус, по който да не ѝ потърсят мнението.

Майката на Стоичков хвърчи по пловдивските улици на нов мотор

През последните години за нея се грижат повече малкият ѝ син Цанко и дъщеря ѝ Петя, които също живеят в Пловдивско. Освен че я водят по ресторанти и заведения, задължително я вземат със себе си, когато ходят на почивки. Голямата мечта на леля Пенка била да отиде на море в Гърция и още през миналото лято желанието ѝ се сбъднало и тя била на ваканция с дъщеря си и нейното семейство в южната ни съседка. Със сина си Христо се виждала доста по-рядко, откакто баща му Стоичко се споминал. Не е тайна, че фамилията често е разкъсвана от скандали и спорове и неведнъж Камата се е отричал публично от роднините си.

Те също са си позволявали да се изказват остро по негов адрес в медиите, но пък в периодите, когато са в добри отношения, не пропускат да го благославят и да благодарят, че им е помагал финансово през годините на звездната си кариера.

Леля Пенка не крие, че синът ѝ Христо много ѝ липсва. По празници, когато съберяла на трапезата цялата рода, слагала задължително насред масата и негова портретна снимка. С неговите дъщери Мика и Христина също се чувала често. "Не ме оставят децата, редовно ми звънят, нищо, че са в Америка", хвали се пенсионерката, която все още е заклет футболен запалянко.

"И на тая възраст ходя по стадионите, всички ме знаят", хвали се леля Пенка, която навремето, когато Камата бил на терена, не давала никой да говори по време на мачовете му. "Когато Христо играеше, цигарата винаги ми беше в ръката. Съдията свирне ли, паля я и не давам на никого около мен да говори, за да следя играта. Много се ядосвах, ако реферът не прецени правилно", спомня си майката на футболната легенда, цитирана от "Ретро".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черепа

    8 7 Отговор
    Вместо да ходи на протестите...ама много взе да се губи инерцията. Нещо енергията на протеста пада
  • 2 НЕОРИЕНТИРАН

    4 9 Отговор
    ТЕЗИ СНИМКИ НА ТРАПЕЗАТА НЕЩО КАТО ЗА ПОМЕЕН ЛИ СА?
  • 3 Ицпкюрда голям скъперник

    6 3 Отговор
    Не моеше ли ямаха т макс да купи

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    6 2 Отговор
    Много важна новина . За феновете на Камата какво прави мама футболистка.
  • 5 Симеонка

    5 5 Отговор
    Лельо Пенке ,ти пък с един мотор се хвалиш и позираш с него в село ...!
  • 6 333

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ицпкюрда голям скъперник":

    На тия години дано да можем и толкова. 72 годишна!
  • 7 Ами това

    4 1 Отговор
    Не е мотор,къде е мотора
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 111

    1 1 Отговор
    Ти кумоняга ли си ма , голяма глава , кво ми триеш коментарите . Псевдо журналя.
  • 10 шири

    0 0 Отговор
    заклета футболна запалезанка
  • 11 цербер

    0 0 Отговор
    Майката на Камата обаче е разумНА шофьорКА.
  • 12 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    луда селска пръчка
    сигурно хората мотор не видели
    със скутер рокерка станала
    е то няма как от село да избягаш