ФАКТИ.БГ

Съдът посече безмилостно водещата Радост Драганова

Радост ще трябва да се изръси жестоко, за да поправи свои стари грешки

Публикувана: 19 Август, 2020 13:56
28 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11828
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 33 гласа.

Водещата Радост Драганова го закъса здраво, след като съдът я посече наскоро с окончателното си решение. Телевизионерката е принудена незабавно да върне акциите си на кипърския бизнесмен Харис Кунтурис, с когото бяха съдружници в общ проект - парк за зелена енергия в брезнишкото село Кошарево.

Освен акциите, Драганова трябва да възстанови на Кунтурис и съдебните разноски, които е направил в рамките на развитието на съдебния процес.

Още през 2016 г. стана ясно, че без знанието на кипърския инвеститор съдружниците му във фирмата за зелена енергия го изваждат от общата им компания. Интересен момент е, че дружеството тъкмо е започнало да печели и да изплаща инвестицията си, пише "Уикенд".

За случващото се зад гърба му Кунтурис научава с огромно закъснение и то от случаен разговор със свой познат банкер. Оказва се, че без да е уведомен, макар да е съдружник, е имало някакво общо събрание на компанията, която е ангажирана със соларния парк. На него бил приет нов учредителен акт на фирмата, а самият Харис Кунтурис бил освободен като управител. Новото ръководство били Радост Драганова и нейният зет Венцислав Гоцев - осъждан в миналото бизнесмен, но реабилитиран поради изтекла давност.

Двамата разписват пълномощно на адвоката Пламен Михов да представлява дружеството. В новия учредителен акт те включват клаузи, че компанията вече ще се управлява  само от тях двамата и освен това променят и адреса. Тези решения са вписани в Търговския регистър на 22 юли 2016 г., без Харис Кунтурис дори да подозира какво се случва, пише още седмичникът.

Бизнесменът започва поредица от дела и след няколко години съдебни разправии все пак получава справедливост. Той вече е спечелил няколко от делата, а наскоро магистратите окончателно решиха, че няма доказателства, а липсват и твърдения, че Харис Кунтурис е искал да прекрати участието си в инсталацията за зелена енергия.

Според съдът е нарушена и самата процедура по свикване на въпросното общо събрание, на което той е изхвърлен от успешния проект. Кунтурис не само, че не е уведомен за събранието, но и липсва писмено предизвестие от него, че "по своя воля прекратява участието си като член на дружеството".

Съдът окончателно е решил, че заличаването на фирмата на Кунтурис като съдружник, поемането на неговите 250 акции в капитала на дружеството от другите, новият учредителен акт и промяната на адреса, са несъществуващи. Затова акциите на кипърския инвеститор трябва да бъдат незабавно възстановени. Неговите съдружници са длъжни да  предприемат "действия, с които да гарантира реализирането на правата" на Кунтурис, пише още в решението на съда.

При това в решението е подчертано нещо много важно – недопустимо е другата страна в това дело, тоест Драганова и Гоцев, да правят такива промени в дружеството, с които да се пречи за "реализирането на съдебно признати права".

Бизнесменът Харис Кунтурис досега е спечелил и други дела срещу „Солар енерджи съпорт”, фирмата на Радост Драганова и нейния зет Венцислав Гоцев, а има и процеси, които тепърва ще бъдат решавани. С тази история са запознати и живо се интересуват не само в  посолството на Кипър в София, но дори и институции в Брюксел.

Покрай съдебните дела, Харис Кунтурис с изненада научава, че още по времето, преди да го изключат от общата фирма, съдружникът му Венцислав Гоцев дал под наем част от енергийния парк на жена си. При това сделката е разписана от нотариус в пълно нарушение на закона. Според учредителния акт документите могат да се разписват само от тримата съдружници заедно.

