27 Юли, 2020 17:31 3 957 6

Жена роди нормално, но след 3 седмици...

  • бебе-
  • майка-
  • раждане-
  • близнаци-
  • роди-
  • бременна

Такива необичайни неща се случват често при майки, които нямат достъп до болница със съвременна апаратура

Жена роди нормално, но след 3 седмици... - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

В днешно време със сигурност звучи странно, ако някоя бременна не посещава редовно специалист, който да я преглежда и да следи както нейното здравословно състояние, така и това на бебето ѝ.

За жалост, все пак има такива случаи и те са главно при необразовани или много бедни хора, които живеят в нищета и нямат възможност да се възползват от съвременни здравни и медицински услуги.

В следващите редове ще ви разкажем историята на Арифа Султана, пише jenata.blitz.bg. Арифа забременяла, когато била едва на 19 години. В нейното село нямало болница и затова тя била принудена да отиде в съседното. Там тя родила недоносено момченце, а след дни била изписана.

Коремът ѝ обаче не се прибирал, а си стоял огромен, а тя естествено обвинявала обработените снимки в Инстаграм, на които жените изглеждат перфектно още при изписването от болницата.

26 дни по-късно обаче Арифа отново се нуждаела от лекар. Стомахът ѝ започнал да я боли, а след минути болката станала нетърпима. Тя била откарана отново в болница, но този път в по-голям град. Там ѝ е бил направен ултразвук.

„Просто бяхме шокирани, никога досега не бяхме виждали подобно нещо“, разказва гинекологът Шейла Поддар, при която постъпила младата жена.

Оказало се, че Арифа ражда отново и то близнаци. Раждането по естествен път обаче се оказало невъзможно и заради това те са били извадени чрез цезарово сечение.

Тя родила момче и момиченце. Така Арифа буквално за месец от бездетна жена се превърна в майка с 3 дечица.

Лекарите обясняват, че причината да не се разбере, че бебетата са три, е че жената нито веднъж не е ходила на ултразвук по време на бременността. Оказвало се също така, че Арифа има рядка вродена патология – две матки.

Обикновено с такава патология жените забременяват много трудно, да не говорим, че ембрионите започват да се развиват в двете матки едновременно. Бременността може да не идва едновременно, но с разлика от няколко дни и седмици. Лекарите все пак вярват, че в случая с Арифа всичко се е случило едновременно.

„Бебетата и майката са напълно здрави. След 4 дни бяха изписани“, казва д-р Шейла Поддар.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Transpocalypse

    6 4 Отговор
    Да не се притеснява жената, само джендърите имат перфектен корем, след като родят.
  • 2 Емил

    5 2 Отговор
    Много правилно! Хората не са съществували преди да се появят родилните отделения! Според новата Библия, Бог сътворил Небето и Земята и веднага след това родилните отделения в болниците, затова човекът е сътворен чак на четвъртия ден!
  • 3 На Арифи и Симеонки

    0 1 Отговор
    Само странни неща им се случват ...!
  • 4 Жизел Желкович Ражнатович

    5 1 Отговор
    Ало коментар 1 джендър не може да ражда. Природно само жена може неграмотнико
  • 5 Например лилафка ,на която

    0 0 Отговор
    Мозъка и тече в изобилие ,може да роди не от Гошету ,а от Хълк...!

    Коментиран от #6

  • 6 Какво измисли Хълк

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Например лилафка ,на която":

    Отново...!?