8 Август, 2020 19:22 23 966 32

Ето как да изглеждате скъпо, без да пръскате хиляди за дрехи

  • стил-
  • стилист-
  • облекло-
  • дрехи-
  • мода-
  • тоалети

Стилистката Лана Акулич дава ценни съвети за личния стил

Ето как да изглеждате скъпо, без да пръскате хиляди за дрехи - 1
Снимкa: Shutterstock

Лана Акулич е стилист, който работи в Париж от години. Тя е решила да разкрие на всички тайни за това как да изглеждаме скъпо, дори да не разполагаме с голям бюджет. Лана разкрива и каква е разликата между „скъпо” и „богато”, пише jenata.blitz.bg.

Да изглеждаш богат не е проблем според нея, стига да имаш много пари. За целта просто трябва да си купуваш скъпи символи на състоянието - продукти на луксозни марки и такива от ревюта и актуални колекции. Този лукс могат да си позволят малцина състоятелни хора, защото нещата от „модния подиум” са най-скъпите.

Да изглеждате скъпо обаче е малко по-трудно. Факт е, че според някои изследвания, когато се срещнем с някого, той моментално си прави изводи за нас според външния ни вид.

Никога не получаваме втори шанс да направим правилно първо впечатление. Нашето облекло издава страшно много за нас, например възраст, ниво на доходите, професионален статус и дори семейното ни положение. Често пъти обаче това, което излъчваме, определено не е нещото, което искаме да кажем на хората за себе си.

Стилът и модата са добро лекарство дори в по-трудни житейски моменти и могат да променят живота ви към по-добре. Промяната ще започне в мига, в който се погледнете в огледалото. Важно е сами да искате да поддържате летвата високо.

Ето какви са тайните според стилистката, а да изглеждате скъпо, без да е нужно да пръскате луди пари по известни марки.

Оценявайте класиката и елегантността най-много

Тенденциите в стрийт модата ще ви помогнат да изглеждате модерни, но определено няма да давате вид на човек с висок статус. Освен това бързо променящите се тенденции не могат да бъдат поддържани и това често може да ви превърне в жертва на модата.

Класиката от друга страна е съвсем различно нещо. Заложите ли на нея, то директно се изкачвате поне едно ниво нагоре, а демоде при нея почти никога няма.

Важно е да е класика с добро качество и актуална или неутрална кройка. Много хора си мислят, че това би им добавило някоя и друга година в повече, но това е крайно грешно схващане.

Важно е да добавите модерни аксесоари и да промените леко начина,  по който носите нещата.

Когато добавите украшения към визията си, може тотално да промените излъчването си и усещането, което оставяте у хората. Важно е обаче да усетите кога да спрете с аксесоарите, а не да се кичите като коледна елха.

Избирайте твърди и естествени материали, които ви прилягат перфектно

Моят съвет е да си имат един добър шивач за приятел, който да ви помага да напаснете всеки артикул по себе си, ако е нужно.

Би било чудесно да заложите на скъпи марки, дори и не ваш размер, купени от голямо намаление и тотална разпродажба. Така дори с малък бюджет, ще сте облечени в качествени дрехи и материи.

Може да потърсите и винтидж елементи, които ще направят стила ви уникален. Важно е да не се улисвате в нещата от масовия пазар, защото така ще се превърнете в един от многото клонинги по улиците.

Добре е да залагате само на естествени материи – кашмир, памук с добро качество, коприна и лен. Синтетичните тъкани изглеждат евтини. Те са подходящи само за спортна визия.

Помислете за стойката си

Парадоксално е, но именно тя показва дали имате самочувствие, а това прави наистина голямо впечатление на околните. Каквото и да носите, то ходете така, сякаш сте се облекли с най-красивата и скъпа рокля от новата колекция на Dior.

Спрете с ярките цветове

Цветовете на дрехите трябва да са максимално естествени и близки до природата. Ярките и неонови цветове може да бъдат модерни в даден период от време, но никога няма да изглеждате скъпо с тях.

