Необходими продукти:
3 кг. зрели смокини
1,5 кг. захар
1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, изрежете внимателно дръжките и ги подредете в дълбока тава. Отгоре посипете със захар и оставете за една нощ в хладилника да пренощуват, пише hubava-jena.com. На другия ден ще видите, че са си пуснали сок.
Сложете във фурната на 150°С да започнат леко да врат. От време навреме леко разбърквайте с дървена лъжица. Отпенете с решетъчна лъжица за да получите кристално сладко от смокини.
Всичко това продължава, докато сладкото започне да се сгъстява. Направете проба върху порцеланова чинийка. Капнете от сладкото с лъжица. Сладкото трябва да се стича бавно и в капка, тогава е готово. Извадете от фурната поръсете с лимонтозу и разбъркайте.
Готовото сладко се сипва в измити и подсушени буркани. Бурканчета се пълнят едно по едно. Пълните едното бурканче, завивате капачката и обръщате, така да си изстине. По този начин бурканчетата се вакуумират и нямат нужда после от варене.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 баба ви
10:07 21.09.2020
2 въпросче
10:11 21.09.2020
3 Лора
10:26 21.09.2020
4 Чичо
Коментиран от #5
10:49 21.09.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Спри бе изрут
До коментар #6 от "Вла":
Че не ставаш за нищо..!15:20 21.09.2020
9 Фактология
13:03 22.09.2020