От 2016 г. насам кипърският инвеститор е подложен на изключителен тормоз. Преди време в новинарски сайт излиза публикация, пълна с измислици и клевети по негов адрес от първата до последната буква. Собственикът на сайта Стилиян Шишков бърза да поднесе извиненията си на Харис Кунтурис в присъствието на адвокатите на бизнесмена. Текстът се оказва написан от "журналист", но по-интересното е, че той предложил и да се плати за публикацията и тя да остане по-дълго време на видно място в сайта. Преди пасквилът да види бял свят, неговият автор се поява в  редакцията с адвокат Пламен Михов.

Това е същият юрист, когото Радост Драганова и Венцислав Гоцев упълномощават да представлява фирмата, свързана с енергийния парк, след като изхвърлят кипърския си съдружник. Юристът Михов се явява като техен защитник и по много от делата, които Кунтурис води срещу съдружниците си.

С това обаче не свършват издевателствата над кипърския бизнесмен. Преди време му е поискан огромен подкуп, като е цитирано името на скандален лобист в юридическите среди. Името се пази в редакцията и засега се пази в тайна от изданието. Най-безцеремонно високопоставена фигура поискала от Харис Кунтурис огромна сума пари.

Казали му, че ако не плати, ще се намери за какво да го подведат под съдебна отговорност, въпреки че е невинен. „В България не е нужно да направиш престъпление, за да си виновен”, заявил му изнудвачът. Кунтурис обаче е категоричен: „Никога няма да плащам на рекетьори”.

Скандалното искане на рушвет е записано, като данните се пазят в дипломатическо представителство. Веднага след отказа му обаче се случва точно това, за което го заплашват. Харис Кунтурис е привикан като свидетел по някакво дело, неизвестно за какво от 2017 г.

"Разбрах, че делото е от преди три години, а мен през 2020 г. ме викат, за да ме питат в Националната следствена служба за някакви хора, които работели в Петрич и на пазара в квартал „Слатина” в София. Не само че не ги познавам, но и никога не съм ги виждал", казва Кунтурис.

Заедно с това НАП прави две проверки и една ревизия на всичките му фирми за 8 години назад. Същото обаче не може да се каже за компаниите на неговите съдружници Драганова и Гоцев. Едва сега е започнала проверка на роднините на Радост Драганова за произход на пари и имоти.

Мнозина чужди инвеститори, изпадаха през последните години в подобни ситуации, като тази на Кунтурис. Те побързаха да напуснат България, като загубиха и немалко пари. Той обаче е категоричен, че няма да се откаже да се бори и ще остане в страната, с която е дълбоко свързан и тук расте неговият син. Харис Кунтурис, който има докторска титла, е председател на Българи-кипърската бизнес асоциация.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 33 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
дядо Хаджия
1 Отговор
Аз ще я обезщетя.

Оценка:
-1 +29

Грейс
2 Отговор
Е най сетне! Хитрата сврака с двата крака.

Оценка:
-5 +90

Готина сучка
3 Отговор
милфка

Оценка:
-10 +40

На село
4 Отговор
Така работи ГЕРБ !

Оценка:
-14 +57

Сър
5 Отговор
ЗаГЕРБ-ват се всички бизнеси ... и автосервиз дето ти докарва 10 лв на месец над заплатата ти ще ти вземат !

Оценка:
-9 +40

Обичам MILF-ки
6 Отговор
Топ МИЛФче е Радост и рaдост за окото!

Коментиран от #7, #20


Оценка:
-13 +32

Рон Джеръми
7 Отговор

До коментар #6 от "Обичам MILF-ки":


Сложих ти плюсче. Ти си знаеш защо, любителю на по-възрастни.

Оценка:
-6 +11

ПЕНКО
8 Отговор
ЕТО ЗАЩО -КОГАТО СО БИЗНЕСМЕН В БЪЛГАРИЯ -ТРЯБВА ДА ИМАШ "ПОД РЪКА " ПОНЕ ТРИМА НАЕМНИ УБИЙЦИ СНАЙПЕРИСТИ !!!!!!!!!! ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ Е СЛЕДСТВИЕ НА ДОСТАТЪЧНА МОТИВАЦИЯ .