Изкуството да комбинирате цветове е много сложно, затова препоръчвам на хора, които не са на 100% уверени във вкуса си, да залагат на едноцветни или двуцветни ансамбли.

Има определени комбинации, които винаги изглеждат перфектно. Залагайки на тях никога няма да сбъркате. Общо взето това са бяло, кремаво, бежово, маслинено, зелено, шоколад, бордо, горчица и естествено черно.

Цветови комбинации: бяло с бежово, бяло с червено, бяло с черно, бяло със сиво, бежово със сиво, светло сиво с бледо розово, черно с бежово, черно с кафяво.

Тези комбинации изглеждат изискано. На по-тъмна кожа комбинация от кафяво и бяло изглежда уникално. Плътният цвят и изчистените дрехи винаги изглеждат много по-скъпо от дрехи с щампи.

Избягвайте евтини и ярки детайли във визията

Много хора се опитват да се откроят с ярка диадема или лъскаво бижу, но това е много грешно. Може да изглеждате евтино, а междувременно да носите най-марковите артикули, които обаче са с много ръбове и пайети.

Във вашата визия трябва да има само един акцент: само колие, пръстен или пък обувки.

Ако нещо блести, то опитайте да го неутрализирате с по-спокойни и неутрални неща.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 criminal

    30 1 Отговор
    Носиш чанта Прада и гащи Гучи, в ъгъла на стаята не струват нищо...........
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хубавата жена

    41 11 Отговор
    Както и да се облече, все е привлекателна.

    Коментиран от #5

  • 5 пепо

    4 26 Отговор

    До коментар #4 от "Хубавата жена":

    ако се ублече вав мажки дрехи нияма да е привлекателна по скоро щте я припикаят кучатата
  • 6 Ментето

    9 10 Отговор
    си е менте ! Ненавиждам фалша !
  • 7 месара

    6 6 Отговор
    като си хванете някой мечо , ето как !

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да Ви имам граматиката!

    32 5 Отговор
    Пише се"бежОво", а не "бежаво". Неловко, да не знаеш как се пише думата, при положение, че трябва да я употребиш 4 пъти в общо 2 изречения.
  • 10 Лора

    8 5 Отговор
    Грозната жена, дори и млада каквото и да си сложи, най скъпата дреха или аксесоар, не става, но винаги, стила и класата се забелязват и отдалече, пари ако имам, само за това ще ги харчат, обичам и харесвам красивото...!
  • 11 Поправка

    13 5 Отговор
    Ще харча аз разбира се, ако имам пари....! (Грозните са цял живот такива...че и прости...!)
  • 12 Бай Хой

    6 4 Отговор
    Пари ми дай акъл не ми давай 😁🎃
  • 13 Бай Хой

    16 2 Отговор
    Свинетка има чанта Кавали за 10 бона ама все е шамандура 😁🎃
  • 14 село

    8 2 Отговор
    За да изглеждаш цял живот скъпо, никога не подписвай предбрачен договор.
  • 15 Коя е таз хубава жина...?!

    2 1 Отговор
    Интересно ми е...!
  • 16 goni

    14 1 Отговор
    Навремето имах една съседка, изключително красива! По една случайност работихме заедно и тя ( явно и беше писнало от задявки) на работа се преобличаше не просто с грозно облекло, ами все едно я е дъвчела крава!:) Не се сдържах и и казах: Така само привличаш повече внимание! Хубавият кон и под скъсан чул си личи!:)

    Коментиран от #23

  • 17 фурми 2020

    11 2 Отговор
    а на Тиквата и Шиши какво ще препоръчате...
  • 18 Луи Дьо Фюнес

    16 4 Отговор
    Най-добрият пример за това е бат Бойко ! Гледайте го и се учете- стил и финес , интелект и елегантност ! Чудо и приказ......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да едете на бат Бойко