Оценка:
-0 +27

Една
9 Отговор
алчна и нагла крадла !

Оценка:
-3 +47

Махайте
10 Отговор
ги от екран заедно с онова момиче дето се снима при комшиите в някакъв сериал. Партньор ли и е партньорка ли не се разбира.

Оценка:
-1 +30

Мимч
11 Отговор
Ей,много хитра тая радост бе,ама то за това протестират хората я,защото сме най корумпираната държава в света и добре все пак,че тоя е богат и не се е предал,а сигурно е дал много пари за да се пребори и да възтържествува,но лошото е ,че много от нас немогат.Тая радост и тя от токове взе да разбира,явно е била голяма мафиотка....

Оценка:
-4 +35

666
12 Отговор
Публикувано във факти.бг: „В България не е нужно да направиш престъпление, за да си виновен”......знам го от личен опит,предполагам и от много други като мен!!!

Коментиран от #18


Оценка:
-2 +25

ФАКТ
13 Отговор
То в бтв само айдуци и оная с баджаците.

Оценка:
-7 +20

Дамяни
14 Отговор
Немога да проумея това влечуго Драганова защо не е в Панделата. Бившият и мъж и той измамник! Явно това си е начин на живот в това извратено семийство.

Оценка:
-4 +37

ГДБОП
15 Отговор
Какъв е извода от статията, Дами и Господа? Че по-големи бАклуци от нотариусите трудно ще се намерят! Тия могат съвсем спокойно да ти докарат я инфаркт, я инсулт, я рак с незаконната си нотариялна заверка, която прави далаверата напълно законна, а пък ти върви търси Арменския поп..

Оценка:
-0 +33

от Сливен
16 Отговор
В затвора!

Оценка:
-4 +18

Dimirest
17 Отговор
Типичен пример как се върти бухалката на ГЕРБ! А на тази лигла Драганова кой гледа предаването Мармалад просто не знам! Типична несменяема водеща, (една от многото), на постоянна хранилка в телевизията.

Оценка:
-6 +30

Dimirest
18 Отговор

До коментар #12 от "666":


Точно казано.В България ако не си от ГЕРБ и производни не си невинен до доказване на противното, а виновен до доказване на противното!

Оценка:
-2 +14

Псевдоним
19 Отговор
Значи какво излиза, че са си опитали да "берат" фирма.

Оценка:
-0 +13

20
Този коментар е премахнат от модератор.
Цецо
21 Отговор
Егати мармалада...

Оценка:
-1 +16

От друга страна
22 Отговор
Мъжът на кифлата сигурно не е стока, но този кипърец е фалирал и завлякъл с кредити няколко банки и десетки купувачи на апартаменти. Краставите магарета се намират.

Оценка:
-14 +7

Падането от високо
23 Отговор
Боли май най много...!?

Оценка:
-4 +10

Е как Кипър
24 Отговор
да вярва на Европа кажете . Кои и къде са 💶 ценности . 💶 не реагира на КОРУПЦИЯТА очевадната КОРУПЦИЯ в България . Съмненията РАСТАТ .🤔🤨😳🙄🧐😲😧🤔😵🤬🥵

Оценка:
-1 +4

tor
25 Отговор
Радост не беше ли женена за сина на собственика на ИЗАМЕТ...просто питам...

Оценка:
-1 +1

Сульо
26 Отговор
Тази всички знаят ,че е долнопробна пpocтитyтka за пари. Още лошотии трябва да ѝ се случат.

Оценка:
-2 +5

хахахаха
27 Отговор
така наречената в някои среди- НЕДА ПУХЛАТА

Оценка:
-1 +3

Гроб
28 Отговор
Гарантирано от ГРОБ. Иначе Радост става за мандръсанье.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5