    0 6 Отговор
    Дето ва уреди с пари...!
  • 21 Хубавият

    8 0 Отговор
    кон и под съдран чувал си личи. Дрешките само прикриват недостатъците.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сиси

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "goni":

    Вярно е! И аз правя същото, преобличам се с дрехи, които не привличат вниманието, но не помага особено. Усмихват ми се, говорят за мен, а аз съм много срамежлива и ми се иска да се концентрираме върху задачите. Не е нормално половината фирма да ти зяпа задника, докато обсъждате изпълнението на фирмените цели и финансовите разчети. Отделям стриктно личен от професионален живот, за три години не съм предполагала с нито един колега, за да не давам повод да ме разнасят и продължавам да слушам каква съм мурва и как биха ми го набили. Работя във финансов отдел. Ужас някакъв! А така ми се харесват елегантните дрехи с изчистени класически линии... Като аксесоар бих препоръчала независимо мъж или жена нещо скъпо, но ненатрапчиво, така че от значение да е вашата визия, а не малък детайл от нея!

    Коментиран от #25

  • 24 Ххх

    5 1 Отговор
    Въпрос: А трябва ли да изглежда скъпо? И като изглежда скъпо какво - вдига си цената, заявява интерес само към скъпоизглеждащи от срещуположния пол или е за собствено успокоение т.е. да си вдига самочувствието в нейните си очи?
  • 25 goni

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сиси":

    Забавна си!:) Как очакваш да работиш с мъже и да не те обсъждат сексуално! Особено, ако си красива. Облеклото не е най-важното. Ако, наистина не търсиш партньор на работното място, не флиртувай!:) Мога да ти разкажа една история, ама ще отнеме място и време!:) Колкото до срамежливостта...!:) Тя, не съществува!:) Вервай ми!:)

    Коментиран от #27

  • 26 ммм

    4 0 Отговор
    Глупости! С бежови и сиви дрехи без нотка свежест ще изглеждате БЕЗЛИЧНО и ПОСТНО.
  • 27 Сиси

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "goni":

    Най-малкото е извратено вкъщи да те чака жена и дете, а ти да си един от 50-те мъже в залата, които са вперили поглед в женския задник, все едно за първи път виждат нещо такова. Не казвам, че не се интересувам от секс, тъкмо напротив, но със сигурност не давам повод на хората да ме говорят и с колеги категорично не излизам. А мъжките реплики се сещаш какви са - набиване между празниците, скриване на салама, облизване на сладоледа. Само се постави на мое място - пред всички се опитвам да обясня какво не е наред с поставените цели, да намерим източника на проблема и да решим въпроса, а не смея да се наведа или да хвана маркера както трябва, защото се разнасят възгласи ох и ах и всички започват да се смеят. Естествено, че ще съм срамежлива, при положение, че водя живот като по учебник и си имам приятел, а определени хора правят нещата стресиращи...

    Коментиран от #28, #30

  • 28 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сиси":

    Ами, трябва да се радваш че те обсъждат!:) Ако, никой не те забелязва, нещата са найстина зле!:) Е! Дали ти харесват дупето, или финансовия ти анализ!:) Все тая!:) Важното е че те харесват!:)
  • 29 Дъ Мозък

    7 1 Отговор
    За да се стремите да изглеждате скъпо, значи се имате за евтини
  • 30 Дъ Мозък

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сиси":

    Айде сгъни цирка и ти. Много на сериозно се взе нещо. Като одъртееш и ще си спомняш с носталгия за "флумастера" и неговото държане. а и да финансовите очерци с гръб.
  • 31 жоро уудстока

    2 0 Отговор
    Останах с вЧЕПатление от статията,че трябва да има и табелка с ценоразпис?!Или греша?
  • 32 Юлия

    3 0 Отговор
    Тук става дума не да "изглеждаш скъпо", а стилно. Добре е да сме прецизни и в думите, а не само във визията.